מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי תאונת דרכים נגד מבטחת וסוכנת ביטוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה בגין נזק רכוש שניגרם לה בתאונת דרכים שהתרחשה ביום 23/6/16.
בהתאם הגיש נתבע 1 הודעת צד ג' נגד מבטחת הרכב מנורה ונגד סוכנות הביטוח מנפיקת הפוליסה, בה חזר על טענותיו.
הדבר מתיישב היטב עם תצהיר סוכן המשנה עומר שציין כי מספר ימים לאחר התאונה מסר למאג'ד את פוליסת הביטוח כשמאג'ד מלווה על ידי עורך דין, ככל הנראה לאחר שהבין כי מנורה מתנערת מהכיסוי הבטוחי עבור הנזק שניגרם.
...
כך ציין סוכן המשנה בתצהיר עדות ראשית שהוגש לתיק כי מאג'ד חטיב פנה אליו בבקשה לרכישת פוליסה, הוא מילא הצעת ביטוח, ובסופו של דבר הופקה פוליסת ביטוח צד שלישי כמבוקש.
זאת ועוד, בתצהיר עדותו הראשית אין התייחסות ברורה של סוכן המשנה עומר להשתלשלות העניינים שהובילה לכך שבסופו של דבר הופקה פוליסת ביטוח המתאימה לנהגים מעל גיל 40, אף שבעדותו הסביר כי הנתונים השתנו לאחר שגילה כי הרכב רשום על שם עלי הבן.
סוף דבר התביעה מתקבלת, כמו גם הודעת צד ג'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

תביעה זו עניינה נזק לכלי רכב, שהיו מעורבים בתאונת דרכים, אשר אירעה ביום 15.4.2018 במעגל תנועה בכפר סירקין.
הנתבע, כשהתברר שאינו מבוטח, הגיש הודעה לצד שלישי נגד סוכנויות הביטוח שלו, וכן הגיש נגד התובעים ונגדן תביעה שכנגד, עבור הנזק שניגרם למכוניתו-שלו בתאונה, בסך של 32,760 ₪ (על פי הצעת מחיר לתיקון הרכב).
...
זאת ועוד, הרכב אף נמכר, ולכאורה תוך הפסד שגולם בהפחתת מחירו, אולם לא הובאו נתונים כלשהם שיאפשרו לכמת נזק זה. לאמור: הנתבע לא הוכיח את היקף הנזקים שנגרם לו בפועל בתאונה, ועל כן ממילא דין התביעה שכנגד להידחות, ללא תלות בשאלת אחריות הנתבעים שכנגד 3-4 לכך שלנתבע לא היתה פוליסת ביטוח מקיף בתוקף.
התביעה העיקרית מתקבלת אפוא, חלקית, באופן שאני מחייב את הנתבע לשלם לתובעים סך של 18,555 ₪ (מתוכו סך של 2,250 ₪ לתובע 2), וכן את אגרת התביעה בסך 374 ₪, כשסכומים אלה נושאים הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום.
כן אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעים שכ"ט עו"ד בסך של 3,256 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו בס"ד ת"א 65427-11-19 לפני כבוד השופט בכיר מנחם (מריו) קליין התובע: פ.ח. הנתבעים: 1. שרותי נוי המנוף אילת בע"מ 2. איילון חברה לביטוח בע"מ 4. מר/גב' סנבטאו סנדקה 5. קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים (נדחתה התביעה נגדה) 6. אקורד סוכנות לביטוח החלטה
התביעה תגיש תחשיבי נזק על סמך קביעות המומחה בצרוף מסמכים רלבאנטיים לא יאוחר מיום 30.05.22.
...
משעיינתי בבקשת התובע, בתצהירו, בדפי חשבון הבנק שצירף וכן במסמכי הביטוח לאומי שהוגשו אני סבור כי דין הבקשה להתקבל.
משכך, מתוקף סמכותי בתקנה 88 (א,ב) ומבלי לפגוע בזכות הנתבעות לבדוק את התובע ולהגיש חוות דעת מטעמם, אם ירצו בכך, הנני מורה: על מינויו של פרופ' תמיר בן חור כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגי, על מינויו של ד"ר שי טננבאום כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי, על מינויו של ד"ר אלכס קליין כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי, על מינויו של פרופ' מרדכי רביד כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הפנימי, על מינויו של פרופ' אורן פרוכטר כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הריאות, להערכת מצבו הבריאותי של התובע והאם לדעתו נכותו נובעת מהאירועים הנטענים, (להלן: "המומחה").

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

וזו לשון ההחלטה: "לא מצאתי כי יש להתיר הגשת הודעת צד ג' כנגד חברת הביטוח וסוכן הביטוח של הנתבעים. מדובר בשאלות משפטיות שונות שיש לידון בהן. בעוד שהשאלה בהליך המקורי היא שאלת אחריות וגובה הנזק הרי שהשאלה בהודעת צד ג' היא שאלה ביטוחית. כיוון שכך ומשמדובר בשאלות שונות המצריכות הוכחה עובדתית שונה וטענות משפטיות שונות, הרי שיש בכך כדי לסרבל את ההליך שלא לצורך ועל כן הבקשה נדחית". רקע והחלטת בית משפט קמא- בקצרה יפורט כי המשיב 1 (להלן "המשיב") הגיש לבית משפט קמא תביעה ע"ס כ-74,000 ₪ כנגד המבקשים וכנגד המשיב 2.
בכתב הגנתם הודיעו המבקשים כי הם "מקבלים עליהם את האחריות לנזק שניגרם בתאונת הדרכים" (סע' 2), אך טענו כי הם כופרים בנזק הישיר הנטען, כמו גם בירידת הערך הנטענת של רכב המשיב (סע' 3).
לטענתם, לאחר התאונה הם פנו לסוכן הביטוח, והוא אישר שהרכב היה מבוטח בביטוח צד ג' וכי הוא מטפל בתביעה.
...
וזו לשון ההחלטה: "לא מצאתי כי יש להתיר הגשת הודעת צד ג' כנגד חברת הביטוח וסוכן הביטוח של הנתבעים. מדובר בשאלות משפטיות שונות שיש לדון בהן. בעוד שהשאלה בהליך המקורי היא שאלת אחריות וגובה הנזק הרי שהשאלה בהודעת צד ג' היא שאלה ביטוחית. כיוון שכך ומשמדובר בשאלות שונות המצריכות הוכחה עובדתית שונה וטענות משפטיות שונות, הרי שיש בכך כדי לסרבל את ההליך שלא לצורך ועל כן הבקשה נדחית". רקע והחלטת בית משפט קמא- בקצרה יפורט כי המשיב 1 (להלן "המשיב") הגיש לבית משפט קמא תביעה ע"ס כ-74,000 ₪ כנגד המבקשים וכנגד המשיב 2.
דיון והכרעה- לאחר עיון בבקשה ובתגובות לה אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
לפיכך, כאמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תמצית עובדות המקרה שלעניין לפניי תביעה בגין ניזקי רכוש, שעניינה בתאונת דרכים מיום 12.10.21, שארעה בין רכב התובע, איבראהים אבו לבן (להלן: התובע) לרכב הנתבעת 1, איריס סקזו (להלן: הנתבעת) בכביש 44, כאשר רכב התובע נסע מכיוון צומת נחשון לכיוון רמלה, ורכב הנתבעת, שנסע בנתיב הנגדי, סטה במסגרת תאונה עצמית מנתיב נסיעתו ימינה, היתנגש במעקה הבטיחות שלימינו, וסטה שמאלה לעבר רכב התובע ופגע בו. רכב התובע נפגע כתוצאה מההתנגשות עם רכב הנתבעת לכל אורך דופנו השמאלי, וכשהתובע ניסה למנוע את התאונה באמצעות הטיית רכבו ימינה, הוא פגע במעקה הבטיחות שבצדו הימני של הרכב, באופן שפגע בדופן ימין של רכבו.
התביעה שלפניי הוגשה כנגד הנתבעת וכנגד מבטחתה, חב' הביטוח איילון, הנתבעת 2 (להלן: איילון), כמו גם נגד המבטחת של רכב התובע, חב' הביטוח הראל, הנתבעת 3 (להלן: הראל), שבתחילה לא שילמה לו את מלוא הפצוי בגין הנזקים שנגרמו לו, וכן נגד סוכן הביטוח של התובע, הוא הנתבע 4.
...
לגופו של עניין, ולאחר שמצאתי כי הנתבעת היא שסטתה לעבר רכב התובע, ללא כל הצדקה, ולאחר שנהגה במהירות בתנאי שטח שאינם הולמים, באופן שאפילו המומחה בירס מטעם הנתבעות איננו מנסה לייצג אותה או לסנגר עליה בעניין, ולאחר שמצאתי כי לנתבעת אחריות מליאה על סטייתה, לאחר שלא מצאתי כי הוכחה טענת גורם זר מתערב, אני מורה על קבלת התביעה ביחס לנזק הישיר במלואה.
באשר לרכיב התוצאתי, מאחר שלא מצאתי כי התובע פעל להקטין את נזקו, כפי שפעל בסופו של דבר לאחר שנה, באופן שבו הוא שכר רכב בעלויות נמוכות ביותר שהוא אינו תובען כעת, הרי שאין מקום לפצותו על הנזק התוצאתי.
משכך, אני מורה לאיילון לשאת בנזק המוערך בחוות דעת השמאי, בסך של 283,996 ₪, בצירוף ריבית והצמדה בסך 44,617 ₪, ממועד התרחשות התאונה, ביום 12.10.21, ועד היום, ובסה"כ סך של 328,613 ₪; וכן בשכר טרחת השמאי, בסך של 3,430 ₪ (בהקשר זה קיבלתי את גרסת התובע כי מדובר בשמאי שהוא איננו מכירו ושהופנה אליו כשמאי שעבד באיילון); ובסה"כ הנזק יעמוד על הסך של 332,043 ש"ח. כן תשלמנה הנתבעות 1-2 שכר טרחת עו"ד בסך כולל של 46,618 ₪ (כאשר סכום זה כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו