מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכוש עקב הצפות חוזרות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנגוד לנטען בכתב התביעה, הנתבעים לא הביאו כל ראיה לכך שההצפות הנטענות נגרמו בשל סתימה בביוב המהוה רכוש משותף, או בשל מגבונים, או בשל השיפועים.
מכל מקום, החלפת קו הביוב שבוצעה בבניין בשנת 2021 אינה יכולה להשפיע על הנזקים הנטענים, שכן טענות התובעים בכתב התביעה מתייחסות לאירועים עד לשנת 2018 (מועד חוות דעת המומחה מטעמם), כך שהיה על התובעים להביא ראיות להצפות חדשות או לנזקים חדשים בין השנים 2018 ועד שנת 2021 (מועד תיקון הביוב) אך הם לא עשו זאת.
מומחה הנתבעת לא נחקר על קביעה זו. זאת ועוד, התובעים לא הציגו ראיה לפיה פנו למי מבעלי הדירות בבניין בנוגע להצפות הנטענות או לנזקים הנטענים, דבר תמוהה בעיניי לאור העובדה שהתובעים הם בעלי הדירה במשך ארבעים שנה, כך שסביר היה שהיו פונים למי מבעלי הדירות במרוצת השנים בטענה שהם חווים הצפות חוזרות בדירתם (ראו לעניין זה חקירת התובעת 1 עמ' 16 ש' 32-28 לפרוטוקול).
...
משתבעו התובעים סעד זה בהליך משפטי אחר, ומשסעד זה לא ניתן להם, אין לאפשר להם לתבוע אותו שוב בהליך דנן, כך שטענת התובעים לסעד זה נידחת.
לאור כל האמור – דין טענות התובעים הנוגעות לכרטסת זו להידחות.
סוף דבר הפועל היוצא הוא - שדין התביעה כולה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

התובעים צרפו לכתב התביעה חוות דעת של שמאי מטעם שהעמיד את ניזקי הרכוש שנגרמו להם בעקבות ההצפה בסכום של 23,750 ₪.
לטענתם הנתבעים לא גילו להם כי הבניין השכן ממשיך לעשות שימוש בשוחה אשר נימצאת בחצר הדירה אף שידעו כי שימוש זה צפוי להביא להצפות חוזרות.
...
סיכום: התביעה נגד הנתבעים 1-2 נדחית.
כפועל יוצא גם נדחית ההודעה לצד שלישי שהגישו.
במקרה דנן אני סבורה כי יש מקום להחזיר לנתבעים 1-2 אגרה ששילמו עבור הגשת ההודעה לצד שלישי על ידם.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

(2) לכתב התביעה צרפה התובעת חוות דעת שמאי מיום 15.3.2020 ממנה עולה כי גובה הנזקים בגין ההצפה עומד על סך של 16,100 ₪.
לו הייתה הנתבעת טוענת כי אין באחריותה לפנות לכל בית עסק שבו התבצע החיבור בלתי חוקי וללא אישורים, טענה שכלל לא הועלתה, הרי שבעניינו לא היה צורך "לאתר" את המקום שכן, לנתבעת הייתה ידיעה ברורה אודות הבעיה בחיבורים בנכס זה כפי שאף טענה בכתב ההגנה בתביעה הקודמת, ועל כן היה ידוע לה כי המקום "מועד" להצפות חוזרות, שכן מאז ההצפה הקודמת לא התבצעו כל תיקונים מטעמה, או פניות מטעמה לתובעת לצורך הסדרת החיבורים וחרף זאת לא נקטה בכל פעולה או בדיקה למניעת הצפה חוזרת.
בת"א 9282-10-11 ח'טיב נ' מי הגליל - תאגיד המים והביוב האיזורי בע"מ נדונה שאלה דונה, לאחר שהוכח כי מערכת הביוב הותקנה ע"י התובעים באופן פיראטי, וכך נקבע בפסה"ד לעניין חובתו של תאגיד המים, והדברים אף יפים לענייננו: "אכן, חובתה של הנתבעת, כמי שמפעילה את מערכת הביוב הציבורית ומתחזקת אותה, לדאוג כי זו תופעל באופן מקצועי ותיקן ולהסיר כל מיטרד או מיכשול שעלול לגרום לסתימה במערכת ולגרימת ניזקי רכוש ואחרים לציבור. יחד עם זאת, אין לקבוע כי כל ארוע של סתימה במערכת הביוב הוא תוצאה של רשלנות של הנתבעת. שכן, ארוע מסוג זה הוא אינו בלתי צפוי, וחובתה של הנתבעת היא לתחזק את המערכת באופן מקצועי ושוטף, בניסיון למנוע מראש היתרחשות סתימות כאלה, ככל הניתן, עם גילוי הגורם לכך מראש, ובמידה וארעה סתימה בקוים, לדאוג לתיקון הדבר לאלתר ובהקדם. חיבור נכס למערכת הביוב, שבוצע על ידי תושב מסוים באופן עצמאי, ללא ידיעת הנתבעת וללא אישורה, היינו, חיבור פיראטי, עלול לגרום להצפה בנכסו של אותו תושב או בנכסו של אחר, במידה וחיבור זה בוצע באופן לא מקצועי וללא נקיטת האמצעים הנדרשים למניעת אירועים מסוג זה, ובמקרה כגון דא, אין להטיל אחריות אוטומאטית על הנתבעת לגרימת הצפה ונזק לרכוש, אלא שיש לבחון האם הנתבעת ידעה או היה עליה לדעת על קיומו של חיבור פיראטי זה, אז קמה חובתה להסירו באופן מיידי, ובמידה ולא עשתה כן, נושאת היא באחריות לנזקים שנגרמו עקב הצפה לאחר סתימה במערכת הביוב, במשותף על הגורם שביצע את החיבור הפיראטי, שאף הוא אחראי לגרימת נזקים אלה". יצויין כי בפסה"ד האמור התובע לא הוכיח כי הנתבעת או המועצה המקומית ידעו על קיומו של חיבור פיראטי זה למרתף ביתו וזאת בשונה מהמקרה דנן בו הוכיחה התובעת כי הנתבעת ידעה אודות חיבור זה כבר בשנת 2014 שכן בכתב ההגנה מטעמה בהליך קודם שהתנהל בין הצדדים בעקבות הצפה קודמת, טענה הנתבעת במפורש טענות שונות ביחס לחיבור לא תקני זה. לנוכח כל האמור לעיל, לה אני קובעת כי הנתבעת אחראית כלפי התובעת.
...
ומשלא עשתה כן – אני קובעת כי יש להשית עליה אשם תורם בשיעור של 50%.
אשר לרכיב הפיצוי בגין עגמת נפש, קביעת פיצויים בעניין עוגמת נפש הוא עניין הנתון לשיקול דעתו של בית המשפט ועל כן בנוסף לנזקים הכספיים שנגרמו לתובעת, ולנוכח הטענות שהועלו ביחס לעגמת הנפש שחוותה התובעת בעקבות אירוע ההצפה, כאשר נכנסו מי ביוב לבית העסק שלה וגרמו לריחות ולהרס רב לתכולה ולציוד, ולטענת התובעת לקח לה מספר ימים לנקות את המקום, אני קובעת כי זכאית התובעת לפיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו כתוצאה מההצפה, כאשר בנסיבות אלו אני מעמידה את הפיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרם לתובעת על סך 2,000 ₪.
סוף דבר לאור המקובץ, לאחר שקבעתי כי הנתבעת אחראית לנזקיה של התובעת, לאור סכום הנזק ולאור שיעור האשם התורם שהוטל על התובעת, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 8,057 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

רקע: בפני תביעה כספית בסדר דין מהיר על סך של 65,800 ₪ שהגיש התובע, הבעלים והמחזיק של מטע זיתים בחלק מהחלקות 43 ו-49 גוש 19289 בסחנין, כנגד הנתבעת בגין נזק שנטען כי נגרם למטע הזיתים בעקבות אי הנחת קוי נקוז מתאימים ע"י הנתבעת (להלן: "המטע").
התובע טען כי המטע ניזוק בעקבות הצפות חוזרות של מי נגר עילי או מי נקוז בוואדי הסמוך אליו וזאת כתוצאה מהיעדר מערכת נקוז הולמת אשר נימצאת באחריות הנתבעת.
(2) תידאג לתיקונו, ניקויו, הזלפתו, תאורתו וניקוזו של רחוב שאינו רכוש הפרט; .
...
  סיכום: מכל האמור לעיל, התביעה כנגד הנתבעת מתקבלת בזה, תוך הסתמכות על חוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט, אשר היא סבירה ביותר, עמדה בחקירה הנגדית ולא נתגלו בה כל פרכות.
לאור האמור לעיל, אני קובעת כי האחריות לנזק שנגרם לתובע מוטל על הנתבעת, אשר לא התקינה מערכות ניקוז הולמות או לא דאגה לתקינותם ; ולאחר שביהמ"ש שקל וערך את האיזונים הראויים בין טיעוני הצדדים, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 22,000 ש"ח בגין הנזקים אשר נגרמו לתובע וזאת בהסתמך על חוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט.
כמו כן הנני מחייבת את הנתבעת בתשלום הוצאות משפט בסך של 1,632.29 ₪ בגין אגרת בית משפט ששולמה במלואה ע"י התובע ובשכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,637 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

העובדות וטענות הצדדים התובעת הגישה תביעה כספית בסך 234,264 ₪ בגין ניזקי רכוש אשר לטענתה נגרמו לעסקה בגין הצפות.
מאחר ומהראיות עולה כי קיים סיכון להצפות ולא שוכנעתי כי הרשות עשתה די כדי למנוע אותן הצפות חוזרות או לאכוף את השמוש החורג או את הבניה החורגת אשר גרמה להצפות ומטעם זה בלבד, תיתקבל התביעה, כאמור, באופן חלקי בלבד.
...
דיון לאחר שבחנתי את כתבי הטענות, שמעתי את העדים והתרשמתי ישירות וכן בחנתי את סיכומי באי כוח הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה בלבד.
מאחר ומהראיות עולה כי קיים סיכון להצפות ולא שוכנעתי כי הרשות עשתה די כדי למנוע אותן הצפות חוזרות או לאכוף את השימוש החורג או את הבניה החורגת אשר גרמה להצפות ומטעם זה בלבד, תתקבל התביעה, כאמור, באופן חלקי בלבד.
לסיכום, במכלול השיקולים, לסילוק סופי מלא ומוחלט של התביעה, תשלם הנתבעת לתובעת סך 15,000 ₪ בתוספת הוצאות המשפט בסך 3,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו