בתביעה זו תבע תשלום מלוא יתרת פצויי הפיטורים; הפרישי זכויות סוציאליות ונלוות והחזרים בגין נכויי שכר; פיצוי בגין היתנהלות שלא בתום לב ועגמת נפש.
האם הוכיח התובע 'הרעה מוחשית' בתנאי עבודתו
התובע טען באופן ברור ולכיד שסרב למעבר משום שאין קו אוטובוס שמגיע מישיבת העיר העתיקה לבית הספר של בנו בן השש, אותו הוא אוסף מהלימודים בשעה 14:30 מידי יום, ותיאר את מסלול הגעתו.
לכך אוסיף, כי גם אם הנתבעת צודקת בטענתה כי המרחק מהישיבה שבעיר העתיקה למקום מגוריו של התובע בשכונת ארמון הנציב הוא קצר יותר מאשר הישיבה שבגאולה - לעניין זה ותוך שהפנה לעניין אדרי, פסק בית הארצי כי הוא "הכיר בעבר בשינוי מקום עבודה, אף כי המרחק ממקום מגורי העובדים למקום העבודה החדש היה קטן משמעותית מהמרחק קודם לכן, כהרעת תנאים מוחשית המזכה בפיצויי פיטורים" (דב"ע (ארצי) נו / 288 - 3 רשת מעונות מרגלית - כהן עליזה, בפיסקה 6(ו) (1996).
מסכום זה, אין חולק שיש להפחית את חלק המעסיק (פיצויים) כפי שהפקידה הנתבעת בקופה על סך 20,691.82 ש"ח. כך שעל הנתבעת לשלם לתובע את יתרת פצויי הפיטורים כמפורט להלן.
...
התובע הסביר, "אני לפני שקיבלתי תעודת זהות שנתיים עבדתי. החלתי ב 2005 ינואר 11. נראה לי יום שישי. יום שיש התחלתי בגלל חצי יום עבדתי. אני זוכר בן שלי היה בן שלושה חודשים. לפני פספורט" (ע' 9 ש' 1-3).
לסיכום נקודה זו: נוכח מכלול הנסיבות לעיל הוכיח התובע כי חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, וזאת נותרה בעינה גם ביום 7.3.17.
לסיכום כלל האמור - נוכח מכלול נסיבות אלה, שאף עולה מעדויות עדי הנתבעת עצמה, התובע הוכיח כי החלטת הנתבעת להעבירו לישיבה שבעיר העתיקה היא אכן בבחינת הרעה מוחשית בתנאי עבודתו; כי הוא התפטר בשל אותו מכלול נסיבות המהווה הרעת תנאים, ולא מטעם אחר; כי ניתנה לנתבעת התראה לתיקון, אך לפי העולה מהמכתב השני, החלטה זו לא הוסרה מסדר היום ובאופן שמאיין את הרעת תנאי עבודתו.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע פיצויי פיטורים בסך 25,469 ש"ח. סכום זה ישולם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 7.3.17 ועד למועד התשלום המלא בפועל.