על פי ההסכמה הדיונית בין הצדדים, ההכרעה במחלוקות ביניהם, הנה על סמך החומר הקיים, לרבות תצהירים, לאחר שכל צד העלה טענותיו בעל פה.
עסקינן בתביעה שהוגשה ע''י התובע, עורך דין במקצועו, אשר ייצג את הנתבע בעקבות פגיעתו בתאונת דרכים, שהיא גם תאונת עבודה, לתשלום שכר טירחתו בגין אותו ייצוג, וכפי שיובהר בהמשך.
על פי הסכם שכר הטירחה, וכללי לישכת עורכי הדין(התעריף המינימאלי המומלץ), תש''ס- 2000, הוא זכאי לקבל שכר טירחה בגין הייצוג מול המל''ל בשיעור של 17% בתוספת מע''מ כחוק מהסכום שהמל''ל שילם לנתבע, כאשר אין חולק כי הנתבע קיבל מהמל''ל סך של 134,756 ש''ח, ומכאן ששכר טירחת התובע עומד על 26,803 ש''ח.
עוד טוען התובע כי הוא זכאי לשכר טירחה בגין הייצוג מול חברת הביטוח כלל בשיעור של 15% בתוספת מע''מ מהסכום ששולם ע''י חברת הביטוח בסך 21,282 ש''ח, כך ששכר הטירחה שהוא זכאי לקבל עוד על 3,735 ש''ח, בנוסף להוצאות משרד בסך 600 ש''ח.
לפי התובע, מאחר ובהסכמי שכר הטירחה כלול סעיף קזוז, הוא רשאי לקזז מהסכום שהיתקבל אצלו עבור הנתבע, סך של 10,678 ש''ח, מחברת הביטוח כלל , הוא זכאי לקזז ממנו, לאחר הורדת סכום שכר הטירחה על סך 4,335 ש''ח, לקזז את הסך של 6,343 ש''ח.
מכאן, כך התובע, שמחוב שכר הטירחה עבור הייצוג במל''ל, לאחר קזוז הסך של 6,343 ש''ח, נותר הנתבע חייב סך של 20,460 ש''ח.
במסגרת תצהיר העדות הראשית, ציין התובע, כי נודע לו לאחר הגשת התביעה, כי התובע קיבל עבור הנתבע , סכום נוסף מחברת הביטוח כלל, לאחר עידכון אחוזי הנכות, בסך 4,939 ש''ח, (על כך הנתבע איננו חולק) בגינם הוא זכאי לקבל שכר טירחה בשיעור 15% בתוספת מע''מ כחוק.
...
גם בהנחה כי הנתבע טעה, דבר שלא הוכח כלל, וסבר כי התובע מייצג אותו אך ורק בהליך מול המל''ל, אין באותה טעות, שלא תוקנה באף שלב, כדי להביא למסקנה כי לא נעשה דבר.
מכאן, שאין כל ממש בטענות הנתבע, והוא לא ביסס את הגנתו, ברמה הדרושה לסוג זה של טענה, ולו במקצת, ומכאן שדין טענותיו להידחות, ודין תביעת התובע להתקבל.
באשר לזכאותו של התובע לקבל חלק משכר הטרחה שייפסק, בתיק הפלת''ד, אינני מקבלת את טענת התובע כי ישי לפסוק לו חצי מסכום שכר הטרחה, והוא זכאי לקבל שליש מאותו שכר טרחה, לכשייפסק בתיק המתנהל, ביחס לתאונה עסקינן.