מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיטורים שלא כדין והפרת חוק שוויון הזדמנויות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עיקר טענות הנתבעת יש לדחות את התביעה לפצוי בגין פיטורים שלא כדין והפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה.
...
עיקר טענות הנתבעת יש לדחות את התביעה לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין והפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
התביעה ברכיבים אלו נדחית.
סיכום סיכומו של דבר, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 70,000 בשל פיטורים שלא כדין, מחמת גילה, וכן פיצוי בסך 50,000 ₪ בגין פגמים בהליך השימוע טרם הפיטורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת, שהועסקה כמזכירה במשרד עורכי דין משך כשלוש וחצי שנים, הגישה תביעה זו לאור טענתה לפיטורים שלא כדין תוך הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח – 1988 (להלן: "חוק השויון") וחוק עבודת נשים, התשי"ד – 1954 (להלן: "חוק עבודת נשים").
...
קיבלנו את גרסת הנתבעת כי עם שובה מחופשת הלידה השניה חלה התדרדרות בתפקודה של התובעת וכי התובעת לא ביקשה להשתלב בעבודה, ככל הנראה כיוון שלא הייתה מעוניינת להישאר בעבודה, מסקנה המקבלת משנה תוקף לאור קביעתנו כי חשדה שהיא בהיריון נוסף אך בחרה שלא לחשוף זאת בפני מעסיקה במהלך השימוע שנערך לה באופן שהיה עוצר את מהלך הפיטורים על אתר.
נוכח האמור, ובשים לב לכך שהפיטורים נעשו בהליך תקין ולאחר תום התקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים וכן לאור העובדה שהתובעת הציגה גרסה לא סדורה גם לעניין לוח הזמנים של ההתרחשויות בתיק – סבורים אנו כי לא נפל פגם בהתנהלות הנתבעת בעת פיטוריה.
כפועל יוצא, תביעת התובעת נדחית במלואה, כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין תביעת התובעת לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין תוך הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה וחוק עבודת נשים, פצויי פיטורים, פיטורים ללא שימוע, הודעה מוקדמת, הפסד השכרות בתקופה המוגנת, אי מתן הודעה על תנאי העסקה, דמי הבראה, אי הפרשות לקרן פנסיה ופיצויי הלנת שכר.
...
סוף דבר התביעות לפיצוי לפי חוק עבודת נשים, פיצוי לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, פיצויי פיטורים, פיצוי בגין העדר שימוע, פיצוי בגין העדר מתן הודעה מוקדמת ופיצוי בגין הפסד השתכרות בתקופה המוגנת – נדחות.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים בגין הרכיבים כדלקמן: 3,400 ₪ בגין דמי הבראה.
נוכח הפער המשמעותי בין סכום התביעה, 261,900 ₪ לסכום שנפסק לטובת התובעת, ומכלול האמור לעיל , ולאחר ששקלנו כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת, שהועסקה בנתבעת במשך 7 וחצי שנים, הגישה תביעה זו לאור טענתה לפיטורים שלא כדין תוך הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח – 1988 (להלן: "חוק השויון") וחוק עבודת נשים, התשי"ד – 1954 (להלן: "חוק עבודת נשים").
...
אין בידינו לקבל טענה זו. לבד מכך כי הנתבעת זנחה טענות אלה בסיכומיה, אין מדובר הלכה למעשה בטענת קיזוז, שהיא מטבעה טענת הגנה (ר' לעניין י' לובוצקי, סדר הדין במשפט העבודה (מהדורת 2016), פרק 9 עמ' 21) כי אם בטענות עצמאיות כלפי התנהלותה של התובעת אשר היה מקום לבררן במסגרת תביעה נפרדת/תביעה שכנגד.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.
נוכח תוצאת הדברים, בשים לב לפער הניכר בין הסכום שנתבע (436,276 ₪) לסכום שנפסק בפועל, מצאנו לפסוק הוצאות לטובת התובעת על הצד הנמוך בסך 4,500 ₪ שישולמו אף הן תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על כן, רכיבי התביעה לעניין "פיטורין שלא כדין", "הודעה מוקדמת" ו"פיצוי בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות" – להדחות.
...
על כן, רכיבי התביעה לעניין "פיטורין שלא כדין", "הודעה מוקדמת" ו"פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות" – להידחות.
אנו קובעים כי התובעת אינה זכאית לפדיון ימי מחלה לאחר סיום ההתקשרות ולאחר שקבענו באופן פוזיטיבי כי התובעת התפטרה בשל נסיבות הקשורות בחוסר רצונה להמשיך לעבוד בנתבעת בשל קושי פיזי.
סוף דבר לאור כל האמור, דין התביעה להידחות על כל ראשיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו