מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת עובדים בפרישה מוקדמת נגד תנובה וההסתדרות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בחיפה סע"ש 27810-05-17 לפני כב' השופט טל גולן נציג ציבור (עובדים) מר יעקב בן הר נציג ציבור (מעסיקים) גב' דרורית מלינרסקי התובעת: קרן רוזן ע"י ב"כ: עו"ד צבי שפר מההסתדרות הכללית החדשה הנתבעת: מדינת ישראל ע"י ב"כ: עו"ד שני קליימן מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) פ ס ק ד י ן
מבוא ומהלך העניינים בתובענה לפנינו מונחת תביעתה של התובעת, גב' קרן רוזן (להלן: "התובעת") כנגד מעסיקתה – מדינת ישראל (להלן: "הנתבעת").
להלן המשך ההשתלשלות העובדתית: ביום 8.4.2010 הגישה התובעת בקשה להתפטר מהשרות בשב"ס; ביום 21.4.2010 אושרה בקשתה של התובעת לפרישה מוקדמת בהקפאת זכויות; ביום 13.5.2010 הפסיקה התובעת את שרותה בשב"ס; ביום 16.5.2010 קיבלה התובעת זימון לוועדת בוחנים של המיכרז במשרד הרווחה; ביום 22.6.2010 קיבלה התובעת אישור על כך שהיא עברה את המיכרז שבנידון.
...
גם כאן, אנו סבורים כי גם דין התביעה החליפית להידחות, וזאת אף מבלי לשמוע את עדותו של המומחה מטעם התובעת.
כאמור לעיל, כבר הגענו למסקנה, כי לא שוכנענו כי ישנו פער בין השכר שאותו הרוויחה התובעת בשב"ס בעת מועד סיום שירותה שם (וכפועל יוצא מכך, השכר שהובטח לה בזמנו באופן דומה, לכאורה, ב"קהילת אילנות"), לבין השכר שאותו היא קיבלה בעת התחלת עבודתה במשרד הרווחה.
לסיכום לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות בכללותה, וכך הננו מורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא וסקירת ההליך מונחת לפנינו תביעתה של הגב' ציונה מריומה (להלן: "התובעת"), אשר הוגשה כנגד מעסיקתה לשעבר, חברת צים שירותי ספנות משולבים בע"מ (להלן: "הנתבעת").
רכיבי התביעה הם כדלקמן, ובסך כולל של 572,876 ₪: סך של 279,107 ₪ בגין הפרישי פנסיה מוקדמת מדי חודש; סך של 138,797 ₪ בגין הפרישי שכר לתקופת הנכות הזמנית, החל מיום 1.8.2012 ועד ליום 31.3.2014; סך של 69,972 ₪ (7 משכורות), המשתלם לפורשי הנתבעת בפרישה מוקדמת; סעד הצהרתי בגין תשלומים בין גיל 62 לגיל 67; סעד הצהרתי בגין זכאות התובעת לתשלום דמי גמולים עובד-מעסיק, כאילו היה על התובעת לשלם לקרן הפנסיה, ובדומה לתשלומים המשולמים בשוטף על ידי הנתבעת לפורשיה האחרים; סך של 60,000 ₪ בגין אפליית התובעת ולפי הוראות חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות; סך של 25,000 ₪ בגין הפרת חובה חקוקה.
לגישת ההסתדרות, הסדר הפרישה המוקדמת הקבוע בהסכם הקבוצי נועד לאפשר למעסיק להציע לעובדים שהנתבעת מעוניינת בפרישתם מטעמי התייעלות לפרוש מהעבודה בתנאים מועדפים.
בעיניין חג'אג' קבע בית הדין הארצי, כדלקמן[footnoteRef:5]: [5: ע"ע (ארצי) 7129-10-11 חג'אג' – תנובה מרכז שיתופי לתוצרת חקלאית בע"מ, ניתן ביום 7.4.2014.
...
אחרית דבר לסיכום – סיכום הדברים עד כה מעלה כי התובעת לא הופלתה על ידי הנתבעת בשל מוגבלוּתה במהלך עבודתה, וגם לא לגבי ההחלטות שהתקבלו לגבי סיום עבודתה.
גם טענת היעדר היידוע בגין מצבה וזכויותיה של התובעת, דינה להידחות.
על כן, דין התביעה להידחות בכללותה, וכך אנו מורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תחילתה של תובענה זו בבקשה לסעדים זמניים במסגרתה עתר התובע למתן צו זמני המורה על ביטול הכללת שמו ברשימת ההנהלה לפרישה מוקדמת בהתאם להסכם קבוצי מיוחד שנחתם בנתבעת (להלן – הרשימה) ולהקפיא את פיטוריו.
· במסגרת תוכנית התייעלות וצמצום כח אדם בחברת החשמל, המופעלת על פי הסכם קבוצי מיוחד אשר צפוי להיחתם בין הנהלת החברה, הוועד הארצי וההסתדרות, שוקלת החברה להכלילך ברשימת העובדים אשר יוצאו לפרישה מוקדמת מיוחדת מהחברה בתנאים מועדפים, וזאת בשל אי שביעות רצון מתפקודך בעבודה.
בנוסף דחה יו"ר ההסתדרות את הטענות כנגד אופן הפעלת שיקול הדעת על ידי יו"ר הועד הארצי, אשר מייצג את כלל העובדים וקבע שהוא "בעל התפקיד המתאים ביותר לשקול שקולי טובת כלל העובדים, ולא שיקול סקטוריאלי כזה או אחר". יו"ר ההסתדרות סיכם החלטתו בכך שהסמכתו של יו"ר הועד הארצי במסגרת ההסכם הקבוצי תעמוד על כנה.
...
שוכנענו כי החלטת הנתבעת אינה חורגת ממתחם המידתיות והסבירות ולא מצאנו בסיס ראייתי כלשהו לטענות התובע בדבר קנוניה נגדו.
נוכח האמור, נדחית התביעה לפיצוי בגין פגמים בהליך השימוע, פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש.
כמו כן נדחית התביעה למתן צו המורה על ביטול הפיטורים ואכיפה יחסי עובד ומעסיק.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המערער מתאר כי במסגרת זו הועבר ממחלקה למחלקה שלא בצדק, הושמץ והוצג כעובד גרוע, משרתו צומצמה, הוגשה נגדו תביעת דיבה, ובסופו של דבר בשל הלחץ האדיר שהופעל עליו - לרבות לחץ כלכלי - אולץ לצאת לפרישה מוקדמת והוא נאלץ כיום להסתפק ב"גמלת רעב" בסך של 1,300 ₪ לחודש.
גם ללא הוראותיהם המפורשות של חוקים אלה ונטלי ההוכחה המקלים שנקבעו ביחס אליהם (סעיף 3א' לחוק הגנה על עובדים; עס"ק (ארצי) 24/10 הוט טלקום בע"מ - הסתדרות העובדים הלאומית (10.3.16)), קיבל בית הדין האיזורי חלקים גדולים מגירסת המערער, ושוכנע על סמך מכלול הראיות כי מדובר בהתנכלות תעסוקתית, שבאה לידי ביטוי בהצרת צעדיו של המערער, הפעלת לחצים פסולים עליו וקבלת החלטות ניהוליות לגבי תנאי העסקתו באופן שאינו עינייני.
...
מדובר בפיצוי על הרף הגבוה, כיוון ששוכנענו שנסיבות המקרה חמורות במיוחד ומצדיקות סעד מתאים.
לא נעלם מעינינו כי המערער לא תבע בכתב תביעתו באופן מפורש פיצוי כספי בגין התעמרות, אך כאמור לעיל בית הדין האזורי שוכנע שהתקיימו התנאים שנקבעו לצורך כך בפסיקה (עניין ימית סינון), מבלי שהמדינה ערערה על כך. משכך, ומאותם שיקולים, שוכנענו כי ניתן וראוי להגדיל את סכום הפיצוי, על מנת שישקף באופן מדויק יותר את חומרת ההתנהלות כלפי המערער.
סוף דבר - הערעור מתקבל בעיקרו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לגירסת המשיב הוא חתם על הסכם הפרישה נוכח סד הזמנים שאותו הציב בפניו הבנק והודעתו כי הצעתו לפרישה מוקדמת היא בבחינת "take it or leave it"; עת הבנק הבהיר לו כי המשך עבודתו אצלו אינו רצוי יותר; עת הוא נסמך על ייעוץ משפטי שקבל מההסתדרות, שלפיו הוא יהיה זכאי לתבוע את זכויותיו הנובעות מרכיב השעות הנוספות; והמלצה להוסיף "ת"ל" (תחת לחץ) ליד חתימתו בשולי העמוד המכיל את סעיף הויתור.
לעניין התנאים למתן תוקף לכתב ויתור נקבע: "הכלל המושרש בבתי הדין לעבודה הנו כי יש ליתן משקל מועט לכתבי ויתור של עובדים וכי רק במקרים בהם ברור באופן חד משמעי שהעובד היה מודע לחלוטין לזכויותיו ולפירוטן והחליט לוותר עליהן יינתן משקל לחתימת כתב הוויתור [דב"ע נו/3-29 תנובה בע"מ - אסתר לוסקי, פד"ע לג, 241; דב"ע נב/217-3 אגודה ארצית של מנהלים ומורשי חתימה של הבנק הבנלאומי הראשון לישראל - הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ ואח', פד"ע כז' 3]. עוד נפסק בדב"ע נב/3-217 לעיל, כי על מנת שיינתן תוקף לכתב ויתור, על בית הדין לבדוק התקיימות שלושת התנאים הבאים: א. הזכויות שעליהן ויתר העובד היו ידועות לו. ב. נימסר לעובד לפני חתימתו על כתב הסילוק, חשבון ברור ומובן של הסכומים שקבל ו/או שהועברו לו. ג. כתב הסילוק ברור וחד משמעי". (ע"ע (ארצי) 49974-09-12 חברת מעונות הורים חל"צ - איזאבלה פלקוביץ (19.7.17)).
ראו והשוו שני פסקי דין שניתנו על ידי מותב בראשות כב' השופטת אירית הרמל: סע"ש (תל אביב-יפו) 43078-01-19 רחל קמרון - בנק דיסקונט לישראל בע"מ - הנהלה ראשית (19.3.19), שם נדחתה תביעת התובעת נגד הבנק ונקבע כי היא חתמה על הסכם פרישה מוקדמת בתנאים עודפים לאחר שניהלה משא ומתן עם הבנק.
...
דין יתר טענות המשיב להידחות.
לסיכום הבקשה לסילוק על הסף של התביעה בשל מניעות וויתור מתקבלת.
דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו