מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיטורים ללא שימוע והודעה מוקדמת במוקד בטחון

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע 1 הפקיד בידי התובעת תפקיד עם אחריות מלאה – שמירת ביטחון ושלמות העסק ללא כל גמול הולם ונוסף.
לפיכך, עותרת התובעת לפצוי בגין פיטורין שלא כדין (העידר שימוע) שכן הנתבעים לא מילאו אחר החובות הנובעות מהזכות להשמע ומהחובה לקיים שימוע.
השאלות השנויות במחלוקת על מנת לעשות סדר בכל השאלות השנויות במחלוקת נפרט להלן את השאלות העומדות בפנינו להכרעה: א) האם התובעת גנבה מוצרים מהנתבעים? ב) האם התובעת פוטרה שלא כדין (אי עריכת שימוע כדין)? ג) זכאות התובעת לפצוי פיטורים? ד) זכאות התובעת לפצוי בגין לשון הרע? ה) זכאות התובעת לפצוי בגין היתעמרות (עוגמת נפש)? ו) זכאות התובעת לזכויות הכספיות הנוספות (פנסיה, הוצאות נסיעה, הודעה מוקדמת) ז) האם יש מקום לחייב את הנתבע 1 באופן אישי (הרמת מסך) נציין כבר עתה, כי לאחר שעיינו בכובד ראש בכל המסמכים שהוגשו לתיק, לרבות סיכומי הצדדים ושמיעת כל העדים, הגענו לכלל מסקנה כי דין תביעת התובעת להתקבל בחלקו.
הינה כי כן, לא ה"טקס" שיוכתר כ"שימוע" הוא הקובע, אלא תוכנו של ההליך, אשר ביסודו אותה הידברות בין המעסיק לעובד, במסגרתה יציג המעסיק בפני עובדו את הסיבות שביסוד כוונת הפיטורים וייתן לעובד היזדמנות הוגנת להיתגונן ולנסות לשכנע, וזאת אף אם אין כל ודאות (סע"ש 13953-11-14 שגב דאדו - מוקד המודעות הארצי בע"מ, 2.7.17).
...
בענייננו, אין בכתב התביעה תשתית עובדתית המפרטת את הסיבה להרמת מסך ההתאגדות וממילא לא מצאנו כי יש להרים מסך בין הנתבע 1 לנתבעת 2.
סוף דבר: תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
לא מצאנו לנכון לחייב את הנתבעים בפיצוי הלנה, בין היתר לנוכח העובדה כי הנתבעת 2 כבר חוייבה בפסק הדין בפיצוי בגין עוגמת נפש ופיטורים שלא כדין וניתן להסתפק בכך.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה לתשלום פצויי פיטורים (5,643 ₪), חלף הודעה מוקדמת (5,643 ₪), פדיון חופשה שנתית (2,821.5 ₪), פיצוי בגין פיטורים שלא כדין והפרת חוק הודעה לעובד (22,572 ₪), פיצוי בגין אי הפרשה לקרן הישתלמות (5,078.7 ₪) ופצוי בגין לשון הרע (50,000 ₪).
לטענת הנתבעת, הגם שבתחילה קיבלה את גרסת התובע לאופן היתרחשות הארוע הבטחוני, לאחר שערכה בירור מעמיק תוך בחינת המסמכים ושיחות עם כל העובדים, סברה כי גרסת התובע אינה אמינה ובחרה לזמנו לשימוע וכאשר לא שכנע בעמדתו החליטה על פיטוריו הראשונים.
בדרכו לאתר, קיבל מר איפרגן דיווח מהמוקד על זיקוק שהתפוצץ ברכב (להלן: הארוע הבטיחותי).
לא מצאנו יסוד לתביעת התובע ברכיב זה. ראשית, בחקירתו הנגדית טען התובע כי תביעתו להודעה מוקדמת נוגעת לכך שלא קיבל הודעה מוקדמת של שבועיים בין הזימון לשימוע למועד עריכת השימוע עצמו (עמ' 11 ש' 10-13 לפרוטוקול).
...
מכל מקום, משלא פירט התובע את טענתו וממילא לא הוכיחה, דין התביעה ברכיב זה – להידחות.
אחרית דבר על יסוד כל האמור תשלם הנתבעת לתובע פדיון חופשה בסך של 2,821.5 ₪.
משהעמיד התובע את תביעתו על הסך של כ-92,000 ₪ כאשר לא היה לתביעה כל בסיס והיא נדחתה כמעט כולה ולאור החלטתנו מיום 15.7.20 שלפיה תילקח התנהלות התובע בעניין זימונו של מר קריאף בחשבון בתום ההליך, אנו מחייבים את התובע בתשלום הוצאות הנתבעת בסך של 13,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת, גב' עדי פרנק, הגישה תביעה זו לתשלום דמי הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, שכר עבודה, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וללא שימוע ותוך הפלייתה לרעה, הפרישי פצויי פיטורים וגמל, פיצוי בשל אי מסירת תלושי משכורת, החזר הוצאות נסיעה, פיצוי בשל הטרדה מינית ופצוי בשל פירסום לשון הרע.
ביקשה להוסיף: "אין משהו חלילה נגד הבנק, העבודה מאוד חשובה לי". אם אני אפוטר – אני יוציא את האמת שלי לאור, מצאו אותי כקורבן, כדי לסמן וי על אירוע שקרה במוקד ולא קשור אליי – וכך פענחו שאני לא אמינה".
על פי היתרשמות חטיבת הבקורת הפנימית, התובעת עמדה בקשר חריג עם עובד בנק שפוטר על רקע הפרות משמעת וחוק, והיא לא שתפה פעולה בבדיקה שנערכה בנושא על ידי חטיבת הבקורת הפנימית ומרכז הגנת הסייבר והבטחון.
...
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
הנתבע ישלם לתובעת פדיון חופשה בסך 6,696 ₪.
התובעת תשלם לנתבע הוצאות ההליך בסך 5,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בעיניין בטחון לאומי עמד בית דין זה על אופן מימוש התכלית האמורה: "פסק הדין בעיניין ימית נתן למעשה ביטוי למגמה המתפתחת והמתרחבת, לאורך השנים, הן בחקיקה והן בפסיקה, בכל הנוגע להתווית כללים ראייתיים שעניינם העברת חובת ההוכחה אל כתפי המעסיק בנסיבות בהן הוא הפר חובה רישומית שנקבעה בדין או בנסיבות שבהן הוא נימנע מהצגת רישומים רלוואנטיים לתביעה אותם הוא נידרש לערוך על פי הדין. מגמה זו נועדה להגביר את רמת האכיפה של תנאי ההעסקה ושל הוראות חוקי המגן, מאחר שיש בה לתמרץ מעסיקים לקיים בזמן אמת ex ante)) את החובות הרישומיות המוטלות עליהם באופן המאפשר או מקל על העובד לממש את זכויותיו מכוח חוק או הסכם במהלך תקופת העסקה וסיומה, תוך צימצום ההזקקות להליך משפטי לצורך מיצוי הזכויות. בה בעת, מגמה זו מגבירה (ex post) את היציבות של כללי הדיון המשפטי ואת היעילות הדיונית במקרים שבהם הוגשה תביעה משפטית שנועדה למצות את זכויות העובד. שכן, היא מייתרת היתדיינות הנוגעת לזהות הגורם הנושא בנטל ההוכחה בכל מקרה ומקרה וביחס לכל זכות וזכות. מגמה זו אף נותנת ביטוי לעקרונות של הגינות דיונית המתבטאת בכך שזה אשר הפר חובה רישומית שהוטלה עליו על פי הדין, באופן שהצריך הגשת תביעה, הוא שיידרש לעמוד בנטל להוכחת הנתונים שאותם נימנע מלתעד בזמן אמת ובנגוד לדין ... יודגש כי המגמה הראייתית הנ"ל נותנת ביטוי לא רק לנחיתות שנהוג לייחס לאוכלוסיות עובדים רבות, בכל הנוגע לקביעת תנאי ההעסקה, אלא גם לנחיתות הנוגעת למיצוי ואכיפה של תנאים אלה. נחיתות הקשורה בטבורה לסוגיית המימוש, הלכה למעשה, של זכות הגישה לערכאות של אוכלוסיות עובדים מוחלשות; ....". להשלכות הכללים הראייתיים על מימוש זכות הגישה לערכאות, בהקשר של חיוב עובד שאינו תושב ישראל בהפקדת ערובה, ראו עניין אבו מוחסן, סעיף 50 לפסק הדין.
כאמור, השאלה העומדת במוקד המחלוקת בערעורים לפנינו היא שיעור השכר המוסכם, עת לטענת העובדים הוסכם עימם על שכר נטו בסך של 30 ₪ לשעה, ותלושי השכר אינם משקפים את הסכמת הצדדים לאשורה והתמורה ששולמה בפועל.
הזכויות שנתבעו בכתב התביעה הן פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד על פי סעיף 5 לחוק הודעה לעובד; פיצוי בגין תלושי שכר על פי סעיף 26א לחוק הגנת השכר; החזר פקדון מסתננים שנוכה משכרו; פדיון חופשה; דמי חגים; הפקדות לפנסיה ולפיצויי פיטורים; דמי הבראה; תוספת ותק; שי לחג; קרן הישתלמות; הודעה מוקדמת; פצויי פיטורים; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין והפרת חובת השימוע.
נסיבות סיום עבודתו של העובד העובד טען כי פוטר מעבודתו בחודש אוגוסט 2017 על ידי מנהלו קיקו ללא הודעה מוקדמת, ללא שימוע וללא שנערך לו גמר חשבון.
...
לסיכום: בחלק זה של פסק הדין עמדנו על הכללים הראייתיים שלפיהם יש לבחון את טענתם העיקרית של העובדים בערעורים שלפנינו, לפיה שכרם המוסכם עמד על 30 ₪ נטו לשעה.
אשר לחיוב בהפקדה לגמל בגין שעות נוספות לא מצאנו הצדקה לכך, כשעל פי הדין המעסיק רשאי, אך לא חייב, לבצע הפקדות לגמל ופיצויי פיטורים מרכיב השעות הנוספות, אשר בנסיבות העניין לא הוכח כי אינו אותנטי.
סוף דבר - ערעור החברה מתקבל בחלקו: (1) הערעור על החיוב בתשלום פיצוי בגין הודעה לעובד, הפרש דמי חגים בסך 101 ₪, שיעור ניכוי דמי ההודעה המוקדמת והוצאות משפט – נדחה.
אשר להוצאות משפט בערעור סבורים אנו כי על אף שעיקר הערעור התקבל, ובשים לב לכך שאי מסירת ההודעה לעובד תרמה לאי הבהירות - כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

להלן הפלוגתות בהן עלינו להכריע בקשר לתביעה העיקרית: א. האם נימסרה לתובע הודעה לעובד כדין? ב. מה היה שכרו הקובע של התובע והאם נימסרו לו תלושי שכר פקטביים? ג. האם התובע זכאי לפצוי בגין מסירת תלושי שכר פקטביים? ד. האם התובע פוטר שלא כדין מבלי שנערך לו שימוע? האם התובע זכאי לתשלום פצויי פיטורים? האם התובע זכאי לתשלום חלף הודעה מוקדמת? האם התובע זכאי לתשלום שכר חודש מאי 2019? האם שולמו לתובע דמי פדיון חופשה כדין? האם שולמו לתובע דמי הבראה כדין? האם בוצעו, לזכות התובע, הפקדות פנסיוניות כדין? האם בוצעו, לזכות התובע, הפקדות לקרן הישתלמות כדין? האם שולם לתובע אש"ל כדין? האם שולמה לתובע תוספת מקצועית כדין? להלן הפלוגתות בהן עלינו להכריע בקשר לתביעה שכנגד: האם לבית הדין סמכות עניינית לידון בתביעה שכנגד? ככל שהתשובה לשאלה לעיל חיובית - האם על התובע לפצות את הנתבעת בגין מכירת משאית הנושאת עיקולים? ככל שהתשובה לשאלה בס"ק א' חיובית - האם יש לחייב את התובע בהחזר הלוואות ? האם נימסרה לתובע הודעה לעובד כדין? לטענת התובע, הנתבעת לא מסרה לו הודעה לעובד.
" (עמוד 37 שורות 10-28 לפרוטוקול ועמוד 38 שורות 1-27, שם) במצב דברים זה יש לראות בתובע כמי שפוטר על אתר, בעת לקיחת המשאית מביתו, זאת ללא שימוע.
(ע"ע 1144/04 אברהם מרחיב – מוקד אמון סביון (1981) בע"מ, מיום 21.12.06; כן ראו את עניין אצ'ילדייב; עד"מ 13/07 אלירן אסלטי - כפיר בטחון ומיגון אלקטרוני בע"מ, מיום 29.10.08).
...
מקום בו התובע מודה במסגרת כתב התביעה כי שולמה לו מקדמה בשיעור 50,000 ₪ (ראו סעיף 11 לכתב התביעה), מצאנו כי יש לחייבו בתשלום 1,000 ₪ בלבד.
סוף דבר- בכל הנוגע לתביעה העיקרית - הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: א.1 סכום של 5,000 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד.
התביעה שכנגד בכל הקשור לעילת ההלוואות/החוב - נדחית ברובה, למעט סכום של 1,000 ₪, שמצאנו כי התובע נותר חייב לנתבעת - סכום שיקוזז מהסך שנפסק בתביעה העיקרית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו