מבוא וסקירת ההליך
מונחת לפנינו תביעתו של מר נוריאל צין (להלן: "התובע") אשר הוגשה כנגד מעסיקותיו לשעבר: הנתבעת 1 – חברת הארגז טכנופח תעשיות מתכת בע"מ (שנמצאת בהליכי פירוק), והנתבעת 2 – חברת הארגז תעשיות בע"מ (להלן, יחדיו: "הנתבעות")[footnoteRef:1].
]
עוד נקבע בפסיקה, וביחס לס"ק (5), כי מדובר בתפקידים שבהם המעסיק נותן לנושא התפקיד חופש פעולה מרבי, וזאת מתוך הכרה שהוא ראוי לכך וזקוק לכך כדי לבצע את התפקיד בצורה נאותה.
כן נקבע, כי את השאלה אם התפקיד דורש מידה מיוחדת של אמון אישי אם לאו, יש לבחון לפי קנה מידה אובייקטיבי ולא סובייקטיבי[footnoteRef:7], תוך מתן דגש כי לא די באמון גרידא, כפי הנידרש בכל מערכת של יחסי עבודה, אלא במידה מיוחדת של אמון.
[73: סעיף 2 לסיכומי הנתבעות ]
מנגד, הדוגמאות שהובאו על ידי עדי הנתבעות, ביחס לעצמאותו של התובע, היו ביחס לנושאים טכניים, מינוריים ושוליים.
לכל היותר, וגם לגבי מיפעל הפיברגלס, 'בכירותו' של התובע התבטאה בעיקר ברמה הטכנית, וללא כל סמכות כלפי יתר העובדים שמתחתיו ובכל הקשור לנושאים רבים ומגוונים, ואף חשובים, במסגרת יחסי עובד-מעסיק, כגון: קביעת שכר, קבלה לעבודה או פיטורים, קביעת אמצעי משמעת, וכיו"ב תנאים נדרשים ביחס למי שהנו "עובד בתפקיד הנהלה". [85: סעיף 11 לתצהיר משה.
...
מנגד, הנתבעות טוענות כי דין התביעה להידחות בכללותה, וכי התובע היה מנהל בכיר בנתבעות, שהחוק אינו חל עליו, ושאינו זכאי לכל תשלום נוסף.
מנגד, הנתבעות טענו כי גם רכיב זה דינו להידחות.
לטעמנו, בנקודה זאת (ורק ביחס אליה), יש לקבל את עמדתן.
"
סוף דבר
לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל.