מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת עובד לשכר, פיצויי פיטורים והשתתפות ברווחים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה, מובן כי ההישתתפות בגין אחזקת רכב בתקופת מחלתו של התובע לא תיכלל בשכר הקובע לחישוב פצויי הפיטורים.
בכתב התביעה המתוקן התובע עתר להפרש פצויי פיטורים על יסוד מכפלת השכר הקובע בשנות העסקתו בנכוי פצויי הפיטורים ששולמו לו במישרין על ידי הנתבעת ובנכוי סכום הפיצויים הנומינלי שהצטבר בקופת הפנסיה, תוך היתעלמות מהרווחים שנשאו כספים אלה במהלך השנים.
...
בנסיבות אלה, לא מצאנו לקבל את תביעתו בעניין זה. מעבר לכך יוטעם כי לתובע נמסר העתק מהסכם העבודה האישי ועדכונים שוטפים לגבי הטבות ששולמו לו כפי שהעידה גב' חדד[footnoteRef:41] וכפי שראינו בנספחי התצהירים שהונחו בפנינו.
לפיכך, גם תביעתו של התובע בעניין זה נדחית.
סוף דבר לסיכום, הנתבעת תשלם לתובע סך של 65,000 ₪, לפי הפירוט שלהלן: הפרש פיצויי פיטורים, בסך 16,401 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.11.2016 ועד למועד התשלום המלא בפועל הפרש גמול בגין עבודה בשעות נוספות, בסך 40,599 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממחצית התקופה הרלוונטית (1.8.2013) ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיום ההעסקה – "כמעשה אחרון של היתעמרות בתובעת" - ערכה הנתבעת לתובעת חישוב פצויי פיטורים מקפח, בנגוד להוראות הפוליסה, בנגוד להסכמות הצדדים ובנגוד לנוהג בהתאחדות, כך שפיצויי הפיטורים חושבו על בסיס שכר נמוך יותר (ראו סעיף 36 לכתב התביעה).
האם התובעת זכאית ל"הפרש פצויי פיטורים" – לרווחי הקופה שהצטברו? בכתב התביעה טענה התובעת כי "בבואה לשלם פצויי פיטורים נהגה ההתאחדות שלא להביא בחשבון את הרווחים אשר נצברו בקרן הפיצויים, אלא להיתחשב רק בהפקדות עצמן לצורך חישוב פצויי פיטורים" (ראו סעיף 9 לכתב התביעה).
בסיכומיה הוסיפה וטענה התובעת כי בהתאם להוראות הפוליסה - תנאים כלליים לביטוח גמלא חודשית – "מטב" מנהלים (92) מישתתף בריווחי תיק ההשקעות (להלן: "הפוליסה"), "נזקפים הרווחים על חשבון התגמולים ולא על חשבון הפיצויים." (ראו סעיף 16 לסיכומי התובעת).
...
בסיכומו של דבר, טוענת התובעת, כי על הנתבעת לשלם לה הפרשי פיצויי פיטורים (93,403 ₪) וכן לפצות אותה בגין הפרת הסכם ו/או חוסר תום לב ו/או התעמרות בעבודה (50,00 ₪) וסה"כ 143,403 ₪.
לפיכך, אנו קובעים כי התובעת אינה זכאית לפיצויי בגין הפרת הסכם ו/או חוסר תום לב ו/או התעמרות בעבודה - התנכלות תעסוקתית.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 ימים ממועד המצאת בפסק הדין, כדלקמן: לאור לקביעתנו כי רווחי הקופה שנצברו לטובת התובעת לא יבואו על חשבון תשלום פיצויי פיטורים, תשלם הנתבעת לתובעת השלמת פיצוי פיטורים בסך 27,417.55 ₪; יתר רכיבי התביעה נדחים בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובד יהיה זכאי להישתתף בריווחי הפעילויות (להלן: "הבונוס") השונות של גלישת הגלים בחלוקת רווחים של 40% מהרווח של כל מוצר לעובד (שיעור ו/או ציוד שנמכר) וזאת בקיזוז עלות המוצר למעסיק, הצדדים יחתמו על נספח א אשר יגדר (כך במקור) את סל המוצרים והעלות למעסיק.
למעשה אין מחלוקת וכך גם קובע הדין כי יש לסווג את העמלות, 40% מריווחי פעילות תחום גלישת הגלים ששולמו לתובע ומהוות חלק משמעותי מההשתכרות הכוללת שלו, כרכיב שכר המובא בחישוב פצויי הפיטורים מכוח הוראות תקנה 9 לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964 (להלן – התקנות): "ככל ששכרו של עובד משתלם "כחלק מהפדיון" רואים את שכרו האחרון כשכר הממוצע של שנים עשר החודשים האחרונים שקדמו לפיטורים.
כאמור תביעת התובע ברכיבי קרן הישתלמות ופיצויי פיטורים התקבלה, על כן ברי כי דין טענות הקזוז להדחות.
...
כאמור תביעת התובע ברכיבי קרן השתלמות ופיצויי פיטורים התקבלה, על כן ברי כי דין טענות הקיזוז להידחות.
על כן, בהתחשב בתנאי העסקתו הייחודיים של התובע, אני סבורה כי דין טענת הקיזוז להידחות.
לסיכום התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע אף לא טען שלא ידע על הפסקת חברותו במבטחים ואף לא טען שלא יכול היה לדעת על נתונים אלה מסיבות שאינן תלויות בו. התובע לא הכחיש את טענת הנתבעת לפיה ידע שהוא מבוטח בביטוח מנהלים במגדל ושיכול היה ללמוד על כך בנקל מעיון בתלושי השכר שהונפקו לו מידי מעסיקותיו מדי חודש בחודשו.
על-פי הסכם זה, הנתבעת תרכוש עבור התובע "בחברת הראל ביטוח ופיננסים מוצר פנסיוני מישתתף ברווחים אשר יבטיח לגימלאי [לתובע – ד.ד] הכנסה חודשית בתחולה מ- 1.1.2016 של 1,700 שקלים למשך כל חייו, ובעת פטירת הגימלאי חו"ח, יפסקו התשלומים החודשיים". בסעיף 8 להסכם זה הוסכם כי "אין ולא תהיינה לגימלאי או למי מטעמו כל תביעות או טענות נוספות כלפי רפאל ו/או כלפי המעסיק או כלפי מי מטעמם בקשר לפצויי פיטורים, בקשר להפרשות כלשהן לקרן פנסיה, לביטוח מנהלים, לקופת גמל כלשהיא ולקרן הישתלמות...". התובע לא הזכיר את דבר קיומו של הסכם סיום העבודה בכתב התביעה.
...
לסיכום, לאחר שקבענו שעילת התביעה נולדה בשנת 1997, ולא הוכחו איזה החריגים הקבועים בחוק ההתיישנות, דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
לא מצאנו שדיון במעמד הצדדים יסייע בבירור הבקשה, המתבררת על יסוד הטענות כמפורט בכתבי הטענות ומתוך הנחה שעובדות כתב התביעה יוכחו.
סוף דבר – דין הבקשה להתקבל, ודין התביעה להידחות על הסף בשל התיישנות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום העסקה – התביעה לפצוי בגין פיטורים שלא כדין פיטורים ולא התפטרות לטענת התובע, הסיבה האמתית בגינה פוטר, הגם שהסכים להפחתה עתידית בשכרו, היא סרובו לוותר על תשלום זכויות קוגנטיות בגין תקופת עבודתו.
לאחר סרובו של התובע לתנאים החדשים שהוצעו, הוא הוזמן לישיבת שימוע, הישתתף בה והגיב לטענות שהועלו[footnoteRef:21], וההחלטה על פיטוריו נתקבלה בחלוף מספר ימים[footnoteRef:22].
בפסיקה מאוחרת נקבע עוד כי עמלות המשולמות על בסיס אחוזים ממחזור המכירות או מן הרווחים הן חלק מהשכר לצורך תשלום פצויי פיטורים[footnoteRef:36].
...
] נוכח האמור, לא מצאתי עילה לפיצוי הנתבעת בגין ניצול ימי חופשה ביתר, ותביעתה בעניין זה נדחית אפוא.
נוכח האמור התביעה שכנגד נדחית על רכיביה כאמור לעיל.
סוף דבר   אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע סך של 699,882 ₪ (קרן), לפי הפירוט שלהלן:   הפרש פיצויי פיטורים בסך 402,739 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24.1.2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל; הפרש חלף הודעה מוקדמת בסך 62,602 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24.1.2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל; הפרש פדיון חופשה בסך 234,541 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24.1.2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו