מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי וסילוק יד מחנות בשכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ביום 20.7.1997 הגישה רשות הפיתוח באמצעות חב' עמידר נגד הנתבע תביעה לפינוי ולסילוק יד ותביעה כספית.
הנתבע טען בכתב הגנתו שיש לדחות את תביעת התובעת מהסיבות כדלקמן: 1) לכאורה מדובר בתביעת פינוי, אך למעשה מדובר בתביעה לנישול הנתבע מזכויות קנייניות וכלכליות המצויות בידו; 2) התובעת עושה שימוש לרעה בהליכי בית המשפט; 3) הנתבע מעולם לא קיבל כל התראה שהיא על קיומו של חוב לחב' עמידר או לתובעת, ובמיוחד לא על סכום התביעה; 4) מאחר והתובעת באה בנעלי חב' עמידר, יש לראות בשתיקת חב' עמידר כשתיקת התובעת עצמה, במיוחד כאשר חב' עמידר המשיכה לנהל את המושכר גם לאחר החתימה על חוזה הפיתוח עם רמ"י; 5) לאור שהצדדים הגיעו להסכמה בדבר הפינוי והפיצוי אותו יקבל הנתבע, לא היה כל כדאיות כלכלית להשקיע כספים רבים לצורך התאמת המושכר לצרכי חנות, כאשר זו צפויה להיסגר תוך זמן קצר; 6) על התובעת היה להשיג הסכמה של 85% מהמחזיקים לצורך קבלת היתר בנייה.
מששינה הנתבע את השמוש במושכר מחנות למשרד רו"ח, למעשה עשה שימוש במושכר אשר שוויו גדול יותר מאשר שימוש בחנות, על כן הייתה התובעת זכאית לידרוש דמי שכירות כלכליים בהתאם ל בתקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בבתי עסק - אי תחולת השיעורים המירביים והפחתות), תשמ"ג-1983.
...
הנתבע טען בכתב הגנתו שיש לדחות את תביעת התובעת מהסיבות כדלקמן: 1) לכאורה מדובר בתביעת פינוי, אך למעשה מדובר בתביעה לנישול הנתבע מזכויות קנייניות וכלכליות המצויות בידו; 2) התובעת עושה שימוש לרעה בהליכי בית המשפט; 3) הנתבע מעולם לא קיבל כל התראה שהיא על קיומו של חוב לחב' עמידר או לתובעת, ובמיוחד לא על סכום התביעה; 4) מאחר והתובעת באה בנעלי חב' עמידר, יש לראות בשתיקת חב' עמידר כשתיקת התובעת עצמה, במיוחד כאשר חב' עמידר המשיכה לנהל את המושכר גם לאחר החתימה על חוזה הפיתוח עם רמ"י; 5) לאור שהצדדים הגיעו להסכמה בדבר הפינוי והפיצוי אותו יקבל הנתבע, לא היה כל כדאיות כלכלית להשקיע כספים רבים לצורך התאמת המושכר לצרכי חנות, כאשר זו צפויה להיסגר תוך זמן קצר; 6) על התובעת היה להשיג הסכמה של 85% מהמחזיקים לצורך קבלת היתר בנייה.
בהתחשב בהיסטוריה של מערכת היחסים בין בעלי הדין, בסכום הכספי של התביעה, בתביעת הפינוי, במו"מ שהתנהל בין הצדדים והתמורה שהייתה התובעת מוכנה לשלם עבור פינוי המושכר ובהתחשב בכך שלא נקבע שכר טרחה נפרד עבור הישיבות בבית המשפט, סבור אני ששכר הטרחה שנקבע בין הצדדים הינו סביר, אם כי נמצא ברף העליון של הסבירות.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובעת נגד הנתבע.
התובעת תשלם לנתבע כדלקמן: 1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 2) שכ"ט עו"ד בסך 60,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה לפינוי וסלוק ידו, מחנות הנמצאת בקומה הקרקע בבניין בן שתי קומות ברחוב הוואדי 14 בחיפה, הרשומה, בספר הנכסים של רשות מקרקעי ישראל, כתת חלקה 1 חלקה 11 בגוש שומה 10858 (להלן: "החנות" או "הנכס").
הנתבע לא הוכיח כי זו היתה הסכמת הצדדים, ועל פי הוראת סעיף 89(א) לחוק הגנת הדייר, רשאי הדייר המוצע לקבל חזקה בנכס, רק לאחר ששילם הן לדייר היוצא והן לבעל הבית את חלקיהם בדמי המפתח: "השיב בעל הבית שהוא מסכים להשכיר את המושכר לדייר המוצע ולסכום דמי המפתח ולחלוקתם כמפורט בהצהרות, רשאי הדייר המוצע, על יסוד תשובה זו, לקבל את ההחזקה במושכר לא יאוחר מהיום שקבע הדייר היוצא בהצהרתו, ובילבד שהדייר המוצע שילם לבעל הבית ולדייר היוצא את חלקם בדמי המפתח המוצעים, או השלישו לזכותם." בין אם, על פי ההסכם עם חלווה, היתה החובה להעביר לתובעת את חלקה בדמי המפתח מוטלת על הדיירת היוצאת ובין אם על הדייר המוצע, אין חולק כי משלא שולמו דמי המפתח, לא עברו זכויות הדיירות המוגנת אל יוסף, כדין, ועל כן אף הגישה נגדו התובעת תביעת פינוי, בת"א 23399/99 וקיבלה פסק דין פינוי נגדו (נספח ז' לתצהיר ת/1).
...
לפיכך, אני קובעת כי חוות הדעת מטעם התובעת לא נסתרה ויש לקבלה במלואה.
סוף דבר לאור כל האמור, אני מקבלת את התביעה.
הנתבע ישלם לתובעת דמי שימוש ראויים בסך 95,380 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תביעה לפינוי וסלוק יד מחנות בשוק רמלה, שקיימת מחלוקת באשר לזהות בעליה, ותביעה כספית לתשלום דמי שימוש ראויים בחנות בסך 84,000 ₪.
לאחר שמונה שנים בשנת 2008 עתרה לסעד פינוי נגד אבי התובע וביום 31.12.08 ניתן נגדו פסק דין לפינוי וסלוק יד, אולם כשנתיים לאחר מכן הוא נפטר ובנו פלש לחנות והבטיח לחתום עם הנתבעת הסכם שכירות, אך לא עשה כן בעודו משתלט על חנותה שלא כדין.
...
אני סבור כי פסק הדין עשוי להוות ראיה לכך התובעת זכאית להחזיק במקרקעין ולדרוש את מסירתם, ככל שיהיה על התובעת להוכיח כי הנתבע אכן מחזיק בחנותה שלא כדין.
אמנם גם לתובעת מחדלים ראייתיים הפועלים לחובתה, אך עדותה קיבלה חיזוק וסיוע של ממש ממסמכי המקור שהגישה, חוזה רכישת החנות, ייפוי הכח, עדות הנתבע וראיותיו כמפורט לעיל ומאחר ולא היה בידי הנתבע להוכיח כי אינו הבעלים בחנות 23 בגוש 4440 חלקה 65 וכי אינו שוהה בחנות זו, אני סבור כי בנסיבות העניין הוכחה תביעת התובעת.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינן כדלקמן: על הנתבע ועל כל הבאים מכוחו לפנות לאלתר את החנות הידועה כחנות 23 בשוק העירוני בסוף רחוב ז'בוטינסקי (נכון לשנת 1979) שבגוש 4440 חלקה 65 ברמלה, לסלק ידיהם מהחנות לאלתר, ולמסרה לאלתר לתובעת כשהיא נקייה מכל חפץ ואדם; הסעד הכספי לו עתרה התובעת, נדחה; על הנתבע לשלם לתובעת כדלקמן: את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפינוי וסלוק יד של הנתבע מחנות ברחוב הרצל 52 בראשון לציון, הידועה גם כגוש 3962 תת חלקה 21 (להלן: החנות).
למעט האמור בתצהירו, הנתבע לא הביא כל ראיה מסייעת לטענותיו ביחס לכספים נוספים ששולמו לתובעת שלא נילקחו על ידה בחשבון, להסכמתה לוותר על דמי השכירות בשל מגיפת הקורונה או להשקעות שבוצעו על ידו בחנות או לפגיעה במוניטין שלו (ר' סעיפים 11-19 לכתב ההגנה).
...
סוף דבר ניתן בזאת צו לפיו על הנתבע לפנות את הנכס מושא התובענה - החנות ברחוב הרצל 52 בראשון לציון, הידועה גם כגוש 3962 תת חלקה 21 - ולהשיבו לתובעת, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ השייך לנתבע או למי מטעמו, וזאת לא יאוחר מיום 14.9.22 בשעה 12:00.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט כדלקמן: החזר אגרת בית המשפט כפי ששולמה ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ. ההוצאות ישולמו בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל.
בשים לב לפיקדון שהופקד בתיק ע"י הנתבע להבטחת הוצאות המשפט של התובעת, וזאת במסגרת החלטתי בדבר ביטול פסק הדין שניתן כנגד הנתבע מיום 19.6.22, אני מורה אפוא למזכירות להעביר לתובע באמצעות ב"כ את הסך של 15,000 ₪ בתוספת סכום האגרה ששולמה, שנפסקו על ידי כהוצאות משפט בהליך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענתו הוא פעל בהתאם להסדר בין הצדדים, כאמור על אף הקשיים העצומים אלא שהתובעת היתעלמה מכך והגישה תביעה זו. בהמשך, ביום ה- 3/1/22, הגיש הנתבע חוות דעת מומחה מטעמו אשר הוכנה ע"י שמאי המקרקעין ידידה ממן, אשר העריך את שומת המקרקעין לחנות הרהיטים ולבית המגורים כאשר דמי השמוש בבית המגורים מ- 2013 ל- 2020 ומחנות הרהיטים מ- 2018 ל- 2020.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי את עדויות הצדדים ועיינתי בתצהירים ובמסמכים שהוגשו, אני קובעת כי על אף מצבו האישי הרפואי הקשה של הנתבע, דין התביעה להיתקבל, הן באשר לסעד פינוי וסלוק היד והפסקת השימושים המפרים והריסתם, והן באשר לתשלום דמי השמוש בגין מבני המגורים ובגין מחסן הרהיטים .
גובה דמי שימוש ראויים כפי שצויין לעיל, דמי השמוש מהוים מעין "דמי שכירות" שעל המחזיק לשלם לבעלים בעבור תקופת החזקתו בקרקע (ע"א 3846/13 מנהל מקרקעי ישראל נ' היפר חלף (פורסם בנבו, 21.7.2015).
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובהלכה הפסוקה, ועל מנת לייעל ההליכים המשפטיים הגעתי להכרעה כי דמי השימוש, בכל הנוגע למבני המגורים, יחושבו עד למועד הפסקת השימוש בפועל.
בשים לב כי תחשיב התובעת מבוסס על ההלכות הקיימות בדבר חישוב דמי השימוש, ובשים לב לתקופות השימוש שהוכחו ע"י התובעת, אני קובעת את דמי השימוש הראויים לפי הדו"ח של אילנה פייגין, ראש תחום בכיר של התובעת , המבוסס על חוות דעת מומחה בית המשפט (ראו תצהירה של גב' פייגין מיום 12/3/23) ותקופות השימוש המוכחות כלהלן: בגין השימוש במבני המגורים- בגין השימוש מיום 1/9/13 עד ליום ה- 1/3/23 סה"כ- 294,955 ₪.
סיכום: נוכח כל האמור לעיל, אני מורה על מתן הצווים בהתאם לסעיף 52.1 , 52.2 52.3 לכתב התביעה בשינויים המחוייבים, על הפסקת השימושים המפרים במבני המגורים תוך 60 יום ממועד מתן פסק הדין ופינויים וסילוקם מהמקרקעין תוך 6 חודשים ממועד מתן פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו