התובעת, פרופ' אילנה אריאל, הגישה תביעה זו נגד החלטת פקידת התביעות (נפגעי עבודה) מיום 11.6.14, על פיה נדחתה תביעתה להכיר בדלקת גידים במרפקים ובשורשי כפות הידיים כ"פגיעה בעבודה" לפי תורת המקרוטראומה.
לאחר הגשת סיכומי הנתבע ניתנה החלטת בית הדין לפיה הוצע לתובעת לבקש הפניית שאלות הבהרה למומחה, ובעקבות בקשה שהגישה התובעת הופנו למומחה השאלות הבאות מטעם התובעת:
האם בהיתחשב בכך שכבר בביקורי במרפאה כירורגית כף יד (ד"ר שי לוריא) בתאריך 31.1.12 בגלל בעיה חריפה אחרת, מתוארים כאבים עמומים בשרשי כפות הידיים, ושהמחלה אובחנה כמחלה כרונית בביקורי החוזרים אצל ד"ר צ'רנובסקי ב-2013, ושהכאבים והממצאים הקליניים נימצאו גם בביקור חוזר אצל ד"ר צ'רנובסקי ב-3.9.15, ניתן להגדיר את המחלה ממנה אני סובלת ככרונית?
האם לאור מבחן פינקלשטיין שלילי והממצא החוזר של מחלת מפרקים מולטיפוקלית בידיים (ראה מיסמך מס. 1, ביקור מרפאה אצל ד"ר צ'רנובסקי בתאריך 3.9.15), נשללת האבחנה של מחלת De Quervain?
הינך מתבקש לשוב ולשקול את אבחנתך כי הפגימה ממנה אני סובלת היא "דה קראוון" ולא דלקת גידים בעלת מוקדים שונים רבים, בהיתחשב בכך ש:
הגדרת מקרוטראומה היא פגיעה כתוצאה מתנועות חוזרות ונישנות הגורמות כל אחת לפגיעות זעירות אשר כל אחת גורמת לנזק בלתי הפיך, שבהצטברותן גורמות לפגימה;
העובדה שאני עובדת בתנועות סיבוביות כאמור בסעיף 2(ב) להחלטת בית הדין מיום 12.7.15;
עמדת הרופאה התעסוקתית ומומחה כף יד שבדקו אותי, כעולה מן הרישום של הרופאה התעסוקתית ד"ר אולגה גורדון ב"תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" בה היפנתה אותי לטפול המוסד לביטוח לאומי לטפול במחלת מיקצוע, וכן הרישום מיום 2.8.15 של ד"ר מיכאל צ'רנובסקי ממחלקת אורטופדיה – ידיים בבית החולים הדסה הר הצופים, בו הוא כותב: "persistent consequences of work related inflammation (repetitive activity)".
להבנתי בספרות המקצועית מהשנים האחרונות נמצא קשר ישיר לא רק בין תנועות המפעילות כוח אלא גם בין תנועות חוזרות ונישנות כגורם סיכון עצמאי לבין התפתחות lateral epicondylitis (ראה סקירה משנת 2009 van rijn et al, בעמ' 530, המצ"ב.
היו בחומר הרפואי תלונות קודמות.
...
לאחר הגשת סיכומי הנתבע ניתנה החלטת בית הדין לפיה הוצע לתובעת לבקש הפניית שאלות הבהרה למומחה, ובעקבות בקשה שהגישה התובעת הופנו למומחה השאלות הבאות מטעם התובעת:
האם בהתחשב בכך שכבר בביקורי במרפאה כירורגית כף יד (ד"ר שי לוריא) בתאריך 31.1.12 בגלל בעיה חריפה אחרת, מתוארים כאבים עמומים בשרשי כפות הידיים, ושהמחלה אובחנה כמחלה כרונית בביקורי החוזרים אצל ד"ר צ'רנובסקי ב-2013, ושהכאבים והממצאים הקליניים נמצאו גם בביקור חוזר אצל ד"ר צ'רנובסקי ב-3.9.15, ניתן להגדיר את המחלה ממנה אני סובלת ככרונית?
האם לאור מבחן פינקלשטיין שלילי והממצא החוזר של מחלת מפרקים מולטיפוקלית בידיים (ראה מסמך מס. 1, ביקור מרפאה אצל ד"ר צ'רנובסקי בתאריך 3.9.15), נשללת האבחנה של מחלת De Quervain?
הינך מתבקש לשוב ולשקול את אבחנתך כי הפגימה ממנה אני סובלת היא "דה קרוון" ולא דלקת גידים בעלת מוקדים שונים רבים, בהתחשב בכך ש:
הגדרת מיקרוטראומה היא פגיעה כתוצאה מתנועות חוזרות ונשנות הגורמות כל אחת לפגיעות זעירות אשר כל אחת גורמת לנזק בלתי הפיך, שבהצטברותן גורמות לפגימה;
העובדה שאני עובדת בתנועות סיבוביות כאמור בסעיף 2(ב) להחלטת בית הדין מיום 12.7.15;
עמדת הרופאה התעסוקתית ומומחה כף יד שבדקו אותי, כעולה מן הרישום של הרופאה התעסוקתית ד"ר אולגה גורדון ב"תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" בה היפנתה אותי לטיפול המוסד לביטוח לאומי לטיפול במחלת מקצוע, וכן הרישום מיום 2.8.15 של ד"ר מיכאל צ'רנובסקי ממחלקת אורטופדיה – ידיים בבית החולים הדסה הר הצופים, בו הוא כותב: "persistent consequences of work related inflammation (repetitive activity)".
להבנתי בספרות המקצועית מהשנים האחרונות נמצא קשר ישיר לא רק בין תנועות המפעילות כוח אלא גם בין תנועות חוזרות ונשנות כגורם סיכון עצמאי לבין התפתחות lateral epicondylitis (ראה סקירה משנת 2009 van rijn et al, בעמ' 530, המצ"ב.
היו בחומר הרפואי תלונות קודמות.
מסקנה זו עולה מאישורו של ד"ר מיכיילביץ בתשובתו לשאלת הבהרה של התובעת, שלפיה התובעת אינה סובלת ממחלת פרקים סיסטמית, ועל כן הוא קבע שתנאי עבודתה של התובעת גרמו, בסבירות העולה על 50%, להחמרת המחלה.
סוף דבר
תביעת התובעת להכיר בליקוי במרפקיה כ"פגיעה בעבודה" לפי חוק הביטוח הלאומי – נדחית.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות ההליך בסך 2,000 ₪.