התובעת, כך לטענתה, פנתה לנתבעת למימוש זכויות עפ"י הפוליסות בהקשר לגילוי סרטן השד בשנת 2014, והנתבעת הכירה בתביעתה במסגרת פוליסת עדיף ומכוחה כסתה את עלותו של הניתוח הראשון, כאמור במכתבה מיום 28.10.2014.
תגמולי ביטוח בהיות מחלתה בגדר "מחלה קשה" המזכה בתגמולים מכוח שתי הפוליסות (נספחים "קרן אור" ו"איכות חיים") בסך כולל של 230,000 ₪;
פיצוי חודשי בשל "אובדן כושר עבודה מוחלט", עקב מצבה הרפואי והמגבלות שנותרו לה, כפי שעולה מקביעות המל"ל. הסכום לתשלום, עפ"י הפוליסה עומד על כ-3,400 ₪ לחודש מחודש 8/14, עד יום הגשת התביעה, מסתכם לסך של 122,400 ₪;
בנוסף עותרת התובעת לפסק-דין הצהרתי לפיו היא זכאית לתשלום זה עד תום הביטוח בשנת 2036.
לאור קביעותי אלו דין התביעה לתשלום תגמולי סיעוד לתקופה העולה על כך וחלה עד למועד הגשת התביעה נדחית, וכך גם הסעד ההצהרתי המבוקש.
התביעה לאובדן כושר עבודה:
כאמור לעיל התובעת מבקשת לחייב את הנתבעת לשלם לה תגמולי ביטוח בשל אובדן כושר עבודה מלא מאז חודש יולי 2014, מועד גילוי מחלת הסרטן ועד לתום תקופת הביטוח בשנת 2036, ולצורך זה היא נסמכת על קביעת המל"ל בדבר היותה במצב של אובדן כושר עבודה תחילה בשיעור מלא (עד לחודש 7/16) ובשעור של 60% לצמיתות ממועד זה. לטענתה, גם היום היא מצויה במצב של אובדן כושר עבודה מוחלט.
לצורך בחינה זו יש לפנות להוראת הפוליסה הקובעת את ההגדרה החלה על התובעת באשר לשאלה באם היא "בלתי כשירה לעבודה באופן מוחלט" (כפי שזה מפורט בסעיף 1 לנספח 110 לפוליסת עדיף0 המעודכן):
"המבוטח ייחשב כבלתי כשיר מוחלט לעבודה לצורך נספח זה בלבד, אם עקב מחלה או תאונה נשלל ממנו – בשיעור של 75% לפחות – הכושר להמשיך במקצוע או בעסוק שבו עסק כמפורט בהצעת הביטוח עד אותה מחלה או תאונה, שבעקבותיהן נבצר ממנו לעסוק בעסוק אחר המתאים לנסיונו, השכלתו והכשרתו. זאת – לתקופה העולה על תקופת ההמתנה כנקוב בפוליסה. אם לא הייתה למבוטח תעסוקה בזמן התחלת אי-כושר העבודה, ייחשב המבוטח כבלתי כשיר מוחלט לעבודה, אם עקב מחלה או פגיעה בגופו יהיה המבוטח רתוק לבית". (ההדגשה אינה במקור- פל)
כפי שאפרט להלן, לאור העובדה שהתובעת לא עבדה בעבודה כלשהיא קודם לגילוי הסרטן בשנית ב-2014, אני מקבלת את טענת הנתבעת כי חלה לגביה הסיפא של הגדרת "בלתי כשיר מוחלט לעבודה", משמע שבכדי להיות מוכרת במסגרת זו, עליה להוכיח שהיא מרותקת לביתה.
...
אמנם קבעתי לעיל כי אין די בכך וחובה היתה על המבטחת לבחון את מצבה של התובעת לתקופה הקודמת לביצוע ההערכה התפקודית, אולם אין מקום לקבוע שעמדתה בעניינים אלו היתה חסרת תום לב.
שונה מסקנתי ביחס לרכיבי התביעה המבוססים על נספח "בריא ושלם" (סעיפים ב' וג' הנ"ל) שלגביהם שוכנעתי כי הנתבעת פעלה בחוסר תום לב בדחותה דרישת התובעת (שהועלתה כבר בתחילת הדרך במכתב ב"כ מיום 27.10.15) תוך העלאת שתי טענות שאינן עולות בקנה אחד עם הנתונים העולים ממסמכי הנתבעת עצמה ומהוראות הפוליסה.
מאחר וסכום הריבית בגין שני רכיבים אלו עולה לסך של כ-1,260 ₪ בלבד, הריני מחייבת את הנתבעת בריבית מיוחדת בסך של 12,600 ₪ בנוסף לחיוב בריבית "לפי חוק".
סיכום חיובי הנתבעת כלפי התובעת
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 74,410 ₪ נכון ליום 1.12.15, בגין תגמולי סיעוד מכוח סעיף 925 לפוליסת הבריאות, בצרוף ריבית והפרשי הצמדה ממועד זה ועד היום (כאמור בסעיף 30 לעיל);
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 28,039 ₪ נכון ליום 1.12.15, בגין תגמול חודשי בגין אובדן כושר עבודה מוחלט, בצרוף ריבית והפרשי הצמדה ממועד זה ועד היום (כמאור בסעיף 38 לעיל);
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת תגמול חד-פעמי בגין הניתוח הראשון בסך של 12,000 ₪ (בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.10.14 ועד היום);
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת תגמול חד-פעמי בגין הניתוח השני בסך של 7,500 ₪ (בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.6.15 ועד היום);
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת ריבית מיוחדת בסך של 12,600 ₪ בגין הסכומים המפורטים בסעיפים ג' ו-ד' לעיל;
אני מורה לנתבעת להחזיר לתובעת את הפרמיות להשיב לתובעת את הפרמיות שנגבו ממנה כדלקמן:
עבור נספח 925 לפוליסת הבריאות, החל מיום 1.10.14 ועד ליום 30.11.15, כאשר לסכום ההחזר יתווספו הפרשי הצמדה וריבית מאמצע התקופה (1.4.15) ועד היום.
התיק יעלה לעיון סגן הנשיא עם הגשת טיעון הנתבעת ולכל היותר בתוך 30 יום, על מנת שיורה מי המותב שישלים את פסק הדין בהתאם להוראה זו.
כמו כן אני מורה למזכירות להעביר את תיק המל"ל (המצורף לבקשה 22) שסומן על ידי כעת בל/1, לתיקיית המוצגים.