כעת, מונחת לפתחי בקשת התובעת, לפיה עותרת היא לקבלת רשות לתקן כתב תביעתה, על ידי צירוף עילת תביעה חדשה, עקב פגיעתה הנטענת בתאונת דרכים שלישית, מיום 12.4.2018, וכן צירוף נתבעת חדשה, היא המבטחת של הרכב בו נהגה התובעת במועד התאונה השלישית, איי.די.איי חברה לביטוח בע"מ.
לטענת התובעת, בתאונה השלישית היא נפגעה בכתף, בצואר ובגב ובתיעוד הרפואי אף צוינה פגיעה במנגנון צליפת שוט.
על כן, לגישת הנתבעים, הדרך הנכונה היא להגיש תביעה חדשה ונפרדת בגין התאונה השלישית, ולחששותיה של התובעת, בכל הנוגע לטענות העלולות להיות מועלות על ידי מבטחת הרכב בתאונה השלישית, אין כל יסוד, ובפרט משפתוחה בפניה הדרך להציג את חוות דעתו של פרופ' רופמן בפני המומחה אשר ימונה מטעם בית המשפט, ככל שימונה, בתביעה החדשה.
דיון והכרעה
רשות לתיקון כתב תביעה, וכעולה מהוראת תקנה 92 בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (התקנות), יכולה להנתן בכל עת, ובילבד שהתיקון ייעשה "לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין".
התקנה קובעת עוד, כי "תיקון של טענה עובדתית או הוספתה, טעונים הגשת תצהיר המאמת את העובדות".
למותר לציין, כי תצהיר כדרישת התקנה, לא צורף, הגם, שהתובעת עותרת להוספת טענה עובדתית חדשה, הלוא היא פגיעתה בתאונת דרכים נוספת, שאירעה בין מועד בדיקתה על ידי המומחה שמונה מטעם בית המשפט ולפני סיכום חוות דעתו.
למעשה, בידי בית המשפט נמצאים כיום כל הכלים כדי להכריע בתביעה המתנהלת בפניו, והחשש כי הנתבעת החדשה תבוא ותטען אחרת בעתיד, מעבר להיותו ספקולאטיבי גרידא בשלב זה, אין בו כדי לפגוע ביכולת ההכרעה כאמור, ואין בו כדי להוות תחליף לטענותיה של התובעת עצמה, שנמנעה מלהשמיע ולו הסתייגות אחת כנגד קביעתו של פרופ' רופמן.
...
לאור כל אלה, אני מורה על דחיית הבקשה.
כשלעצמי, סבורני כי התאונה השלישית, היא "מעשה" חדש ונפרד, שאין בינו לבין שתי התאונות הקודמות כל קשר.
לסיכום
אני דוחה את הבקשה ומחייבת את התובעת בהוצאות הנתבעים 2 ו- 3 ביחד, בסך של 3,000 ₪.