לטענת התובעת מדובר בהתנהלות עסקית סבירה והגיונית "שעה שמדובר בחברה שעובדת מול לקוחות רבים בהתקשרויות שנמשכות על פני שנים (כפי שהיה עם הנתבעת) המורכבות ממספר קמפיינים פרסומיים". כדוגמא צורף (כנספח 4 לאותו תצהיר) מכתב של אחד הלקוחות (מרכז ארועים שירה חדשה בע"מ), שהמנכ"ל שלה אישר שחתם עם התובעת על הסכם ועל ערבות אישית ובמשך השנים עבדה החברה מול התובעת על בסיס אותו הסכם והערבות האישית עמדה בתוקפה מכוחו.
המחלוקת היחידה שנותרה להכרעה היא האם ערב הנתבע להתחייבות שנטלה על עצמה הנתבעת ועל כן יש לחייב גם אותו בתשלום בו חויבה הנתבעת, מכח ערבותו זו.
אין מחלוקת בין הצדדים כי הנתבע לא חתם כערב להסכם או להזמנה השניה, מושא תביעה זו.
התובעת מבקשת ללמוד על ערבותו של הנתבע להסכם השני מכוחה של הערה בדבר ערבות אישית שהופיעה תחת הכותרת "הערות" בהזמנה הראשונה.
דומה שיפים לענייננו בהקשר זה דברי כב' השופט יהושע גרוס בדעת הרוב בע"א (ת"א) 3168/99 רמי חרושת מרצפות בע"מ נ' דוידוביץ שמואל (12.2.02):
"השאלה התובעת בחינה והכרעה היא, אפוא, האם על סמך חתימה על טופס הזמנה סטנדרטי, הטומן בחובו הוראה חריגה ובלתי סטנדרטית לגבי ערבות אישית של החותם, ניתן לחייב את החותם בגין אותה הוראה. אכן, המערערת אינה בבחינת חברת ביטוח החייבת להבליט את תנאי הפטור וההחרגה, והמשיב המזמין סחורה ראוי לו שיעיין בתנאי ההזמנה עובר לחתימתו. אף על פי כן איני יכול להסכים לתוצאה שלפיה מי שחותם על טופס הזמנה מעין זה יחויב על פי תנאי בלתי רגיל שנועד להטיל עברות אישית, בלא שניתנה לכך הבלטה ברורה בטופס עצמו, אם ע"י אותיות גדולות ובולטות ואם ע"י הכנסת פרק נפרד שכותרתו "אחריות אישית" או "ערבות אישית", ולפחות בלא שהופנתה תשומת ליבו באורח ברור ומפורש לקיומו של תנאי זה. כאמור, על סמך מראה הטופס עצמו לא ניתן לעשות כן, ולאחר שנדחתה גרסת עובדת המערערת לגבי נסיבות החתימה, הרי שבכך נסתם הגולל על נסיונה של המערערת להטיל חיוב אישי כלשהוא על המשיב.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה נגד הנתבע להידחות ואפרט.
לד די בנוהג כללי כדי להטיל ערבות אישית על נתבע וגם לא די בקיומו של "הגיון עסקי" לעשות כן.
אכן יכול שהיה בכוונת התובעת לקבל מהנתבע ערבות אישית על ההזמנה השניה, במיוחד לאור טענותיה בדבר הקושי בגביית התמורה בהתאם להסכם הראשון ואכן יכול שהיה "הגיון עסקי" בנקיטת צעד כאמור, אולם בסופו של דבר היא לא עשתה כן בפועל ביחס לנתבעים דנן ולהסכם השני שחתמה עם הנתבעת.
סיכומם של דברים
נוכח המפורט לעיל, התביעה נגד הנתבע 2 – נדחית.