לפניי תביעת התובע, מר Abdalla Adam Babikar, נתין סודאן השוהה בארץ במעמד מבקש מקלט, לתשלום זכויות מכוח משפט העבודה המגן ומכוח חוק עובדים זרים, תשנ"א-1991, בגין תקופת העסקתו אצל הנתבעת וסיומה.
באשר לטענת הנתבעת ולפיה זכאות התובע לכספי הפקדון תקום רק עם עזיבתו את הארץ, נוכח תכלית הפקדון, אנו מקבלים את הטענה וקובעים שהפקדת הכספים לפקדון עובדים זרים בגין התובע היא שתביא להגשמת תכלית הפקדון (ראו לעניין זה ד"מ 14934-01-20 abdalla abkar abdelaziz eisa - חברת אליעזר לנדאו ושות ליצור ועיבוד מזון בע"מ, ניתן ביום 27.4.21 וכן ד"מ 13477-04-19 מאטיוס טיקלמרים - שרותי מזון דומיניק בע"מ ניתן ביום 5.8.2020).
...
נקדים ונציין כי דין התביעה שהגיש התובע להתקבל בחלקה.
אין מקום לסילוק התביעה מחמת מעשה בית דין
לטענת הנתבעת, דין התובענה להידחות על הסף או לגופה, מכוח מעשה בית דין שקם בעקבות הסכם הפשרה שהוגש ושניתן לו תוקף של פסק דין ביום 4.6.2019.
לאחר שעיינתי בהסכם הפשרה, מצאתי לדחות את טענת הנתבעת ולקבוע שלא קם מעשה בית דין ביחס לתביעה כנגדה מכוח הסכם הפשרה, ולהלן טעמיי.
בהיעדר בסיס עובדתי או משפטי להחלת הצו על הנתבעת, דין טענת התובע בנושא הצו להידחות וזאת משום שהתובע הוא הנושא בנטל השכנוע.
התביעה לפיצויי הלנה – רכיב זה נזנח על ידי התובע במסגרת סיכומיו, ומשכך לא אדון בו.
טענות הקיזוז נדחות
במסגרת כתב ההגנה עתרה הנתבעת לקיזוז בסך 2,000 ₪ בגין ארוחות (500 ₪ לחודש) וכן קיזוז של שעת הפסקה ביום ובסה"כ 14,430 ₪ בלבד.
לאור זאת, משעה שהנתבעת לא פעלה לקיזוז הסכומים במועד סיום יחסי העבודה והעלתה טענותיה רק לאחר שהוגשה התביעה טענות הקיזוז נדחות בהעדר הוכחה לעצם זכות הקיזוז או לסכומים שקיזוזם מבוקש.
סוף דבר
התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 ימים, את הסכומים הבאים:
פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 2,000 ₪;
סך של 3,952.5 ₪ אשר יופקדו לפיקדון עובדים זרים על שם התובע ולחלופין יועברו לידיו בהתאם להוראות סעיף 44 לפסק דין זה. סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית מיום 15.5.2018 ועד למועד התשלום בפועל.