בדיון מיום 11/04/2022, התובע העלה טענות רבות הנוגעות לענפי ביטוח שונים (אזרח ותיק, השלמת הכנסה, נפגעי עבודה ונכות כללית), וכן הודיע כי הוא מסכים להמלצת בית הדין לפיה יפנה ללשכה לסיוע משפטי.
בהתאם לתקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), תש"ל-1969, "החליט המוסד בתביעה ונמסרה לתובע הודעה על כך, תוגש תובענה לבית הדין לעבודה תוך שניים עשר חודשים מיום מסירת ההודעה לתובע או מיום תחילתן של תקנות אלה, הכל לפי המאוחר יותר.". תובענה זו הוגשה ביום 20/02/2022, כנגד מכתב דחייה מיום 09/05/2017, כך שהמועד להגשתה חלף מזה שנים ואין בטענות התובע כדי להסביר את האיחור הניכר והעמוק בהגשת התביעה.
למען הסר ספק – גם אם התובע היה מוכיח כי נענה לפניות הנתבע להמצאת אותו מיסמך במועד כלשהוא, הרי עדיין דין תביעתו להדחות בשל היתיישנות, משלא הגישה במועד שנקבע לכך בדין, ומשאין בטענותיו טעם כלשהוא המצדיק הארכת המועד להגשת התובענה, ומשאף התביעה הוגשה לאחר שהגיע לגיל פרישה ואינו עונה יותר על הגדרת "מבוטח" שבסעיף 195 לחוק, בכל הנוגע לביטוח בענף נכות כללית.
...
כך שאין לבית דין זה סמכות עניינית לדון בטענות התובע בעניין זה, ומכאן דינן להידחות.
בדיון מיום 03/10/2022, התובע ובנו התייחסו לסוגיית האיחור בהגשת התביעה דנן כנגד מכתב הדחייה מיום 09/05/2017, כשהתובע טען "אני חיכיתי ומותר לי לחכות עם זה, וביטוח לאומי היה צריך להגיד לי". (ש'1-2 בעמ' 7 לפרוטוקול), ואילו בנו מסר "לכל אחד מאיתנו יש משפחה וילדים ויש סידורים" (ש' 25 בעמ' 6 לפרוטוקול) – דין הטענות הנ"ל להידחות.
למען הסר ספק – גם אם התובע היה מוכיח כי נענה לפניות הנתבע להמצאת אותו מסמך במועד כלשהו, הרי עדיין דין תביעתו להידחות בשל התיישנות, משלא הגישה במועד שנקבע לכך בדין, ומשאין בטענותיו טעם כלשהו המצדיק הארכת המועד להגשת התובענה, ומשאף התביעה הוגשה לאחר שהגיע לגיל פרישה ואינו עונה יותר על הגדרת "מבוטח" שבסעיף 195 לחוק, בכל הנוגע לביטוח בענף נכות כללית.
לאור כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.