להשלמת התמונה יצוין, כי מחלוקת זו נדונה זה מכבר, בין היתר, גם בת.צ (מח' ת"א) 2415-07 בן הרוש נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ (11.10.12), והסתיימה בהסדר הסתלקות (להלן: "פרשת בן הרוש"), במסגרתו נקבע בפסק הדין כדלקמן:
"הצדדים ניהלו ביניהם הליך גישור, שבעקבותיו הם מבקשים לראות בהסכם שאליו הגיעו במסגרת זו משום הודעת הסתלקות.
יתרה מכך, אין זו הפעם הראשונה שמוגשת נגד המשיבה בקשה לאישור בענין פרשנות תקנה 2(2) לתקנות הבזק ובעניין בן הרוש קבע בית המשפט המחוזי באותה שאלה נשוא ענייננו ולאחר ניהול הליך משפטי ארוך, כי אין מקום לנהל את הבקשה והתביעה וגם אין צורך בפירסום בהיעדר עילת תביעה.
מי שמבקש לאשר את תביעתו כייצוגית נידרש, אפוא, בשלב ראשון, להוכיח את עילת התביעה הנטענת באופן לכאורי בלבד (ראו: רע"א 8268/96 רייכרט נ' שמש, פ"ד נה(5) 276, בפסקה 11 (2001) (להלן: עניין רייכרט); רע"א 6567/97 בזק – החברה הישראלית לתקשורת בע"מ נ' עזבון המנוח אליהו גת ז"ל, פ"ד נב(2) 713 (1998), בפסקה 5).
'יש שקוראים את ויו החיבור כמחברת בין שתי מילים, כאילו אין קיום לאחת בלעדי חברתה; ויש שקוראים את ויו החיבור כמפרידה בין שתי מילים, שאם כי מחוברות הן בויו החיבור, כל אחת מהן עומדת גם בפני עצמה וברשות עצמה [.
היא לא התעסקה בזה אבל זה נאמר לה:
"קיבלנו, זה מתוך ההנחיות או הודעות, כי בכל אופן התעסקנו בשיחות טלפון ללקוחות, גם אנחנו וגם נציגים של גבייה אחרים בחברה, וכמו שמופיע כאן, כשאתה מדבר עם לקוח והוא אומר לך הכול בסדר, הכול בסדר, ובסופו של דבר בזק לא רוצה לגרום זה ומחייבת שוב ועוד פעם אנחנו מקבלים, וזה עמלה כפולה. זה אני זוכרת שדיברו על זה." (עמ' 65, שו' 23-17).
יצוין כי בדיון ביום 11.2.93 טענה הנתבעת כי הבנק גובה עמלה בגין שיק שלא כובד בסך של 8-9 ₪ כאשר בדיון ביום 5.12.94 טענה שהיא משלמת לבנק בגין הוראת קבע שלא כובדה בממוצע עמלה בסך של 11 ₪.
...
כמו כן נטען שהתובעת הייצוגית ובאי כוחה נטלו סיכון מהותי אם בקשת האישור או התביעה היו נדחות.
לאחר ששקלתי את טענות התובעת ובאי כוחה, בהתחשב בנסיבות התיק דנן ובשיטת האחוזים ובמדרגות שנקבעו בע"א 2046/10 עזבון המנוח שמש נ' רייכרט ואח' (23.5.12) אם כי שם נקבע שמדובר במקרה מיוחד מבחינות שונות, ומתוך הבנה כי המטרה הציבורית לא תושג בלא שהעמלים במלאכה יקבלו שכר הולם בתמורם לפעלם, אני קובע את הגמול לתובעת בשיעור של 5% (בתוספת מע"מ ככל וחל) ואת שכר טרחת באי הכוח המייצגים בשיעור של 20% בתוספת מע"מ, מכל סכום שישולם עד לסך של 5 מיליון ₪.
לגבי אופן ומועדי תשלום הגמול ושכר הטרחה ביחס לשלבי ביצוע פסק הדין, אפסוק בהמשך, כשבשלב זה תשלם הנתבעת לתובעת מקדמת גמול בסך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ (ככל וחל) ולעורכי הדין מקדמת שכר טרחת עו"ד בסך של 80,000 ₪ בתוספת מע"מ, ובנוסף הוצאות חוות הדעת ואגרה.