הרקע לפסק הדין האיזורי
ואלה העובדות הרלוואנטיות לענייננו:
המשיב, בעל תואר ראשון בכלכלה וסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, ותואר שני ושלישי באוניברסיטת סורבון DEA בפריז, בניהול בנלאומי-איחוד ארופי, היתקבל לעבודה במכללה בחודש נובמבר 2005 כמרצה לכלכלה ושיווק.
הסכם ההעסקה האחרון מיום 1.10.2010 נועד לשלוש שנים (עד ליום 30.9.13 - תום שנת הלימודים תשע"ג, 2013-2012), ולהיקף משרה מלא (12 שעות שבועיות של הוראה בתוספת שעתיים שבועיות לקבלת סטודנטים ולהדרכתם).
וכך מסכם בית הדין האיזורי את עניין השימוע:
"לסיכום פרק זה, אנו קובעים כי התובע זכאי לפצוי בשל אי עריכת שימוע תקין וככלל, בכל אחד מצמצומי המשרה למעט הצמצום השלישי שהיה בעטיו של התובע. לפני הצמצום הראשון לא נערך כלל שימוע, לפני הצמצום השני נערך בירור אקדמי שלחלקו לא היה התובע מוכן – עניין תחום המומחיות שלו, ובהמשך נקבע כי גם אם יתקן את דרכיו – עדיין תצומצם משרתו, וכאמור – השימוע לפני הצמצום הרביעי, גלגל את כל התלונות מחדש כלפי התובע ללא שהוזהר כי זאת הכוונה".
הפרת חוזה עבודה – בית הדין האיזורי בחן לגופן את טענות המכללה נגד המשיב בכל הנוגע להרמת האקדמית שלו וקבע כי החופש האקדמי אינו פוטר מוסד אקדמי מתחולתם של עקרונות יסוד מחייבים כמו שויון, המנעות מהפלייה, תום לב, הגינות, סבירות, שקילת שיקולים עניינים, הקפדה על חובת גילוי והנמקה.
אשר לשעור הפצוי, היתחשב בית הדין בכך שהיו נימוקים שבחלקם הצדיקו את הבירור האקדמי, ולכך שהסכום שנתבע היתייחס להפרשי שכר שנוכו וחסר בשלומי מענקי הצטיינות שלא הוכחו, וחייב בית הדין את המכללה בפצוי הן בגין הפרת החוזה בסכום של 45,000 ₪, ובגין הפגמים בעריכת שימוע פיצוי של 121,608 ₪ השקול לשש משכורות.
...
על רקע האמור פנה המשיב לבית הדין האזורי בבקשה למתן סעד זמני המורה על העסקתו במשרה מלאה (סע"ש 42010-05-13).
בכך שהועלו לפני המשיב טענות שלא נכללו בהזמנה לשימוע מצא בית הדין האזורי פגם שנפל בשימוע.
]
לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל החומר שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה כי בנסיבות המקרה הנדון יש מקום להיענות לבקשה בחלקה, ואלה טעמיי בתמצית:
אשר לסיכוי הערעור - ערעור המכללה מעורר שאלות כבדות משקל הן בנוגע לקביעות כי הופרה חובת השימוע בכל אחד מצמצומי המשרה (למעט השלישי), הן בנוגע לקביעה כי היתה הפרת חוזה בשל השיקולים שהביאו לצמצומי המשרה והן בנוגע לשיעור הפיצויים שנפסקו ברכיבים השונים היה ויקבע כי נעשו הפרות אלו או אחרות.
לאור כל האמור, באיזון שבין סיכויי הערעור לבין מאזן הנזקים, החלטתי כי בשלב זה תשלם המכללה 30,000 ₪ ויעוכב תשלום יתרת הפיצוי בו חוייבה המכללה בגין הפרת חוזה ופגמים בהליכי השימוע (להלן – הסכום המעוכב).
למען הסר ספק, לא מעוכב תשלום הוצאות המשפט ושכר טרחת עו"ד.
סוף דבר - הבקשה מתקבלת בחלקה, כאמור בסעיף 13 לעיל.