העותרת רכשה ביום 1.6.2000 את הזכויות בקבוצה מאגודת ספורט בית"ר ירושלים, שהיא עמותה רשומה, על-פי חוזה שנחתם ביניהן.
המשיבה, עריית ירושלים, השתמשה בסמכותה לפי סעיף 319 לפקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן-פקודת העיריות) והודיעה להתאחדות לכדורגל (המחזיקה) כי הכספים שבידי המחזיקה והמגיעים ל"מגרש ביתר ירושלים" (מספר הזיהוי של העותרת 512953076) יעוקלו לטובת הערייה בגין החוב האמור.
זאת, כיוון שלעותרת עצמה אין כל חוב לעירייה, ומשום שהיא אישיות משפטית נפרדת לחלוטין מאגודת הספורט בית"ר ירושלים, שהיא מקור החוב.
הערייה טוענת כי בית-משפט זה אינו מוסמך לידון בעיניין משום שגבייתו של חוב בגין אספקת מים איננה נכללת בגדר "ענייני ארנונה".
העובדה שהליכי גביית חובות המים הושוו להליכי גביית חובות הארנונה, אינה הופכת את הדיון בחוב המים בבית-המשפט לדיון בחוב ארנונה, ומשום כך בית-המשפט המוסמך לידון בעיניין ולהכריע בסוגיית החבות לתשלום החוב מצדה של העותרת, הוא בית-המשפט הדן בתובענות אזרחיות.
מכאן, שאף אם העניין היה בא לפני בית-המשפט הגבוה לצדק, ספק אם היה רואה לנכון לידון בו, בטרם מיצתה העותרת את הסעד שהעניק לה המחוקק בקובעו דרך של הגשת תובענה נגד הערייה.
...
הכוונה הייתה לייעל מבחינה טכנית את גביית חוב המים-הא ותו לא.
אמנם, בית-המשפט אינו כבול לדברי ההסבר של הצעת החוק בניסיונו להיתחקות אחר כוונת המחוקק, ואולם, כאמור, העובדה שאין בהשוואת הליכי הגבייה של חוב בגין אספקת מים לחוב בגין שירותי ארנונה בבחינת ייחוסו של חוב בגין אספקת מים לעינייני ארנונה-נלמדת לא רק מדברי ההסבר, אלא מההוראה החוקית עצמה, ודברי ההסבר רק באים לחזק מסקנה זו.
משום כך חוב בגין אספקת מים, לרבות אופן גבייתו בצו עיקול מינהלי, אינו נכלל בגדר "עניני ארנונה לפי כל דין", כקבוע בתוספת.
אשר-על-כן דעתי היא כי אין לבית-משפט זה סמכות לדון בעתירה, ולפיכך אני מורה על העברת הדיון לבית-משפט השלום בירושלים, בהתאם להוראות סעיף 79 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב].
בנסיבות העניין תשלם העותרת למשיבה 1 הוצאות ושכר טירחת עורך-דין בגין ההליך בפני בית-משפט זה בסכום של 5,000 ש"ח בתוספת מע"מ כדין ובתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.