בשל חשיבות מסירת הודעה כאמור לתובע, אשר הייתה יכולה לייתר חלק מהותי מהסוגיות השנויות במחלוקות בין הצדדים, ומשזו לא נימסרה לתובע כנדרש, התובע זכאי לסעד המבוקש על ידו בסך של 2,000 ₪ בגין רכיב זה.
תחולת צו ההרחבה בענף האפייה
התובע טען כי על הצדדים ויחסי העבודה חלים ההסכם הקבוצי או צו ההרחבה בענף האפייה או התעשייה, זאת, מבלי לפרט את הנימוקים בגינם סבור הוא כי יש להחיל מי מבין הצוים על עבודתו (ר' סעיף 22 לכתב התביעה).
לטענת הנתבעים, התובע עבד אצל הנתבעת משך שלוש תקופות בלתי רציפות: האחת, החל מיום 1.11.15, למשך שישה חודשים, עד לחודש אפריל 2016 (כולל).
סעיף 5א לחוק הודעה לעובד העביר את נטל ההוכחה בסוגיות שונות אל המעסיק וכלשון הסעיף:
"בתובענה של עובד נגד מעסיקו שבה שנוי במחלוקת עניין מהעניינים לפי סעיף 2, והמעסיק לא מסר לעובד הודעה שהוא חייב במסירתה כאמור בסעיפים 1 או 3, בכלל או לגבי אותו עניין, תהיה חובת ההוכחה על המעסיק בדבר העניין השנוי במחלוקת, ובילבד שהעובד העיד על טענתו באותו עניין, לרבות בתצהיר לפי פקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971."
מאחר והצדדים חלוקים בדבר תקופות עבודתו של התובע, לרבות תחילת עבודתו בכל תקופה, הרי שהנטל מוטל על המעסיק בכפוף לכך שהתובע העיד באותו עניין ומסר גירסתו במסגרת תצהירו.
יצוין, כי חודש 7/17 לא הוצג אך גם לא נטען כי התובע לא עבד בחודש זה.
בנוסף, עדותו של מר בן הרוש בכל הנוגע לכך הנה מבולבלת ובלתי נהירה:
"העד, מר בן הרוש: הוא היה בפעם הראשונה ב-2015,
...
יפים לעניינינו הדברים אשר נפסקו בפרשת קבלן , שם עמד בית הדין הארצי על הדברים הבאים:
"בנסיבות העניין לא הרים המערער את נטל השכנוע, וזאת משני טעמים שהינם שני צדדים של אותה המטבע: ראשית, המערער מבקש לבודד את פעילות האפייה המתבצעת בקומה השניה ולמקד אך בה את הזרקורים. אולם הבחינה של עיקר העיסוק צריכה להיות כוללת, קרי בחינה משולבת של פעילות האפייה המתבצעת בקומה השנייה והפעילות המסחרית המתבצעת בקומה הראשונה. מנקודת מבט רחבה זו נראה כי עסקינן במעין מסעדה או סוג של בית אוכל, האופה אך חלק ממוצריו וחלק נעזר בבצק מוקפא. לצד ממכר המאפים מוכר בית העסק גם גלידות ומצויה בה גם עמדת טוטו. בנסיבות אלה, ומתוך ראייה של מגוון פעילות המעסיקה, העובדה שנעשית במקום גם פעולת אפייה, כשלעצמה, אינה מספקת כדי להפוך את העסק למאפייה. שנית, אף אם נמקד את המבט בפעילות האפייה הרי שנתון זה, כשלעצמו, אינו מספיק להרמת נטל השכנוע. זאת, כיוון שלא הרי אפייה שתכליתה שיווק כהרי אפייה לממכר ישיר לצרכנים המבקשים לאכול במקום, לצד פעילויות מסחריות נוספות המבוצעות במקום, ולכן כאשר נערכת אפייה לשתי המטרות עולה הצורך באפיונה של התכלית הדומיננטית. הנה כי כן, הנתון בדבר קיומה של פעילות אפייה בקומה השניה, כשלעצמו, אינו מוביל בהכרח למסקנה כי עסקינן במאפייה, ובהינתן יריעת המחלוקת במקרה זה, נדרשת תשתית ראייתית נוספת לצורך ביסוס מסקנה זו. העדרה של תשתית כאמור פועל לחובת המערער, אשר על שכמו מוטל נטל השכנוע. לאור זאת, החלטנו לדחות את הערעור כנגד אי החלת צו ההרחבה בענף המאפיות".
[ע"ע (ארצי) 25818-05-17 קבלן – טאבון בן יהודה בע"מ, (8.7.2018)].
בהתחשב בקביעתנו זו, אנו דוחים את טענות התובע ואת הסכומים הנתבעים על ידו מכוח צו ההרחבה.
לאחר בחינת טענות הצדדים, אנו סבורים כי יש לקבל את תביעתו של התובע לתשלום בעד רכיב זה באופן חלקי, ונפרט.
זאת ועוד, משקבענו כי הנתבעים לא תיעדו את השעות הנוספות שביצע התובע, ברי כי התובע זכאי לפיצוי בשל קבלת תלושי שכר שלא נכללים בו פרטי השכר ששולמו לו.
בהתחשב בדברים האמורים אנו רואים לנכון לפסוק לטובת התובע תשלום בסך של 4,000 ₪ בגין רכיב זה.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים:
אי מתן הודעה לעובד בסך 2,000 ₪.