(2) פיצויים לדוגמה כאמור בפיסקה (1) יהיו בסכום שלא יעלה על 15,000 שקלים חדשים, ואולם רשאי בית הדין לעבודה, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצוי בסכום אחר; הסכום הנקוב בפיסקה זו יעודכן ב-1 בינואר בכל שנה (בפיסקה זו – יום העידכון), בהתאם לשעור עליית המדד החדש לעומת המדד הבסיסי.
משהתובעת לא הרימה את נטל הראיה המוטל עליה, ודאי לשעות עבודה מהבית, שכנטען לא שולמו במסגרת תלושי השכר, ודאי בשהות ב"מחלה"/שמירת הריון – נדחית תביעתה ברכיב זה.
שעות נוספות
התובעת עתרה בתביעתה לסך 42.21 ₪ בגין שעות נוספות אותן ביצעה (4.25 ש"נ בשיעור 125% ו- 0.91 ש"נ בשיעור 150%), כאשר טענה כי בהתאם לתלושי שכר אל מול דו"חות הנוכחות, זכאית היא לתשלום כאמור; בסיכומיה טענה כי על המעסיק להציג רישום שעות אלקטרוני להוכחת השעות הנוספות שכן נטל ההוכחה לעניין זה רובץ על כתפיו.
הלנת שכר
בתביעתה טענה התובעת כי שכרה שולם לכל המוקדם ב- 10 לכל חודש עוקב וזאת בנגוד לדין, "ולעיתים אף חודש לאחר המועד הקבוע" (סעיפים 9 ו-52); בתצהירה טענה כי שכרה שולם בהעברה בנקאית ביום 10 לכל חודש עוקב (סעיף 6); בסיכומיה חזרה על טענותיה כי הנתבעת הלינה את שכרה, תוך ניצול מעמדה כמי שאינה שולטת בדיני המדינה ובמטרה להימנע מתשלום, ולהגדיל רווחיה.
...
שוכנענו, כטענת הנתבעת, כי מדובר בנסיון לנצל תחיקת המגן ע"י "כיפוף"
העובדות והדין, ודאי בהתנהלות בחות"ל.
נציגי הציבור: מבקשים אנו להביע עמדתנו-התרשמותנו בטרם קביעת ההוצאות
ומעבר לדברים הכללים דלעיל.
עם זאת, לטעמנו, התנהלות זו לא היתה של התובעת עצמה אלא של היצוג המשפטי שלה, ולכן כנציגים של הציבור ומטעמו סברנו שראוי כי לא התובעת עצמה תשא במשמעות האמור ביחס לסיכומיה; עם זאת, קיבלנו הֶסבּריה של האב"ד, כי אין מקובל כך בהלכה הנוהגת בביה"ד(בלא התראה מראש), ולפיכך, הצטרפנו לקביעת ההוצאות שלהלן(הן בפרק זה והן בפרק ההוצאות לאוצר).
משנתאפשר לתובעת להתייחס לכך כי יוטל חיוב בהוצאות לטובת אוצר המדינה (גם בהחלטה מיום 26.06.20), ביחס לאופן הגשת סיכומיה, ולאחר ששקלנו את טענותיה (כי "ניסתה" לקיים ההחלטה), מצאנו להורות כי תשא אף בהוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 1,500 ₪ [ראה לעניין זה תקנה 514 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984; ע"א 360/88 שלום אלדומי נ' נעמי אלדומי, מה(3) 148 (1991)], סכום שישולם בתוך 30 יום.