מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת עובד זר נגד חברות כוח אדם וקבלן ראשי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתיק זה הוגשה תביעת התובעת, עובדת זרה מאוקראינה, לתשלום זכויות שונות הנובעות מתקופת העבודה וסיומה.
עילת התביעה נגד הנתבע 2 פורטה בסעיפים 29, 30 לכתב התביעה: "חברת הסיעוד טוענת שאינה חייבת בתשלום פיצויים ודמי גמל מאחר והתובעת עדיין עובדת באמצעותה. הנתבעת 2 סירבה לשלוח את חישוב הפיצויים והגמל שנצברו לטובת התובעת. יחד עם זאת מתוך תלושי השכר עולה כי בחלק מהתקופה שולם לתובעת פיצויים וגמל מידי חודש והתובעת אינה יודעת כמה כסף נצבר לזכותה והיכן מצוי הכסף. העתק פקס מחברת הסיעוד מצורף כנספח ד').
אנו מביאים פעם נוספת את תשובת משרד המשפטים במענה לפנייתנו בנושא זה: "איננו רואים מניעה לכך שהמוסד לביטוח לאומי יקבע הוראה המחייבת קבלני כח אדם המעסיקים עובדים בסיעוד לשלם להם פצויי פיטורים גם בנסיבות בהן לא קיימת זכאות לפצויי פיטורים על פי חוק פצויי פיטורים.
ראשית, הובהר שמרגע שהתובעת פנתה וביקשה, החלה לקבל את התלושים באמצעות הדוא"ל. שנית, הובהר שהיו פגישות של התובעת עם נציגי הנתבעת 2 מעת לעת והיא מעולם לא שאלה אותם על תלושי השכר.
...
בהחלטת כב' השופט סילורה מיום 17.9.17 נקבע, כי דין הבקשה לסילוק על הסף, להידחות.
סוף דבר, התביעה על כל רכיביה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופט תומר סילורה ונציגי הציבור גב' עליזה כהן מרקוביץ ומר אברהם גלאי; סע"ש 57093-03-17) שבו התקבלה בחלקה תביעת המערער, עובד זר אזרח אריתראה (להלן – העובד), כנגד המשיבה 1 (להלן – חברת סחניני) וכנגד המשיב 3.
במסגרת עירעורו טוען המערער שיש לראות בחברת שג'רואי כמעסיקתו בין מכח החלופה של העסקה במשותף עם חברת סחניני על פי המבחנים שנקבעו בפסיקה לקביעת זהות המעסיק; בין מכח הטענה שההתקשרות בין חברת שג'רואי לחברת סחניני היא בגדר חוזה הפסד; ובין בשל היותה של חברת סחניני קבלן כח אדם שההעסקה במסגרתה מוגבלת לתשעה חודשים.
אנו סבורים, שבמקרה זה מוצדק להתערב בקביעת בית הדין האיזורי, שכן בית הדין האיזורי לא נתן משקל לכך שמדובר בעדות יחידה מטעם בעל דין ולכך שמדובר גירסה שעומדת בסתירה לתצהיר העדות הראשית.
...
לטענת המערער היות חברת סחניני קבלן כח אדם מביאה למסקנה שיש לראותו כעובד חברת שג'רואי בחלוף תשעה חודשים מתחילת העסקתו בשירותה.
אנו סבורים שאין באפשרותנו לדון בטענה זו, שכן לא ברור מפסק דינו של בית הדין האזורי האם הוכח שעבודתו של המערער בתקופה א, כולה או חלקה (מעבר לשמונת הימים שבית הדין האזורי נקב בהם), נעשתה באתרים של חברת שג'רואי, וככל שנעשתה, מה היקפה מבחינת מישכה ורציפותה.
בית הדין האזורי יביא בחשבון ההוצאות הליך זה. סוף דבר הערעור כלפי המשיב 3 וחברת סחניני נדחה, כמפורט בסעיפים 8 ו- 11, לפי העניין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" בנוסף טען התובע כי כתב התביעה הוגש נגד הנתבעת 3 ולא נגד חברת "אקו סיטי", וכי הנתבעת 3 לא שמה לב לכך שהתובע הגיש בשעתו תביעה נגדה ולא נגד חברת "אקו סיטי": "לכל היותר כתב ההגנה נכון בהחלט, פשוט הנתבעת לא שמה לב שהחברה הראשית נתבעה ולא חברת הבת. חוץ מזה הכל בדיוק אותו דבר. ובל נשכח, העובדה שבשני הליכים הנתבעת הודתה בהתקשרות (רק הכתירה אותה פעם כוח אדם ופעם פאושלי) גרמה נזק לתובע, ושינוי הגרסה עתה (בודאי לגירסה שמהוה עוות מציאות) שכן לכל היותר חברת הבת של הנתבעת היתקשרה עם קבלן לצורך ביצוע הפרויקט בו התובע עבד." התובע לא נימק מדוע לא הגיש את התביעה נגד חברת אקו סיטי, זאת הגם שלכאורה הוא מודה כי העבודות בפרויקט שבו עבד בוצעו על ידי חברת "אקו סיטי" שהיא ישות משפטית נפרדת מהנתבעת 3.
לא למותר לציין כי בפסק דין שניתן בהליך אחר נדחתה תביעה שהגיש עובד זר נגד חברת "אקו סיטי" לאחר שנפסק כי ההסכם שחתמה עם הנתבע 2 הוא הסכם פאושלי (ד"מ 21098-05-18 אדם חסן טאגוב אדם נ' אקו סיטי ומוחמד אגבארייה (3.5.2020).
...
לאחר שעיינתי במסמכים שצירף התובע לא מצאתי כי יש בהם כדי להצביע על ראשית ראייה להוכחת התביעה נגד הנתבעת 3 ולא מצאתי כי יש בכתב התביעה, התצהיר או בחקירתו במסגרת העדות המוקדמת כדי להוות ראשית ראייה להוכחת התביעה.
משכך לא שוכנעתי כי יהיה באפשרותו לעמוד בתנאים שנקבעו לצורך קיום הליך חקירה בדרך זו בתקנה 72 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 וממילא לא ניתן לדעת בשלב האם ייעתר בית הדין לבקשה שכזו, ובאילו תנאים.
לאור כל האמור והמפורט לעיל הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה שהגישה הנתבעת 3 לחיוב התובע בהפקדת ערובה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

התובענה הוגשה הן כנגד הנתבעת 1, חברת כח אדם אשר הייתה מעסיקתו הישירה של התובע ואשר הייתה מי ששלחה אותו לעבודה באתר והן כנגד הנתבעות 2-3, המעסיקות בפועל אשר באתר הבניה שלהן עבד התובע בזמנים הרלוואנטיים ושם נפגע.
למעשה, כנגד עדותו של התובע, דו"ח המפקח ותחקיר הארוע שנעשה ככל הנראה מטעם החברה הקבלנית עצמה, לא העמידה הנתבעת 4 כל עדות עצמאית פוזיטיבית מטעם קבוצת שלוש הנתבעות, אשר יש בכוחה להפריך או לקעקע את גרסת התובע המוצאת כאמור תימוכין בדו"ח המפקח ובתחקיר הארוע.
מכל מקום, ככל שהנתבעת סברה שקיימת סתירה, שכן בדו"ח צויין שלא היו עדי ראיה לתאונה וזה סותר כביכול את המעורבות של המנופאי והאתת לשיטת התובע, מה מנע מבעדה לברר עובדת אלו במהלך כל שנות נהולו של המשפט ישירות מול העובדים שלה, קרי מול אותו מנהל עבודה, מנופאי ואתת שהרי גרסה זו של התובע הייתה ידועה לה מתחילתו של ההליך (פורט בכתב התביעה, בתצהיר עדות ראשית)? ודוק, היותה של החברה בהליך פירוק אינה מסבירה מדוע המבטחת של החברה לא פעלה לאיתור עדים רלוואנטיים אשר שמותיהם ופרטיהם מצויינים בדו"ח ואותם ניתן היה לזמן לעדות ככל שהיה בכוחם לתמוך בקוו הגנתה.
אולם במסגרת עבודתו השוטפת כרופא תעסוקתי שעובד בין היתר בקופ"ח כללית, עוסק המומחה בבדיקת אפשרות שילוב של עובדי כפיים ופועלי ביניין, לרבות עובדים זרים דוגמאת התובע, בחזרה למקום עבודתם לעבודות קלות לאחר תאונות עבודה, גם במקרים של תאונות קשות המערבות פגיעות אורטופדיות.
...
לאור כל האמור לעיל, ובהתחשב בעובדה כי מדובר בתאונת עבודה, מצאתי לנכון לפסוק לתובע פיצוי גלובלי בגין הוצאות בהן נשא או ישא בעתיד בקשר לתאונה לרבות נסיעות לקבלת טיפולים ככל שיזדקק להם בעתיד, גם לאחר שובו למולדתו ביום מן הימים, בסך כולל של 50,000 ₪.
51293 71סוף דבר 54678313לאור כל המקובץ לעיל, הריני מעמידה את נזקיו של התובע 1 על סכום של 361,000 ₪.
לאור התוצאה אליה הגעתי בחזית שבין שולחת ההודעה לצדדי ג' 2-3 לפיה דין ההודעה להידחות, תישא שולחת ההודעה בהוצאות צדדי ג' בגין ניהול הליך זה בסך 20,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע ביום 24.5.23 הגיש המשיב, עובד זר מאריתריאה, תביעתו כנגד המבקשת, במסגרתה עתר לקבלת פיצוי בגין זכויות להן הוא זכאי לטענתו בשל תקופת העסקתו בסך כולל של 67,734 ₪.
צוין שהמשיב הסתיר את העובדה שהוא כבר הגיש תביעה זהה כנגד שופרסל, בגין תקופת הצבתו בחצריה באמצעות קבלן כוח אדם.
כפי העולה מדו"ח הנוכחות של המשיב בשופרסל, הצבתו בסניף החלה ביום 23.5.17 והסתיימה ביום 1.1.18, כשהחל ממועד זה הוא כבר לא הוצב בסניף שופרסל ולא ביצע כל עבודה הקשורה לשופרסל, לא באמצעות חברת כוח אדם או קבלן שירותים.
התובע לא צירף ולו ראשית ראייה להצבתו בסניף לאחר יום 1.1.18, שכן אין ראיה כזו.
...
עוד הוסכם כי "לסילוק סופי ומוחלט של כל הטענות והתביעות ההדדיות של הצדדים, מכל מין וסוג שהוא, עבור תקופת העבודה וסיומה, ומבלי להודות בכל חבות וכל טענה, תשלם הנתבעת לתובע סך של 5,000 ₪ כדלקמן: א. סך של 3,750 ₪ בגין זכויות התובע... בנוסף סך של 1,250 ₪ בגין השתת]ות בשכ"ט התובע בתוספת מע"מ...". אם כן, בהסכם הפשרה נכתב במפורש כי הוא נועד לסילוק סופי ומוחלט של כל הטענות והתביעות ההדדיות של הצדדים עבור תקופת העבודה וסיומה.
כמו כן, המשיב מיאן לנמק מדוע הגיש כתב תביעה הכולל תקופה בה ניתן פסק דין חלוט ואף הסתיר את קיומו, לא ביאר מדוע לא הצהיר בהליך הקודם כי לכאורה עבד עד לחודש 12/18 ולא ביקש לתקן את תביעתו, ותחת זאת אף מבקש הוא לתקן כיום את כתב התביעה ללא כל נימוק מדוע יש להיעתר לבקשתו המאוחרת.
סוף דבר לאור כל המקובץ, ומשקיים מעשה בית דין בעניינו של המשיב, דין בקשת הסילוק על הסף להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו