עיון בפרוטוקול מלמד כי על סדר יום הישיבה, בין השאר "הקצאת קרקע למוסדות חינוך ודת בשדרות" ואכן, בעמוד השני נתונה החלטה מס' 10/29/3 שכותרתה: "אישור כתב ויתור לעמותת עטרת אסתר על קרקע עבור בניית תלמוד תורה ובית ספר יסודי" שלאחריה דברי היו"ר ובהמשך להם החלטה לפיה: "המועצה מחליטה פה אחד לאשר כתב ויתור בשטח של 8.5 דונם במיגרש 900 גוש 1881 חלקה 26 (חלק) לטובת עמותת עטרת אסתר עבור בניית תלמוד תורה ובי"ס יסודי".
ע"פ עדותו של דרשן, שלא נסתרה, לאחר החלטת המליאה כאמור, בנתה העמותה שני גני ילדים.
אשר על כן, קובעת אני כי הנחזה לעין לגבי מעמדה של התובעת במקרקעין ממוצג ת/1 באופן פשוט וברור כבר לכתחילה, הוא אשר קיים למעשה, קרי – לתובעת זכות החזקה והשמוש במקרקעין, לכל הפחות, כמו גם זכות לחתימת הסכם חכירה ישיר מול רמ"י כשבענין אחרון זה אסייג ואומר, כי חתימתו כיום, כפופה לנהלי רמ"י שלא זה המקום להדרש להם ולצורך לבחון, מן הסתם, את השלכות ההתפתחויות מאז הוקנתה לה זכות זו, ככל שלכך משמעות.
ההיבט המשפטי והנטלים
טרם תנתן הדעת למעמדו של הנתבע במקרקעין, ראוי לעשות אתנחתא ולציין את ההיבט המשפטי העולה מהוראת סעיף 16 לחוק המקרקעין, תשכ"ט - 1969 לפיה:
"בעל מקרקעין ומי שזכאי להחזיק בהם זכאי לידרוש מסירת המקרקעין ממי שמחזיק בהם שלא כדין".
משמעותה של הוראה זו היא כי הזכות לידרוש מאחר מסירת המקרקעין נתונה לא רק לבעל הזכות המירבית- לבעלים והיא נבחנת בהתאם למעמדו החוקי מנגד של המחזיק בהם ומציין בהקשר זה בית המשפט העליון בע"א 127/77 מלכה קפה נ' יוסף לוי ואח', פ"ד לא(3) 455:
"הלכה פסוקה היא, כי בעל בית יכול לבסס תביעת פינוי או סילוק-יד על זכות קנינו, בטענה שהנתבע מחזיק ברכושו ללא כל זכות (ראה ע"א 483/62, 486/62, [10], ו-ע"א 246/66, 247/66, [11], בע' 574-575) ואז על הנתבע להראות, ולו גם לכאורה, זכות חוקית לישיבתו במקום...
מעמדו של הנתבע במקרקעין
בעניינינו, אף לשיטתה של התובעת, הנתבע אינו "פולש". כניסתו למקרקעין נעשתה בהרשאה, כשלשיטת מר דרשן, הרשאה זו ניתנה על ידו במהלך שנת 2014 עת הנתבע פנה אליו באמצעות חבר המועצה דאז, מר שאובי, לשם השאלה זמנית של המקום לצורך הפעלת בית כנסת.
הנתבע שולל כל שיח ישיר עם מר דרשן בענין זה, לרבות לגבי השאלה זמנית של המקרקעין כגירסתו של זה. יצוין כי מר דרשן מאשר בחקירתו כי מר שאובי הוא שפנה אליו בענין זה לאחר שהמבנה במקרקעין שופץ בעקבות הפגיעה ונותר ריק (עמ' 21 שורות 21-24).
...
אשר לסעדים הכספיים שנתבעו - הרי שדין כולם להידחות ללא צורך להכביר במילים.
לסיכום, התביעה מתקבלת אמנם אך בחלקה, קרי – בהתייחס לסעד סילוק היד בלבד והגם שכך, מוצאת אני מקום לפסוק הוצאות ראויות לטובת התובעת משעה שעמדתה המרכזית התקבלה ומשעה שהנתבע נמצא עומד על עמדתו עד תום ללא הגנה ממשית וחרף שלל הערות בית המשפט לגבי הנטל שהסתמן כרובץ לפתחו.
לאור האמור, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט בשיעור כולל של 18,000 שקלים (סכום מופחת לאור חלקיות הקבלה).