התובע שהועסק כמרצה בנתבעת, עותר בתביעתו לתשלום זכויות בקשר לסיום העסקתו – מענק פצויי פיטורים, פדיון דמי מחלה והשלמת הפרשות לקרן הנקראת קרן קשרי מדע (קק"מ).
במסגרת מיסמך תנאי ההעסקה אישר התובע, בין היתר, כי אין לו תביעות כלשהן בגין סיום עבודתו במכון, במתכונתו הקודמת וכי בהעברת זכויותיו הצבורות בקרנות השונות למכון במתכונתו החדשה (נכון ליום 30.9.1999) הוא קיבל את כל זכויותיו: "מאשר כי עם ובהעברת הזכויות כאמור אין לי ולא יהיו לי דרישות, טענות או תביעות כלשהן כלפי המכון למדעים, טכנולוגיה ואומנויות חולון, בכול הקשור לעבודתי, מהלך עבודתי, תנאי העסקתי וסיום עבודתי על כל הכרוך בכך".[footnoteRef:2] [2: אישור העידר תביעות מיום 4.10.99 צורף כנספח ב' לכתב ההגנה.
ביום 21.2.17 נערך בין המכון לבין ועד היתאחדות הסגל האקדמי מיזכר הבנות ביחס להסדרת היחסים הקבוציים ביניהם המציין, בין היתר, כי פצויי הפרישה המקובלים במכון הנם לפי הגבוה מבין השניים –
"(1) השלמה של 2.33% כפול מספר שנות העבודה עד 31.12.10... מובהר כי החל מיום 1.1.11 גם 2.233% מופרשים לקרנות הפנסיה בנוסף ל-6% שהופרשו מאז ומתמיד; (2) השלמת הצבירה לפצויי הפיטורים בהסדר הפנסיוני של העובד לסכום פצויי פיטורים כדין".
מיסמך זה לא נחתם, לא אושר ולא נרשם כהסכם קבוצי (להלן- מיסמך ההבנות).
מאחר שסעיף 14 לחוק פצויי פיטורים לא הוחרג לגביך, סכומי היתר בקופות בגין פצויי פיטורים שייכים למכון והוא רשאי לזקפם על חשבון תשלומים לעובד.
...
התובע יכול היה להביא ראיות לסתור את הנתונים מהטבלה של המכון על הוצאות שלטענתו הוא לא ביצע, אך הוא לא עשה כן. לפיכך, התביעה להשלמת תשלום קרן פדיון מדע נדחית.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים:
מענק פרישה בסך של 205,645 ₪.
לאור תוצאת ההליך, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪.