מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכוש לרכב שכור עקב נהיגה רשלנית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שעניינה ניזקי רכוש לרכב התובעת מסוג "יונדאי", שניזוק בתאונה שהתרחשה בתאריך 19/11/18, בסמוך לצומת "קבוץ גלויות" בתל-אביב.
התובעת היא חברה הנוהגת, בין היתר, להשכיר כלי רכב.
בעטיה של התאונה, אשר לשיטת התובעת נגרמה כתוצאה מרשלנות נתבע 1, נגרם נזק לרכב התובעת שהוערך על ידי שמאי מטעמה בסך 19,603 ₪.
...
שעה שהגעתי למסקנה האמורה, יש לקבוע כי לנוכח הנסיבות, אופי המקום, שדה הראיה ודרך נסיעת נתבע 1, הרי שכולם מלמדים על נהיגה רשלנית מצד נתבע 1, אשר נסע לאחור ויצר סיכון שהתממש.
על אף שאין בידי לקבל עמדה זו במלואה, אני סבור שהתמונות שצולמו בידי הגב' יפרח ואף בידי הנתבע 1, מלמדות שרכב התובעת ניסה להשתלב מנתיב נסיעה ישר לנתיב הפניה ימינה בקרבה ממשית לצומת, שעה שקיים נתיב פניה לכיוון ימין שהוא למעשה נתיב השתלבות שבו אמור היה רכב התובע לנסוע.
בנסיבות האמורות, ועל יסוד המסקנות עליהן הצבעתי לעיל, אני קובע שדין התביעה להתקבל, באופן שהנתבעים יישאו בסך 15,452 ₪ שסכום זה צמוד למועד הגשת התביעה (28/11/19).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 טענה בכתב הגנתה כי יש להשית את מלוא האחריות לקרות תאונה על כתפיי הנתבעת 2 מאחר ולא עמדה בתנאי סעיף 6.1 לחוזה ההשכרה הקובע כי: "השוכרת מתחייבת להנחות את המשתמשים מטעמה במכוניות המושכרות לשמור על המכוניות המושכרות בכל עת ולנהוג בהן מנהג בעלים השומר על רכושו, להמנע מהפרת כל חוק התקף במהלך תקופת השכירות ובכלל זה המנעות מבצוע עבירות תנועה שיגרו להחרמת איזה מהמכוניות המושכרות על ידי רשויות האכיפה. השוכרת תשפה את המשכירה בגין כל הוצאה ו/או תביעה ו/או חברות אחרת בה תחוב כתוצאה מהפרת האמור בסעיף זה". וכן, בתנאי סעיף 8.3 לחוזה ההשכרה הקובע כי: "בכל מקרה בו נגרם למכוניות המושכרות נזק שלא כתוצאה מבלאי סביר או פגם בייצור, או במקרה בו נגרם נזק רכוש לצד ג' כלשהוא עקב תאונה עם מכונית מושכרת, תבצע המשכירה את מלוא התיקונים שידרשו לתיקון המכונית המושכרת, ככל שידרשו, ותישא בנזקי רכוש צד ג', בכפוף לתשלום דמי הישתתפות בנזק על ידי השוכרת, כאמור בסעיף 8.4 להלן, וזאת אלא אם ארע הנזק בהתקיים אחת מהסיבות המפורטות להלן, אז תישא השוכרת במלוא הנזק שניגרם למכונית המושכרת ו/או לצד ג', לרבות עלות חילוץ /או גרירה, ו/או שנוע ולא תהיה לה כל טענה בשל כך כלפי המשכירה:
. 8.3.7 גרימת נזק כלשהוא למכונית המושכרת ו/או למשכירה במתכוון או בזדון או ברשלנות(למעט ניזקי רכוש למכונית המושכרת בגין תאונת דרכים, שאירעה עקב רשלנות צד ג' ו/או השוכרת ו/או מי מהנוהגים במכונית המושכרת).
...
לפיכך אני קובעת כי מלוא האחריות לאירוע התאונה מוטלת על כתפי נהג הנתבעת 2.
מקובלת עליי עדותו של שמאי התובעת כי הוא אינו קובע עלויות החלפים אלא קובע את מוקדי הנזק, צפי הזמן הדרוש לתיקון הרכב, והאם עלות התיקון שהוצעה ביחס לעבודה בפועל היא סבירה וכי חוות דעתו מנוסחת בהתאם תוך שהיא מקבלת את העלויות שהוצעו ע"י המוסך המבצע את התיקון.
לפיכך אני קובעת כי על הנתבעת 1 לשאת בהוצאות נזקיה של התובעת בגין התאונה כפי שהוכחו כאמור לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנזק הנזק תביעת ניזקי הרכוש נגד החברה ונהגה בעל המכונית הפרטית הגיש חוות דעת שמאית בה הוכרזה אותה מכונית כאובדן גמור, כאשר הנזק עומד על 10,764 ₪ (לאחר ניכוי ערך שרידים).
על כן הנני מחייב את בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ ואת ז'ז'זין אנדריי יחד ולחוד לשלם לתובע ב-ת"א 17991-01-22: פיצוי בסך של 10,764 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 11.9.2021 ועד לפירעון בפועל; שכר טירחת שמאי בסך 1000 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כאמור לעיל; בגין אגרה, סך של 726 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כאמור מיום 9.1.2022 ועד לפירעון בפועל.
הנזק בתביעת ניזקי הגוף נגד המבטח מאחר שהמבטח ביטח את מכונית החברה בביטוח חובה, הוכח כי נהגה התרשל (ולא הוכח אשם לתובע, בעל המכונית הפרטית), יש לידון בנזקי הגוף הנטענים של בעל המכונית הפרטית (שייקרא מכאן ואילך: התובע).
...
על כן הנני מחייב את בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ ואת ז'ז'זין אנדריי יחד ולחוד לשלם לתובע ב-ת"א 17991-01-22: פיצוי בסך של 10,764 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 11.9.2021 ועד לפרעון בפועל; שכר טרחת שמאי בסך 1000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כאמור לעיל; בגין אגרה, סך של 726 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כאמור מיום 9.1.2022 ועד לפרעון בפועל.
בהתחשב בהעדר הנכות הרפואית, בטיפולי הפיזיותרפיה ובהעדר הצבעה על המלצה רפואית לעבור אותם, הנני קובע כי התובע זכאי לפיצוי בגין כאב וסבל בסך של 4000 ₪.
סיכום תביעת נזק הגוף: הנני מחייב את שירביט חברה לביטוח בע"מ לשלם לתובע ב-ת"א 17991-01-22 פיצויים בסך של 4000 ₪, בתוספת שכר טרחת עורך דין בסך של 608.40 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב -יפו ת"א 3619-11-22 איי.אר.ג'יי. מוטורס 2014 בע"מ נ' ישועה ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופט נצר סמארה תובעת נתבעת שכנגד איי.אר.ג'יי. מוטורס 2014 בע"מ, ח"פ 515167666 ע"י ב"כ עוה"ד סעיד גאליה נתבעים תובעת שכנגד 1. עוז ישועה קיסר, ת"ז 318335767 2. בלו סקאי 2000 השכרת רכב בע"מ, ח"פ 513053611 ע"י ב"כ עוה"ד עודד דדוש פסק דין
לפניי תביעה ותביעה שכנגד שעילתן בנזקי רכוש-רכב על רקע תאונת דרכים.
מנגד, טוענים הנתבעים בכתב הגנתם כי התאונה נגרמה עת רכב הטויוטה חצה צומת לאחר שהאט כחוק ובהתאם לתמרור 'האט ותן זכות קדימה' המוצב בדרכו ולאחר שווידא כי דרכו פנויה וניכנס לצומת על פי כללי הזהירות, אלא שלפתע הגיח רכב האלפא-רומיאו במהירות נסיעה שאינה תואמת את תנאי הדרך, ניכנס לצומת לא פנוי, סטה לכיוונו, פגע בו ובשל כך נהגו גרם ברשלנותו לתאונה.
אי הדיוק והסתירה בין גרסאות מתבטאים גם בטענת ההגנה שבנסיבות התאונה ובהתאם למיקומי הנזק ובהתאם לפסיקה יש לייחס לנהג רכב האלפא-רומיאו רשלנות תורמת בשיעור 50% (סעיף 21 לכתב ההגנה שבתביעה העיקרית), כאשר קודם לכן בכתב ההגנה, הם טוענים לאחריות מלאה של נהג רכב האלפא-רומיאו.
...
אותה המסקנה יש להחיל לגבי טענת הנתבעים להפחתה בגין רכיב המע"מ. מדובר בטענה שנזנחה בסיכומי טענות הנתבעים.
משכך, אני מאשר ראש נזק זה בסך 2,000 ₪ (ללא מע"מ), בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 09.03.2022 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
לסיכום התביעה העיקרית הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת את הסכומים הבאים: נזק ישיר בסך 159,202 ₪, שהינו 85% מסכום הנזק הישיר המוכח (בהתאם לשיעור אחריות הנהגים), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד קרות התאונה (25.10.2021) ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עוד היא מציינת כי אין מדובר בקטע כביש מורכב במיוחד אלא בכביש סלול, וההתהפכות נבעה אך בשל נהיגתה הפראית של הנתבעת.
בסיפת מיסמך ההזמנה מובהר כדלקמן: "אני מאשר לרייזר קלאב בן שמן לחייב את כרטיס האשראי שמסרתי ומתחייב לשלם את מלוא הנזק במקרה בו בעת נהיגתי ברכב גרמתי נזק לרכב בו נהגתי או לכל רכב אחר שמשתתף בטיול כתוצאה מאי מילוי הוראות הבטיחות ו/או הנחיות המדריך ו/או מנהיגה רשלנית ו/או הסרת (צריך להיות: חסרת) זהירות ו/או פרועה ו/או היתהפכות.
פסק דין זה עסק בתביעה בגין ניזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים לרכב מושכר.
לפיכך קובע השופט הקר (בפיסקה 49 לפסק דינו) כי – "בנסיבות אלו לקוח השוכר רכב מחברת השכרה סבור שהסיכון שהוא נוטל בקרות מקרה תאונה הוא מוגבל שכן הרכב מבוטח ונקבעו בהסכם דמי הישתתפות עצמית המגדרים את הסיכון שהוא נוטל על עצמו במקרה של תאונה. מטעם זה אף קבע נוהל המפקח כי רק אם חתם הלקוח במפורש שהוא מוותר על רכישת הביטוח ונוטל על עצמו אחריות על מלוא הנזק שעלול להתרחש בקרות תאונה - פטורה חברת ההשכרה מאחריות." למעלה מן הצורך אפנה לאמירתו של השופט הקר באשר לפערים בין הצדדים (פסקה 38 לפסק הדין): "נוהל המפקח, המסדיר סוגיה מרכזית בתחום השכרת הרכב, נועד להגן על שוכרי הרכבים במערכת היחסים הלא שויונית שבינם לבין חברות השכרת הרכב. נוהל זה קובע כי על חברות ההשכרה לקיים ביטוח כולל בגין ניזקי רכוש, גם לרכב המושכר וגם לרכב צד ג', תוך שהוא מגביל את חברות ההשכרה מלחייב את לקוחותיהן בסכומים העולים על דמי ההישתתפות העצמית. אלא אם הוצע ביטוח כזה לשוכר והוא ויתר עליו בכתב." עוד בשולי הדברים אפנה לדבריו של השופט הקר ביחס לסוגיית האשם המוטל על נהג ששכר רכב מחברת השכרת רכב ונהג בו בקלות ראש (כבנסיבות המוכחות במקרה שלפניו, מקום שבו לא היתה כל מחלוקת בדבר הנהיגה בקלות ראש של הנהג), והוא קובע (בפיסקה 58 לפסק דינו) כי אין מקום להחריג את חבות המבטח במקרים מעין אלו.
...
לכל האמור לעיל יש לצרף את הטענות המשפטיות השונות שהוכחו ע"י הנתבעת, ובכלל זה: העדר מסמך ויתור מטעם הנתבעת המעיד על מודעותה לאפשרות לבטח את הרכב בביטוח מקיף, תנאי מקפח בחוזה אחיד, סעיפי הסכם שאינם ברורים דיים והמצריכים פרשנות, כאשר הפרשנות היא כנגד המנסח ועוד.
אשר על כן, אני מורה על דחייתה של התביעה.
משלא מצאתי לקבל את התביעה הרי שאין מקום לקבל את הודעת צד ג' כנגד התובעת עצמה וכנגד משה ואורן, ואני מורה על דחייתה של הודעת צ"ג. באשר להוצאות המשפט, ובהינתן דחיית התביעה על כלל רכיביה, שהוגשה כבר ביום 18.9.19, על הסך של 85,835 ₪, כשסכום זה נושא ריבית והפרשי הצמדה, בהינתן ארבעת הדיונים שנערכו בתיק ובשים לב להוראות תקנות 151-153 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, ובהינתן כלל הטיעונים לדחיית התביעה, אני מורה לתובעת לשאת בשכר טרחת עורך דינה של הנתבעת בסך של 11,700 ₪, וכן בהוצאות התייצבותה של הנתבעת לדיונים בסך של 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו