מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת עיזבון בגין רשלנות רפואית שגרמה למוות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום ברמלה ת"א 63519-11-16 בפני כבוד השופט, סגן הנשיאה מנחם מזרחי תובעים: 1. עיזבון המנוח פלוני ז"ל (באמצעות יורשיו) 2. אלמוני – אביו של המנוח 3. אלמונית – אמו של המנוח באמצעות ב"כ עוה"ד אורי ענבר ודנה יהלומי נתבעת: מדינת ישראל-משרד הבריאות (בית-החולים תל-השומר - שיבא) באמצעות ב"כ עוה"ד מירה וינברגן ונופר ביטון סהר- סטובצקי, משרד עו"ד צדדים שלישיים: 1. אלמוני – אביו של המנוח 2. אלמונית – אמו של המנוח פסק – דין
תביעה בטענה לרשלנות רפואית אשר גרמה למותו של אדם.
ע"א 169/15 פלוני נגד שירותי בריאות כללית-המרכז הרפואי סורוקה (25.04.17): ערעור על פסק דינו של בית-המשפט המחוזי אשר דחה תביעה נזיקית כנגד המרכז הרפואי סורוקה בגין רשלנות רפואית במהלך לידה שגרמה לנזקים כבדים – גופניים וקוגניטיביים –למערערת.
...
על כן, אני קובע, כי אין בחוות דעתו או בעדותו שאיני מקבלן כל ראיה המוסיפה משקל ראייתי של ממש לזירת המחלוקת בתיק זה. על כן, אני דוחה את חוות דעתו ואת עדותו.
תוצאה: אני מקבל את התביעה בעילת הפגיעה באוטונומיה.
אני פוסק שהנתבעת תשלם לתובעים 350,000 ₪.
בנוסף, אני פוסק, שהנתבעת תשלם לתובעים את שכר טרחת עורך-הדין בשיעור של 20% + מע"מ. בנוסף, אני פוסק, שהנתבעת תשלם לתובעים את הוצאות המשפט, כפי שהוצאו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מאידך, חידד ב"כ התובעת את העילות לתביעה, באומרו: "...לא תבענו על רשלנות רפואית, תבענו בגין הפרת חובת היידוע". הינה אם כן, במישור החבות וגובה הנזק, נותרו הצדדים חלוקים בשאלה אם הייתה פגיעה בסכויי ההחלמה של המנוח, ושיעור הפיצויים המגיע בגין כך, אם בכלל; וכן בשאלת שיעור הפיצויים בגין כאב וסבל ופגיעה באוטונומיה, כאשר מוסכם על הנתבעת כי אכן הייתה פגיעה באוטונומיה של המנוח עקב הפרת חובת היידוע.
"27. במקרה הרגיל של נזק ראייתי, ניתן להצביע על שתי פעולות נפרדות. האחת – הפעולה שגרמה לנזק, למשל, ההתרשלות של הרופא בטיפול. השניה – פעולה נוספת שהיא אשר גרמה לנזק הראייתי, למשל, חוסר של רשומה רפואית או חוסר ברשומה רפואית, שאז אנו נוהגים לומר כי הנזק הראייתי מעביר את הנטל אל הנתבע.
הרעיון שבבסיס דוקטרינה זו הוא, שהקושי הראייתי להוכיח את הקשר הסיבתי נגרם עקב התרשלותו של הנתבע שהעמידה את התובע בסיכון בלתי סביר, ולכן על הנתבע לשאת גם במחיר העמימות הנוגעת לקשר הסיבתי.
טוען ב"כ התובעת, כי מאחר ונמנע מהמנוח לנהל עירעורו על החלטת ועדת המומחים כדי להוכיח כי אכן קיבל בילדותו הקרנות נגד גזזת, ומאחר שזכויות המנוח על-פי חוק הגזזת אינן עוברות בירושה, ועם פטירתו אובדת למעשה הזכות לפצוי לפי חוק הגזזת (סעיף 3.3 לסיכומי התביעה), הרי שעיזבונו זכאי לפצוי שנימנע ממנו, והוא, לטענתו, 219,520 ₪.
...
כיוון שהגעתי למסקנה שהפרת חובת היידוע לא היא שגרמה לגילוי המאוחר, בעל כורחך תאמר שאין קשר סיבתי בין הפרת חובת היידוע לבין אובדן הגמלה של המנוח לפי חוק הגזזת.
סוף דבר הנני מקבל את התביעה, ומחייב את הנתבעת לשל לתובעת פיצוי בסך -.
כן, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך של -.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"א 11758-05-16 תיק חצוני: בפני כבוד השופטת חנה קיציס תובעים 1. עיזבון המנוח ש' ב' ש' ז"ל 2. י' ב' ש' 3. ע' ב' ש' ע"י ב"כ עו"ד איילת אשל נתבעות 1. קופת חולים לאומית ע"י ב"כ עו"ד ענבל אטיאס-מזור 2. מדינת ישראל – משרד הבריאות ע"י ב"כ עו"ד אבי בנבנישתי צד ג' שירותי בריאות כללית ע"י ב"כ עו"ד אבי אלרום פסק דין
המנוח נפטר מסיבוכי מחלת שפעת חזירים ממנה סבל, ולטענת התובעים פטירתו נגרמה עקב טפול רפואי רשלני ולקווי שקבל מהנתבעות.
ד"ר אשרוב קבע כי רופאי בית החולים איכילוב, הן בחדר המיון, הן במחלקה הפנימית והן ביחידה לטפול נמרץ, נהגו באופן סביר וברמת רפואה גבוהה כמצופה מרופאים סבירים, במסגרת הטיפול במנוח, וכי אין בפעילותם משום רשלנות כלשהי.
...
לא מצאתי מקום להיתלות בגילו המשתנה של המנוח כביסוס למסקנה שהרשומה הרפואית שונתה שכן גם במסמכים אחרים שצורפו אין אחידות בגילו של המנוח (ר' דף יומי - עמ' 92 למוצגי התובעים, לעומת מעקב רפואי יומי - עמ' 18 וסיכום האשפוז - עמ' 42).
לאור האמור לעיל, שוכנעתי כי המנוח החל לקבל טמיפלו ביום 12.10.09 בסמוך לשעה 23:00.
סוף דבר התובעים לא הוכיחו כי מי מהנתבעות התרשלה בטיפול שניתן למנוח, ובכל מקרה לא הוכחה יעילות הטיפול בטמיפלו ביום השישי או השביעי למחלתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, פטירת המנוחה נגרמה עקב התרשלות הצוות הרפואי בבית החולים.
מכאן, ובהיותם יורשי עזבונה הבלעדיים של המנוחה, הם תובעים את נזקיה בעקבות ההתרשלות הנטענת.
עוד נטען, כי כבר בפתח כתב התביעה נטען כי העובדות המהוות את עילת התביעה נעלמו והועלמו מעיני המשיבים בכוונה, ורק ביום 03.10.22, לאחר שנתקבלה בידיהם חוות דעת רפואית ראשונית, נודע להם, לראשונה, עניין ההתרשלות בטיפול והקשר הסיבתי בינו לבין הנזק שניגרם, ועל כן הם טוענים כי המקרה דנן נופל לגדרי החריגים המנויים בסעיפים 7 ו- 8 לחוק ההתיישנות.
...
בנסיבות הנטענות בתביעה, עילת התביעה, לשיטת המבקש, נולדה בשנת 2011 והתיישנה בשנת 2018, ומאחר וכתב התביעה הוגש רק בשנת 2022, דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
לחילופין, ואף אם תימנה תחילת תקופת ההתיישנות ממועד פטירת המנוחה, היינו מיום 15.10.15, עדיין יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות, מאחר וכתב התביעה הוגש רק ביום 24.10.22, בחלוף למעלה מ- 7 שנים מיום הפטירה.
לסיכום אני מורה על דחיית הבקשה לסילוק התביעה על הסף.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעים שכרו את שירותיו של התובע על מנת שיגיש בשמם תביעת נזיקין בעילה של רשלנות רפואית שגרמה למותו של יואל משה טיבי ז"ל (להלן: המנוח).
בכתב התביעה נטען כי בחודש פברואר 2013 פנתה הנתבעת 2 למשרדו של התובע לצורך ייצוגה כיורשת הנתבע 1 (להלן: העזבון), בעיניין רשלנות רפואית אשר הביאה לאובדן חייו של המנוח.
...
לפיכך אני קובעת כי התובע הוא שהודיע על התפטרותו מייצוג הנתבעים לאחר שהנתבעת סרבה להצעת המגשרת, ובמסגרת התפטרותו הודיע לנתבעת גם כי פרט להוצאות המשרד שהיו לו, אינו מבקש כספים נוספים מהנתבעים.
לפיכך אני קובעת כי בנסיבות שנוצרו, בהן לא הצליח התובע לשכנע את הנתבעת לקבל את הצעת המגשרת, חרף מאמציו לשכנעה, התובע הוא שהחליט על הפסקת הייצוג, וכ"תמריץ" לנתבעת לקבל את הצעתו, הודיע לה כי אינו רוצה ממנה שכ"ט כמוסכם, אלא רק כיסוי ההוצאות "out of pocket" שהיו למשרדו בטיפול בתביעת הנזיקין.
לסיכום, אני קובעת כי ויתור התובע על שכר טרחתו היה מותנה בכך שהנתבעת תשלם לו את הוצאות משרדו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו