הנכס הוא גלריה לאומנות, בו משתמש הנתבע 2 (להלן- "הנתבע"), יש בו שני אולמות וחדר אחד הממוקם בקומת קרקע, בשטח כולל של 146.93 מ"ר.
כעולה מנספחים א'- ב' לכתב התביעה, הבעלים הרשום של המקרקעין היא רשות הפיתוח, וזאת מכוח החלטה מיום 16.8.2006 של האפוטרופוס לנכסי נפקדים, החלטה שניתנה על יסוד הוראת סעיף 19 לחוק נכסי נפקדים, התש"י-1950 ("חוק נכסי נפקדים").
תשע שנים לאחר מכן, ביום 30.3.2015, התובעת שלחה לנתבע דרישה לסילוק ידו מהנכס ודרישה לתשלום דמי שימוש ראויים, בסך של 2,500 ₪ לחודש למשך שבע שנים מלפני הגשת התביעה ועד למועד הפינוי בפועל.
עוד הוסיפה הנתבעת וטענה, כי יש להחיל את הוראות חוק הקרקעות העות'מני מכוח הוראת סעיף 162 בחוק המקרקעין, שקובעת, בין היתר, כי על אף האמור בסעיף 152, אין בהוראות חוק המקרקעין כדי לבטל או להביא שינוי "בדין המיוחד שהיה קיים ערב תחילתו בנוגע למקרקעין מסוג מוקופה ולהקדשות".
בעיניין זה טענה הנתבעת, כי הדין העות'מני, ככלל, לא הכיר בתאגידים כאישיות משפטית.
...
לאחר שחלפו שבועיים ומשלא נעתר הנתבע לדרישת התובעת, ביום 21.7.13 הגישה התובעת את התביעה דכאן, נגד הנתבע והכנסייה המרונית בעכו (להלן- "הכנסייה" או "הנתבעת"), לסילוק יד ולתשלום דמי שימוש ראויים בסך של 210,000 ₪, וזאת בגין 7 שנים שקדמו להגשת התביעה.
מנגד, הנתבע טען כי יש לדחות את התביעה על הסף, מחמת התיישנות ולחילופין שיהוי.
בנסיבות שתוארו לעיל, נחה דעתי כי אין די בתשתית העובדתית שנפרשה לפניי בכדי להכריע בטענות הצדדים, ובעיקר לא שוכנעתי כי הוצגו די ראיות לבסס תביעת פינוי ותשלום דמי שימוש.
משלא שוכנעתי כי יש להורות על עיכוב ההליכים בתיק, לאחר שכבר נשמעו הראיות, יכולתי לקבוע כי דין התביעה להידחות.
עם זאת, בכדי שלא ליצור מעשה בית דין בין הצדדים, ובמטרה למנוע הכרעות סותרות, אני מורה על מחיקת התביעה.