מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת סמנכ"ל נגד מעסיקים בגין תשלומים ותביעה שכנגד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 26324-12-19 26 מרץ 2023 לפני כבוד השופטת חופית גרשון-יזרעאלי, אב"ד נ.צ. - גב' שוש ברוך (עובדים) נ.צ. - גב' שושנה גולנד (מעסיקים) התובע (הנתבע כנגד) יגאל אסולין ע"י ב"כ עוה"ד ענבל תמם ורענן קריב הנתבעת (התובעת שכנגד) שרותי ארגל שווק לבתי מלון ומסעדות בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד פבל מורוז ורחל עדן פסק דין חלקי
מנגד, הגישה הנתבעת תביעה שכנגד בגין חובות נטענים.
החברה לא הוקמה לצורך תשלום כספים לתובע כדי להיתחמק מתשלומים סוצאליים לתובע כעובד.
נציגי הנתבעת לא חלקו על כך, ואף מתצהירו של רועי עמית, סמנכ"ל שיווק בנתבעת עלה שהקשר היה למעשה רציף משנת 2006 : "לתובע, יגאל אסולין, היתה הכרות רבת שנים עם אבי, מנכ"ל שירותי ארגל. בעבר הרחוק התובע עבד כסוכן מכירות שכיר בשירות ארגל. החל משנת 2006 התובע סיפק לארגל שירותים כסוכן מכירות עצמאי" (סעיף 4 לתצהירו של מר רועי עמית).
...
זאת, בפרט, לאור הראיות המעידות על ניהול עסקים פרטיים והעמימות בנושא זה. התביעה הנוגעת לתקופה זו נדחית.
סיכום לאור כל האמור, התרשמנו כי מערכת היחסים בין הצדדים הייתה מורכבת, וכללה מאפיינים שונים של עבודה ושל עסק עצמאי.
התביעה הנוגעת ליתר התקופות נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום זכויותיו הנטענות של התובע, ששמש סמנכ"ל מכירות בנתבעת, בגין תקופת עבודתו וסיומה.
תנאי ההעסקה של התובע עודכנו ביום 8.4.18 ונחתם "נספח להסכם עבודה אישי- יבגני אייזנדרוף", בו נקבע, בין היתר, שהתובע יקבל רכב צמוד מהנתבעת ועודכן התשלום בגין העמלות, כך: "הוחלט כי שכרו של העובד ישתנה החל מחודש מרץ 2018 באופן הבא:
לא הובאו ראיות לביסוס הטענות נגד התובע, והתביעה שכנגד נועדה לגרום לו לוותר על זכויותיו.
יפים לענייננו הדברים שנקבעו בע"ע 1142/92 ורגוס בע"מ ואח'– כרמקס בע"מ, פ"ד נא (03) 421 (1997): "באלמנט ההתארגנות, העזיבה המשותפת המיידית, הקמת החברה החדשה והפתיחה מיד, ללא תקופת צינון, בתחרות בתחומים זהים לתחומים שבהם עסקה ורגוס ולגבי מוצרים זהים ולקוחות זהים, יש היבט של הפרת אמון. הקירבה בזמן מחדדת את חוסר הלויאליות למעביד כאשר עד לפרישה ולהקמת המפעל המתחרה, ייצגו העובדים את המעביד וקידמו את האינטרסים שלו". התביעה לפצוי בשל הפרת חובת תום הלב והאמון מתקבלת.
...
התובע ישלם לנתבעת פיצוי בסך 10,000 ₪.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי חלף הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך 16,478 ₪.
התובע ישלם לנתבעת סך של 10,000 ₪ בגין הפרת חובת תום הלב והאמון.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעומת זאת, האדם אשר החליף את התובע בתפקידיו מונה באופן כימעט מיידי לסמנכ"ל ושכרו נקבע בהתאם; התובע נעתר לדרישות הנתבע מתוך תחושת שליחות והזדהות עם מטרת הנתבע, ומתוך ציפייה למימוש ההבטחה להעלאת שכרו.
כמו כן, עם תחילת העסקתו של התובע הוסכם עמו כי חלף תשלום שעות נוספות, יזוכה בשעות חופשה כנגד ביצוע שעות נוספות בפועל, בהתאם לסעיף 16(ב) לחוק שעות עבודה ומנוחה.
אמנם, מעסיק רשאי לקזז משכר התובע או לתבוע השבה בגין תשלום שניתן לו ביתר, אולם עליו לעשות זאת תוך זמן סביר, לאחר שהודיע על כך לעובד, ולא זמן רב לאחר סיום יחסי העבודה ממניעים שנבעו מאופן סיום היחסים [ע"ע 1260/00 מרקוביץ' אברהם – אקורד הנדסה בע"מ (5.8.02)].
לסיכום נקודה זו, בנסיבות העניין, הן משום שהנתבע פעל שלא כדין בעצם ההסכמה על אופן הקזוז מימי המנוחה בנגוד לדין, הן משום ששיטת התשלום אינה מבוארת דיה בתלושי השכר כמתחייב, הן משום שהשיטה בה פעל הנתבע הקשתה על התובע (והנתבע עצמו) לעקוב אחר ביצוע תשלומים וקיזוזים עבור שעות נוספות/עודפות/חוסר, הרינו לדחות את התביעה שכנגד.
...
בפסיקת בתי הדין האזוריים עלו הגדרות דומות של התופעה ותוצאותיה, בהתאם להצעות החוק ומאמרים שנכתבו בתחום [ראו למשל: שולמית אלמוג "התנכלות תעסוקתית (mobbing)" עבודה, חברה ומשפט יא 223 (2005) (להלן – "התנכלות תעסוקתית (mobbing)"], וכן הוזכר כי על פי פסיקת בית הדין הארצי בע"ע (עבודה ארצי) 12029-11-13 יוליוס מלק - מדינת ישראל הקריה למחקר גרעיני (24.11.16), מדובר בשאלה עובדתית שעל בית הדין להכריע בה על יסוד התרשמותו ממכלול הראיות והעדויות שהוצגו לפניו.
לפיכך איננו רואים פגם בכך שהתובע לא הביא בחשבון בתחשיב השעות הנוספות את ההפסקות וחישב כל אימת שעבד מעל 8 שעות, ואנו מקבלים את הטענה כי התובע זכאי לתשלום 8,861 ₪.
סוף דבר נוכח האמור לעיל, התביעה שכנגד נדחית.
הנתבע ישלם לתובע, תוך 30 יום מהמועד בו יומצא לו פסק דין זה, את הסכומים הבאים: בגין פיטורים שלא כדין סך של 15,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעים הגישו תביעה שכנגד בשל תשלומי יתר ששלמו לטענתם לתובע בסך כולל של 51,365 ₪.
בישיבת ההוכחות הדיון העיד התובע מטעמו, מטעם הנתבעים העידו הנתבע ומר אייל שפירא, בנו של הנתבע שהוא גם סמנכ"ל הנתבעת.
[25: פרוטוקול עמ' 26 שורות 12 – 14, ] בתצהירו פירט התובע כי לא שולמו לו זכויות שונות שמקורן ביחסי עבודה כגון: השכר ששולם היה נמוך משכר המינימום, הפרשות פנסיוניות, דמי הבראה, דמי חופשה ונסיעות כך, שעל אף שהתובע לא פירט תחשיביו בתצהיר, לא ניתן לקבוע כי א לא פירט את העובדות המגבשות את עילת התביעה, לכאורה, כנגד הנתבעים.
לדידו, תשלום שכר כנגד חשבונית מס, אין בו כדי להכריע את הכף שכן מולו ניצב המשקל המצטבר של הסממנים האחרים המעידים על היותו של התובע "עובד", כגון: אופיו האישי של העיסוק, הכפיפות, התלות הכלכלית, בלעדיות העבודה, הסתמכות המעסיק על התובע, המבנה האירגוני של העסק, ההקשר התעשייתי, סוג התפקיד, חובתו של התובע לעמוד לרשות המעסיק, סדירות הקשר, רציפותו ותדירותו, מקום ביצוע העבודה, אספקת כלי העבודה, כיצד הוצג התובע כלפי חוץ וכיצד ראו הצדדים את היחסים ביניהם[footnoteRef:29].
...
יחד עם זאת בסיכומיהם טענו כי יש לדחות את תביעת התובע ולקבל את התביעה שכנגד[footnoteRef:88].
לאור האמור לעיל, התביעה שכנגד נדחית אף היא.
סוף דבר על יסוד כלל המפורט לעיל, הן התביעה והן התביעה שכנגד - נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים (והנתבעים שכנגד) הגישו לבית הדין תביעה כנגד הנתבעת 1 וכנגד מייסד הנתבעת 1 ומנהלה, במסגרתה עתרו לזכויות הנובעות מתקופת העסקתם בנתבעת 1 ומסיומה.
עוד זומנו למתן עדות רו"ח מתן צדוק, אשר שימש בתקופה הרלוואנטית לתביעה כסמנכ"ל כספים בחברה וירון בר-און, מנכ"ל חברת היי טק, אשר לה קשרים עיסקיים עם החברה שהקימו התובעים.
משלא הובאו ראיות באשר להקף התשלומים שבוצעו על ידי החברה, מצאתי לקבל את טענות גרטי, באשר לסכומים ששולמו עבור החברה בגין הפקדות לקרן פנסיה (רכיב גמל מעסיק ופיצויים) בסך 30,637 ₪ (כמפורט בנספח 11 לתצהירו של גרטי).
[23: פרוטוקול, עמ' 36-39] מההתכתבויות בין הצדדים עולה כי מתן ייעוץ ללקוחות לא משלמים לצורך בדיקת מערכות החברה, השגת השקעות וכיוב' נעשו על דעתה של החברה, ואף באופן שנועד לשרת את האינטרסים שלה.
החברה רשאית לקזז מהסכומים שנפסקו לזכות מאראש סך של 70,000 ₪, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה שכנגד ועד לתשלום בפועל, בגין הפרת הסכם העבודה והפרת חובת תום הלב והנאמנות.
...
אף לא שוכנעתי כי החברה הרימה את הנטל להוכיח כי גרטי ומאראש לא ביצעו כלל מטלות שהוטלו עליהם במסגרת עבודתם ולא שוכנעתי שהוכח היקף העבודה הפרטית.
אשר ליתר הסעדים הכספיים הנתבעים בכתבי התביעה המתוקנים- לא מצאתי כי הוכחו יתר טענות החברה, ולא שוכנעתי כי קמה לחברה זכאות לקבלת סעד מעבר לסעד שנפסק.
סוף דבר תביעת התובעים והתביעה שכנגד מתקבלות בחלקן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו