מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת עובד בגין חוב שכר ונסיבות סיום העסקה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המחלוקות האם קיבל התובע הודעה לעובד? מה מתכונת העסקתו של התובע? מהו שכר עבודתו של התובע? נסיבות סיום עבודתו- האם התובע התפטר או פוטר לאלתר? כתוצאה האם התובע זכאי לפצויי פיטורים ולהודעה מוקדמת? האם התובע פוטר לא כדין וללא שימוע?או שמא התפטר בלא מתן הודעה מוקדמת כדין? האם יש לקזז את דמי הודעה מוקדמת? האם התלושים של התובע תקינים? האם התובע זכאי לשעות נוספות, דמי הבראה, דמי חגים ,דמי מחלה.
הוכח שהתובע קיבל את שכרו כפי שצוין בתלוש ולא מעבר לכך, שכן אילו היה מקבל מזומן בנוסף לרשום בתלוש כטענתו היה עליו לציין זאת בשיחה, ולא להסכים לקבל את השכר הנקוב בלבד ועוד להשאר בחוב.
למעלה מן הצורך, נציין כי כפי שנקבע בעיניין ע"ע (ארצי ) 24946-09-14 ריאן זינאת - איי אס אס אשמורת בע"מ (נבו 04.08.2016)‏‏ הרי ש"גם כאשר מדובר בטעות של המעסיק, לא בכל מקרה הוא זכאי להשבה, ובית הדין בוחן בכל מקרה את מכלול נסיבות העניין [ע"ע 39/99 יהושע אסרף - מדינת ישראל, (1.11.01)] שנית, נוכח העובדה שלא הוכח כי התשלום בעד ההפסקות נבע מטעות, הרי שהמשיבה אינה זכאית, לאחר סיום העבודה, כתגובה להגשת תביעה נגדה לתשלום זכויות אחרות המגיעות למערערת על פי החוק, לטעון כי היא זכאית לקזוז תשלומים ששולמו למערערת מעבר למגיע על פי הדין במהלך תקופת העבודה.
...
נדחית תביעת התובע ברכיבים: פיצויי פיטורין; פיטורין שלא כדין והיעדר שימוע; אי מסירת הודעה מוקדמת; דמי חגים; דמי מחלה; הפרת חובה חקוקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך 80,967 ₪.
נוכח תוצאות הליך זה, הנתבעת תשלם שכ"ט בא כוח התובע בסך 9,500 ₪.סכום זה ישולם תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום ההעסקה התובע הצהיר: לאורך כל תקופת העסקתי, הייתי בקשר לעינייני עבודתו עם לא אחר מאשר מר חיים מנצור מנהל מטעם הנתבעת 1, אשר קבע את שעות עבודתי, פיקח עלי, נתן לי הוראות הנוגעות להעסקתי, והיה בקשר איתי לאורך כל התקופה באופן רציף.
התשלומים עבור פצויי הפיטורים שולמו לתובע במסגרת תביעת החוב בגין חלקה היחסי של הנתבעת 4, זמן רב לאחר שהופסקה העסקתו על ידי נתבעת 4.
חישוב פצויי פיטורים יבוצע לפי ממוצע שעות העבודה של התובע לאורך כל תקופת העסקתו - 181 שעות בחודש (בהתאם לדוחות הנוכחות ולתלושי השכר) במכפלת תקופת העבודה (החל מיום 6/2/12) ושכרו השעתי האחרון (28.48 ₪), סה"כ 30,946 ₪.
...
נוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי הנתבעת 1 חבה בתשלומים אלה: פיצוי בגין אי עריכת שימוע; חופשה שנתית; דמי הבראה; דמי חג והפקדות פנסיוניות.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעות ישלמו לתובע את הסכומים המפורטים להלן.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

נוכח האמור עתר התובע בכתב התביעה לסעדים הבאים: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 20,000 ₪; פיצוי בגין אי המצאת תלושי שכר בסך 30,000 ₪; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 40,000 ₪; פיצוי בגין העסקה פוגענית בסך 30,000 ₪; פצויי פיטורים בסך 13,000 ₪; גמול שעות נוספות בסך 70,000 ₪; דמי הודעה מוקדמת בסך 6,500 ₪; ימי מחלה וחופשה בסך 20,000 ₪; הפסד דמי אבטלה בסך 30,000 ₪; דמי ביטוח לאומי בסך 5,020 ₪; ופצוי בגין הלנת שכר שעות נוספות והלנת פצויי פיטורים.
דיון והכרעה נוכח טענות הצדדים המפורטות לעיל, ראשית נדון ונכריע על בסיס הראיות שהובאו בפנינו במחלוקת שבין הצדדים בדבר משך תקופת העסקתו של התובע על ידי הנתבע, וכן באשר לנסיבות סיום העסקתו של התובע.
בנסיבות אלה ומאחר שהתובע העיד על טענתו בעיניין מועד תחילת העסקתו, בהתאם לסעיף 5א לחוק הודעה לעובד, נטל ההוכחה בעיניין מועד תחילת ההעסקה מוטל על המעסיק (ר' ע"ע 20880-07-20 Tesfaselase Desale Zerezgi – קפלן את לוי בע"מ (מיום 20.6.22)).
לגבי עובד המועסק בשכר שעתי או בשכר יומי, "השכר הרגיל" הוא "שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד". משקבענו כי שכרו החודשי של התובע היה 5,000 ₪, השכר היומי הרגיל של התובע לצורך חישוב ערך יום חופשה הוא 167 ש"ח (15,000/90).
אשר לקזוז תשלומים ששילם הנתבע לביטוח לאומי ומס בריאות – בשים לב לכך שדחינו את תביעת התובע לתשלום דמי ביטוח לאומי ומשתשלום זה נידרש מהנתבע נוכח מחדלו באי הנפקת תלושי השכר במועד, איננו רואים עילה לקזוז סכום זה. באשר לטענת הנתבע ליתרת חובו של התובע כלפיו בגין רכישת רכב – ראשית, נראה כי עניין זה כלל אינו בסמכותו העניינית של בית דין זה. שנית, חוב זה כלל לא הוכח בפנינו.
...
לאור האמור, אנו דוחים את טענות הקיזוז של הנתבע.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה בסך 3,125 ₪.
משדחינו את רוב טענות התובע וקיבלנו את רוב טענות הנתבע, ולנוכח תוצאת פסק הדין ביחס לסכום התביעה וכן בשים לב לסכומים המופרזים על דרך האומדן שנתבעו בכתב התביעה – מצאנו כי מקרה זה מצדיק לחייב את התובע בהוצאות ושכ"ט עו"ד של הנתבע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום רכיבי שכר שונים בגין תקופת עבודתה של התובעת אצל הנתבעת וסיומה, ותביעה שכנגד בטענה לחוב של התובעת כלפי הנתבעת.
שכר עבודה חודש 9/2020, השלמת פצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת משדחינו את טענת הנתבעים לקיומו של חוב של התובעת במועד סיום העסקתה, ומשאין מחלוקת כי התובעת פוטרה מעבודתה, התובעת זכאית לתשלום שכר העבודה לחודש 9/2020 ולתשלום גמר החשבון במועד סיום העסקתה, לרבות השלמת פצויי פיטורים.
אשר לפצויי הלנת שכר עבודה ופיצויי הלנת פצויי פיטורים – כמפורט לעיל, מדובר ברכיבי שכר ופיצויי פיטורים אשר לא שולמו לתובעת, נוכח הקזוז שערכו הנתבעים משכר התובעת בשל טענתם לחוב של התובעת בגין תשלומי יתר ששולמו לה. על אף שדחינו את טענות הנתבעים לקיומו של חוב זה, אנו סבורים כי בין הצדדים היו חילוקי דיעות שיש בהן ממש בדבר עצם קיומו החוב ובשאלת זכות הנתבעים לקזז את החוב במסגרת גמר החשבון, באופן המצדיק בנסיבות העניין שלא לחייב בפיצויי הלנה.
...
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, הנתבעת 1 תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: השלמת שכר עבודה עבור חודש 3/2020 בסך 452 ₪ בערכי נטו.
שאר רכיבי התביעה וכן התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
התביעה שכנגד וטענת הקיזוז של הנתבעים נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הוכח כי הנתבעת 2 היא המעסיקה של התובע והיא זו שתחויב בחובות בגין העסקתו ככל שייקבע כי הוא זכאי לרכיבים שתבע או חלקם.
הנתבעת 2 תשלם לתובע בתוך 30 יום מיום מתן פסק הדין את הסכומים הבאים: הפרישי שכר 78,341 ש"ח שעות נוספות 15,204 ש"ח דמי הבראה 7,182 ש"ח פדיון חופשה 2,500 ש"ח הפרשות לפנסיה 4,979 ש"ח השלמת הפרשה לפצויי פיטורים 12,167ש"ח נסיעות 8,640 ש"ח קרן הישתלמות 9,768 ש"ח בשים לב לנסיבות סיום ההעסקה בתקופת הקורונה ולמועד הגשת התביעה כשנתיים לאחר מכן כמו גם למשך ההליך, הנתבעת תשלם הפרישי ריבית והצמדה בגין הסכומים הנקובים לעיל מיום סיום העבודה 1.4.20 ועד למועד התשלום בפועל.
...
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעות 1, 3 – נדחית.
הנתבעת 2 תשלם לתובע בתוך 30 יום מיום מתן פסק הדין את הסכומים הבאים: הפרשי שכר 78,341 ש"ח שעות נוספות 15,204 ש"ח דמי הבראה 7,182 ש"ח פדיון חופשה 2,500 ש"ח הפרשות לפנסיה 4,979 ש"ח השלמת הפרשה לפיצויי פיטורים 12,167ש"ח נסיעות 8,640 ש"ח קרן השתלמות 9,768 ש"ח בשים לב לנסיבות סיום ההעסקה בתקופת הקורונה ולמועד הגשת התביעה כשנתיים לאחר מכן כמו גם למשך ההליך, הנתבעת תשלם הפרשי ריבית והצמדה בגין הסכומים הנקובים לעיל מיום סיום העבודה 1.4.20 ועד למועד התשלום בפועל.
כן תשלם הנתבעת שכר טרחת ב"כ התובע בסך 13,000 ש"ח בתוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו