מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי דייר בדיור ציבורי בעקבות איבוד זכאות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתגובתו לבקשה טוען ב"כ המשיבה כי המבקש איבד את זכותו להיתגונן כאשר ידע על קיומו של ההליך כעולה מבקשת בא כוחו דאז ולא הגיש כתב הגנה.
(כל ההדגשות שלי – ו.ש.) ומה עשה המבקש מאז הדיון במאי 2021 על מנת להסדיר את זכאותו? אין המבקש מתאר או מסביר ולפיכך, כנראה לא עשה דבר מלבד למצוא לעצמו עורך דין אחר אשר במקום לבדוק ולפרט את פעולות המבקש לקבלת תעודת הזכאות לדיור צבורי במשרד הבינוי והשיכון, בוחר לצטט החלטות שנס ליחן לאחר שניתנו בשנת 2020 והנוגעות לזניחת הבקשה לתיקון התביעה והוספת סעד של פינוי.
...
בנסיבות אלה ועם כל הצער שבדבר, אין מנוס אלא מלדחות את הבקשה לבטול פסק הדין שכן ככל שיבוטל פסק הדין לא יהא לבית משפט זה במה לדון ואין תועלת בביטולו של פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה שכנגד נתבקש סעד הצהרתי לפיו הנתבע הוא בעל זכות לדיור צבורי וכן דייר מוגן על פי חוק הגנת הדיר ויש להסדיר עימו את זכויות הבעלות בדירה מושא התביעה.
תכליתו של סעיף 51(א)(4) לחוק היא למזער את החשש מפני מתן הכרעות שיפוטיות סותרות ואובדן זמן דיוני יקר, הנוצר עת מיתקיים דיון כפול בשאלות זהות.
אין בין בחינה זו לגבי הזכאות לפי החוק ובין התביעה העיקרית שעניינה פינוי וסלוק יד ולא כלום.
...
כן טוענת התובעת שההחלטה המנהלית של הועדה העליונה הפכה לחלוטה ואין לאפשר הארכת מועד דרך תקיפה עקיפה בבית המשפט.
הטענה נדחית.
סיכום: אני מקבלת את הבקשה של התובעת ומורה על  דחיית התביעה שכנגד על הסף.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות בסך כולל של 2,000 ₪ שישולמו ללא קשר לתוצאות ההליך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נזכיר גם כי כנגד התובעת ובעלה הוגשה תביעת פינוי לבית משפט השלום שהתבססה על הטענה כי התובעת איבדה את זכאותה להתגורר בדיור הצבורי בעקבות רכישת הדירה השנייה.
...
למעלה מן הצורך אציין, כי אף אם היה מדובר בהבטחה שלטונית, ייתכן שהיה צידוק לסטות ממנה בנסיבות העניין לנוכח כל האמור לעיל.
סוף דבר לאור כל האמור מתחייבת המסקנה כי בין עמידר נכרת הסכם מחייב אולם לעמידר עמדו עילות בדין לביטולו.
על כן אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשת טוענת שהיא אישה פשוטה, מוחלשת וחסרת השכלה הסובלת מליקויים ריגשיים ונפשיים, בגינם היא מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כבעלת אובדן כושר עבודה בשיעור של 100% וכי היא יוצגה בהליך תביעת הפינוי על ידי עורך דין בבייב אשר העניק לה ייצוג משפטי כושל וקיימים נגדו הליכים משפטיים רבים ופסקי דין על ייצוג לא ראוי של לקוחותיו.
לטענת המבקשת, עו"ד בבייב שלח עורכת דין צעירה ממשרדו לדיון בתביעת הפינוי, וטען מטעמה כהגנה טענה שגויה ולפיה הדירה היא "דירה ציבורית" כהגדרתה בחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח -1998, ולא טען שלמבקשת זכויות בעלות בדירה מכוח ירושה ולחלופין שלמבקשת זכות דיירות מוגנת "נדחית" בדירה, בהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב -1972.
...
לטענת המבקשת, עו"ד בבייב שלח עורכת דין צעירה ממשרדו לדיון בתביעת הפינוי, וטען מטעמה כהגנה טענה שגויה ולפיה הדירה היא "דירה ציבורית" כהגדרתה בחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, תשנ"ח -1998, ולא טען שלמבקשת זכויות בעלות בדירה מכוח ירושה ולחלופין שלמבקשת זכות דיירות מוגנת "נדחית" בדירה, בהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב -1972.
טענתה להיותה דיירת מוגנת נדחית מעלה על פניו קושי, אם לא יותר מכך, כאשר המבקשת אינה מצביעה על התקיימות כל התנאים המצטברים להכרה בה כדיירת מוגנת נדחית ובכללם, המשך מגוריה בדירה מאז סבה (הדייר המוגן המקורי הנטען) ועד לפטירת האב (הדייר הנגזר הנטען) (ראו; סעיף 27 לחוק הגנת הדייר; רע"א 1711/98 שפי נ' עזבון המנוחה שדז'ונסקי, פ"ד נד(1) 34 (2000)).
שיהוי בהגשת הבקשה, מטה את הכף שלא להיעתר לה (ראו: רע"א 3569/10 אלו עוז בע"מ נ' קליל תעשיות בע"מ (פורסם בנבו, 28.6.2010)) וכבר נפסק ש"אין לקבל התנהלות של בעל הדין השוקט על שמריו ורק כאשר "חרב" הפינוי מונחת על צווארו, בוחר הוא לפתוח בהליכים שונים שמטרתם לעכב או למנוע את הפינוי.
הבקשה, אפוא, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בתביעה זו טוענת התובעת כי על הנתבעת לפצותה בגין הפינוי הכפוי בסכום כולל של 10,048,500 ₪ לפי ראשי הנזק הבאים: פיצוי בגין "דמי פינוי לבר רשות" – סכום של 6,925,000 ₪, פיצוי בגין אבדן השקעות בנכס בסכום של 1,523,000 ₪, ודיור חלוף בסכום של 1,600,000 ₪.
התובעת הוכיחה תביעתה, היא זכאית לפצוי בסכום כולל של 10,048,500 ₪ הכולל פיצוי על פינוי הקרקע, פיצוי על אובדן ההשקעות ודיור חלופי, הכל כמפורט בחוות דעת השמאי מטעמה, שלא נסתרה.
זאת ועוד, החלטה 531 נדונה בע"א 3846/13 מדינת ישראל מינהל מקרקעי ישראל נ. היפר חלף (21.07.2015), וכך נפסק: "אין מקום לפרש את החלטת מועצת מקרקעי ישראל מס' 531 כמכירה בקיומה של זכות בידי פולש לפצוי כנגד פינוי הפלישה, או כמעניקה זכות כזו. בהחלטה זו ניתנה הרשאה למערערת (= הנתבעת בעיניינו – י.ר) על ידי מועצת מקרקעי ישראל לשלם פיצוי לפולש בנסיבות מסוימות. צורך כזה עשוי לעלות כאשר יש אינטרס צבורי דוחק לפינוי קרקע ציבורית מפולשים ולשם הגשמתו מוכנה הרשות לעבור על מידותיה ולהעניק פיצוי למי שאינו זכאי לו, כסוג של פשרה כואבת תוצר כורח המציאות, או בנסיבות אחרות בהם נמצאה הצדקה למתן פיצוי, כגון משיקולים הומנטריים. החלטה 531 נועדה איפוא לתת כלים נוספים בידי הנהלת המערערת להיתמודד עם מציאות מורכבת, אך לא נועדה להעניק או להכיר בזכות של פולש לפיצויים, וממילא אינה מקימה לו אינטרס הסתמכות" (פסקה 8 לפסק דינו של כב' השופט מזוז).
...
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות הגעתי למסקנה כי בענייננו, אין לפסוק לתובעת פיצוי בראש נזק זה. מצאתי כי השיקול היחידי שיכול לתמוך בפסיקת פיצויים בגין אבדן השקעות הוא משך הזמן שבו התובעת החזיקה במקרקעין כבת רשות מכללא.
לארכה זו ולהוצאות הפינוי משמעות כספית, ואני סבורה כי גם להם משקל עת באים לבחון אם יש לפסוק פיצוי משיקולי צדק.
מכל האמור התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו