לאור האמור לעיל, מלבד היותה תביעה שטרית, מדובר בתביעת עורך דין לקבלת שכר טירחה על פי הסכם שכ"ט שנכרת בין הצדדים.
ראה ע"א 8854/06 חיים קורפו, עו"ד נ' משה סורוצקין (פורסם בנבו, 20.3.2008 ):
"דעתנו היא כי אין לקרוא דברים אלו באופן שיאפשר לרוקן מתוכן את חובתם של מתקשרים בחוזה לקבלת שירותים משפטיים מעורך דין לנהוג בתום לב. אמנם, חוזה מסוג זה מבוסס על אמון הדדי, וברי כי מקום בו לקוח אינו מעוניין עוד בשירותיו של עורך הדין וסיבתו להפסקת החוזה הנה סיבה הוגנת, לא יטיל עליו בית המשפט לשלם לעורך דינו פצויי ציפייה. זאת, מתוך הבנה כי יש לשמר את אותו יסוד אמון ולהבטיח כי ימשיך להתקיים ביחסים שבין עורכי דין לבין לקוחותיהם. החשש הוא, כי אם יידע לקוח, מבעוד מועד, כי בכל מקרה ומקרה יחוייב בתשלום פצויי ציפייה לעורך דינו, הרי שיימנע מלהפסיק את הייצוג וימשיך בהתקשרות שאינה רצויה לו, גם באותם מקרים בהם יסוד האמון של הלקוח בעורך דינו אינו קיים עוד."
כן ראה ת"א (מחוזי י-ם) 6428/04 חיים קורפו, עו"ד נ' משה סורוצקין (פורסם בנבו, 4.9.2006), שם נקבע:
"האחריות לעריכת הסכם שכר טירחה, ובכלל זה האחריות לנסח את הסכם שכר הטירחה באופן ברור גם במקרה בו יופסק השרות, מוטלת על עורך הדין (ראה: ע"א 9282/02 יכין דקל בע"מ ואח' נ' יצחק יחיאל עו"ד, פ"ד נח(5) 20 (2004)), וכל ספק בפרשנותו של הסכם שכר הטירחה יפעל לרעתו של מנסחו (ע"א 224/76 חברת נופש ערד בע"מ נ' הסוכנות היהודית לארץ ישראל, פ"ד לא(1), 449, עמ' 458)(1976))".
עוד יש לציין את חובת הגילוי המוטלת על עורך דין כלפי לקוח, ראה ת"א 42222-06-10 בר-און, כהן משרד עורכי-דין נ' בנימין שושן (פורסם בנבו, 24.02.2013):
"יחסי עורך הדין והלקוח מתבססים על חוזה היתקשרות (הסכם שכר הטירחה) הנכרת ביניהם עת שוכר הלקוח את שירותי עורך הדין. ברור כי אלו אינם יחסים חוזיים רגילים, אלא יחסים הכוללים יחסי אמון מיוחדים. מעורך הדין מצופה לנהוג בלקוחו ביחס של מסירות וכאשר אינטרס הלקוח בראש מעיניו... חובה זו של עורך הדין כלפי הלקוח איננה מתחילה באותו חלקיק שנייה שלאחר כריתתו של הסכם שכר הטירחה. הורתה של חובה זו של עורך הדין גם בטרם נכרת הסכם שכר הטירחה. בשלב המשא ומתן לקראת שכירת שירותיו ולקראת כריתת הסכם שכר הטירחה. בין החובות המוטלות על עורך הדין בשלב זה, מצויה גם חובתו לגלות ללקוח מראש את כל הנתונים הרלוואנטיים להתקשרות (ד. פרידמן, שכר טירחה ראוי לעורך דין, המשפט ב' (תשנ"ה), 105)".
מהאמור לעיל עולה, כי לסטלה עומדת הזכות להפסיק ההיתקשרות עם התובע אשר שימש עורך דינה בכל עת. אולם, יש לבחון האם שלחה את הודעת הביטול בתום לב, ואם לאו.
...
מכל האמור לעיל עולה כי עו"ד סלטון לא החתים את החברה על ייפוי כוח, אך אין חולק כי ייצג אותה בהליכים מושא התביעה דנן.
בהתחשב באמור לעיל, לרבות היעדר תשלום שכר הטרחה לתובע בגין התייצבותו לשני הדיונים ולאור עבודת ההכנה שביצע התובע בעיבוד המסמכים, וכן בהתחשב במשך הייצוג, סבורני כי סכום זה אשר מכבר שולם לו, הינו שכר ראוי עבור עבודתו ואף מעבר לכך, זאת גם בהתחשב בשכר הטרחה בסך 31,590 ₪ ששולם לעו"ד סלטון בגין אותם הליכים, ובשים לב כי עו"ד סלטון אף פעל תקופה ארוכה יותר בנושא.
סוף דבר
בשים לב לאמור לעיל, תביעת התובע נדחית.