מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכוש והפסד ימי עבודה ותביעה שכנגד בגין הפעלת ביטוח צד ג

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטענות הצדדים תאונת הדרכים ארעה ביום 28.06.2021 בין כלי רכב, משאית, מ"ר 37-511-55 שבעת התאונה היה בבעלות התובע והנתבע שכנגד 1 ונהוג בידו ומבוטח על ידי הנתבעת שכנגד 2 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "המשאית") לבין כלי רכב, מסוג פרטית, מ"ר 74-427-84 שבעת התאונה היה בבעלות הנתבע 1 והתובע שכנגד ומבוטח על ידי הנתבעת 2 בביטוח ניזקי רכוש לרבות ביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "הפרטית") (ולהלן: "התאונה").
בד בבד עם הגשת כתב ההגנה הגיש הנתבע 2 תביעה שכנגד כנגד התובע העקרי וכנגד מבטחת המשאית במסגרתה הוא תובע את הפסדיו והוצאותיו בגין הפעלת הכסוי הבטוחי על פי פוליסת ביטח מקיף שהייתה לו על הפרטית בשל נזקיה.
עם זאת, יש להפחית את גובה המע"מ מסכום הקבלה מאחר שהתובע אישר כי הוא עוסק מורשה (עמ' 8, שורות 25-24 לפרוטוקול) ומן המפורסמות שעוסק מורשה רשאי לקזז מס תשומות לרבות מע"מ. לכן, בגין עלות תיקון ניזקי המשאית ישלמו הנתבעים לתובע העקרי סך של 21,610 ש"ח. לגבי הפסדיו של התובע העקרי בדבר אבדן ימי עבודה, נסיעות, טלפונים, עגמת נפש וטירחה, הרי שלא צורפו אסמכתות המוכיחות את הנזק בפועל ומדובר בראש נזק שהועלה רק כדי לנפח את סכום התביעה.
...
משכך, אני סבור כי הפרטית סטתה שמאלה לנתיב נסיעתה של המשאית, מבלי שנהג הפרטית נותן דעתו למשאית ולסיכון הרכב הכרוך בסטייה שמאלה בנסיבות העניין.
עם זאת, יש להפחית את גובה המע"מ מסכום הקבלה מאחר שהתובע אישר כי הוא עוסק מורשה (עמ' 8, שורות 25-24 לפרוטוקול) ומן המפורסמות שעוסק מורשה רשאי לקזז מס תשומות לרבות מע"מ. לכן, בגין עלות תיקון נזקי המשאית ישלמו הנתבעים לתובע העיקרי סך של 21,610 ש"ח. לגבי הפסדיו של התובע העיקרי בדבר אבדן ימי עבודה, נסיעות, טלפונים, עגמת נפש וטרחה, הרי שלא צורפו אסמכתאות המוכיחות את הנזק בפועל ומדובר בראש נזק שהועלה רק כדי לנפח את סכום התביעה.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה ותביעה שכנגד בגין ניזקי רכוש שנגרמו כנטען לרכבי הצדדים בתאונת דרכים שארעה ביום 29.9.21.
במכתב חברת הביטוח הנתבעת 3, מתאריך 16.2.22, המופנה לב"כ התובעים מיום 16.2.22 אשר צורף כנספח ה'2 לכתב התביעה, ציינה הנתבעת 3 כי מדובר ב"הודעת תשלום לצד ג' – תביעת רכב", כי צד ג' הנו התובע וכי מדובר ב"תשלום חסד לפקודת המבוטח ע"ש חיון מאיר בהתאם לאישור שהיתקבל מהחיתום.
התביעה והתביעה שכנגד התביעה כוללת נזקים נטענים בגין הישתתפות עצמית בהפעלת פוליסת הביטוח של רכב התובע 1 בסך של 2,090 ₪; דמי כינון בסך 79 ש"ח; הפסד ירידת ערך על פי חוות דעת שמאי שצורפה לתביעה בסך של 1,452 ₪ והפסדים בגין התייקרות פרמיה בסך של 3,015 ₪ ל- 3 שנים.
כן תובעים בנוסף נזק בגין "הפסד על יישור הקמבר לאחר המכה בסך 300 ₪"; הוצאות מסירה אישית בדואר בסך של 47 ₪; ועוד הפסדים נטענים נוספים – שלא ניתן להם כימות כספי ולא נתמכו במסמכים בכתב התביעה - בגין "העדר הנחה", נסיעות, אבדן ימי עבודה, ושכ"ט עו"ד. התביעה שכנגד הוגשה בסך של 9,666 ₪ בגין נזקים לרכב התובע שכנגד, "עבודה" ו"הישתתפות עצמית", מבלי לתמוך את הטענות בשום מיסמך או ראיה כלשהיא.
...
יתר הטענות בתביעה בנוגע לנזקים נוספים בגין "היעדר הנחה לנהג", נסיעות, הפסד ימי עבודה, ושכ"ט עו"ד, שלא גובו בראיות, נדחות.
באשר לנתבעת 3 - משלא הוכח על ידי הנתבעים 1-2 כיסוי ביטוחי תקף לאירוע התאונה, התביעה כנגד הנתבעת 3 נדחית.
בהיעדר כל תימוכין לטענות הנזק בתביעה שכנגד, אני מורה על דחיית התביעה שכנגד, ללא צו נוסף להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטענות הצדדים תאונת הדרכים ארעה ביום 28.06.2021 בין כלי רכב, משאית, מ"ר 37-511-55 שבעת התאונה היה בבעלות התובע והנתבע שכנגד 1 ונהוג בידו ומבוטח על ידי הנתבעת שכנגד 2 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "המשאית") לבין כלי רכב, מסוג פרטית, מ"ר 74-427-84 שבעת התאונה היה בבעלות הנתבע 2 והתובע שכנגד ומבוטח על ידי הנתבעת 1 בביטוח ניזקי רכוש לרבות ביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "הפרטית") (ולהלן: "התאונה").
במסגרת התביעה שכנגד תובע התובע שכנגד את הפסדיו והוצאותיו בגין הפעלת הכסוי הבטוחי על הפרטית בשל נזקיה.
עם זאת, יש להפחית את גובה המע"מ מסכום הקבלה מאחר שהתובע אישר כי הוא עוסק מורשה (עמ' 8, שורות 25-24 לפרוטוקול) ומן המפורסמות שעוסק מורשה רשאי לקזז מס תשומות לרבות מע"מ. לכן, בגין עלות תיקון ניזקי המשאית ישלמו הנתבעים לתובע העקרי סך של 21,610 ש"ח. לגבי הפסדיו של התובע העקרי בדבר אבדן ימי עבודה, נסיעות, טלפונים, עגמת נפש וטירחה, הרי שלא צורפו אסמכתות המוכיחות את הנזק בפועל ומדובר בראש נזק שהועלה רק כדי לנפח את סכום התביעה.
...
לאור מסקנתי זו ברור הוא כי חרף קביעתי בסוגיית האחריות לתאונה, שלפיה האחריות היא של נהג הפרטית, אני קובע כי לא עלה בידי התובע העיקרי להוכיח את נזקו.
הואיל והנזק הוא מרכיב יסוד בתביעה הנזיקית, ברור כי דין התביעה העיקרית הוא דחייה.
סיכום התביעה העיקרית והתביעה שכנגד נדחות שתיהן.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה ותביעה שכנגד, בסדר דין מהיר, שעניינן בנזקי רכוש-רכב והפסדים על רקע תאונת דרכים.
בד בבד עם כתב ההגנה הגישה הנתבעת 2 תביעה שכנגד בגין ניזקי רכב הסוזוקי וצרפה את חוות דעת השמאי שבדק את ניזקי רכב בסמוך לאחר התאונה.
מעיון בסירטון התאונה ניתן לראות את רגע ההיתנגשות שבו רכב הסוזוקי פוגע ברכב המזדה מסובב את רכב המזדה ימינה וכתוצאה מההתנגשות בין הרכבים, רכב הסוזוקי נהדף שמאלה ואז רכב צד ג' שבו הייתה מותקנת המצלמה, ממנה הופק הסירטון, פוגע בחלקו האחורי של רכב הסוזוקי.
(ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על – (1) העלאת נוסעים או הורדתם בשולי הדרך; (2) פעולות חילוץ נפגעים או רכב שיצא מכלל פעולה; (3) ביצוע עבודות ציבוריות כאשר אין אפשרות אחרת לבצען ובמידה הדרושה לבצוע העבודות האמורות בשולי הדרך; (4) רכב צה"ל שנעצר לשם מילוי תפקיד צבאי.
נראה כי במקום להפעיל איתות או אורות חרום ברכב המזדה על מנת להזהיר נהגי רכבים אחרים – דבר שאך היה מתבקש בנסיעה בכביש שבו הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות – התובע היה מוטרד מנורת התקלה שנדלקה ברכבו ולא נתן דעתו לרכבים אחרים הנוסעים בכביש.
ראו: רע"א 3608/17 הנסון (ישראל) בע"מ נ' אל סייד ספאלדין (10.9.2017); ע"א (מרכז) 33147-11-14 אוטו שי שרותי מימון והשכרה 2006 בע"מ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (23.2.2015).
אשר למחלוקת בעיניין הנזק הנטען שבתביעה שכנגד, אומר כי מאחר שהנזק הנטען שניגרם לרכב הסוזוקי, נתמך בחוות דעת שמאי ובאסמכתאות המתאימות, ומאחר שהצד שכנגד לא הצליח לסתור את הקף הנזק שמצא השמאי בחוות דעתו, הרי שסכום התביעה, זולת ראש הנזק רכב חלופי, בדין יסודו.
...
על יסוד מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה העיקרית להידחות ודין התביעה שכנגד להתקבל, מהנימוקים וכפי האמור להלן: האחריות לקרות התאונה לאחר ששמעתי את עדויות הנהגים המעורבים בתאונה והתרשמתי מהן באופן ישיר ובלתי אמצעי אני קובע כי גרסתו של נהג רכב הסוזוקי לאופן קרות התאונה הנה מסתברת יותר מאשר גרסתו של נהג רכב המאזדה.
מכאן, מסקנתי לפיה התאונה נגרמה ברשלנותו של התובע בתביעה העיקרית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עוד צרפה התובעת אישור המוסך באשר לימי הטיפול ברכב (נספח 10 לכתב התביעה) בגין תקופת השהיה של הרכב במוסך לצורך תיקונים בין הימים 17.3.19-3.4.19, ובסה"כ 14 ימי עבודה.
הנזקים אף עולים על המתואר בכתב התביעה, אינם נכונים ואינם תואמים את המציאות, שכן במסגרת הליך גילוי המסמכים נמצא שהתובעת מכרה את הרכב בסך של 56,900 ₪ (כולל מע"מ) ולכאורה מדובר על הפסד של 40,000 ₪ לעומת מחיר המחירון.
במכתבו מיום 7.3.19 לתובעת (שצורף כנספח 6א' לכתב התביעה) מלין עו"ד אלוני על היתנהלות התובעת ואורגניה, מספר על איחורה של הנתבעת להגיע לנקודת היציאה, איחור שמוערך בכשעה, על כך שזו לא עברה תדריך (כאשר יובהר כבר כעת כי בחקירתה הנגדית של הנתבעת עלה כי זו אכן עברה תדריך מתחילתו ועד סופו).
סכום ההישתתפות העצמית יכלול כל הוצאה שהיא בגין נזק שניגרם לרכב המבוטח או צד ג' ובכלל זה שכר טירחת עו"ד, שכר טירחת שמאי, הוצאות טפול בתביעה, חקירה וכדומה.
ככל שמדובר בנוהל אותנטי ותקף, הנוהל למעשה משיב לשאלה שנשאלה לעיל - מהן הדרישות בנוגע לכסוי הבטוחי שדורש המפקח בהתאם לסעיף 19(7) בצו הפיקוח - כאשר התשובה הנה כי על משכיר הרכב לקיים ביטוח כולל בגין ניזקי רכוש, גם לרכב המושכר וגם לרכב צד ג', כאשר שוכר הרכב יחוייב רק בהישתתפות העצמית ולא מעבר לכך.
ברי כי לו היתה הנתבעת מודעת לסיכונים הכלכליים הרובצים לפתחה – לא היתה מתקשרת בהסכם זה. לא זו אף זו: ענייננו בנהיגה ברכב שטח, שסכנותיו מרובות והלקוח הרגיל איננו מיתמצא בהפעלתו (היתנהלות הדורשת תדריך מיוחד, גם לשיטת התובעת).
...
לכל האמור לעיל יש לצרף את הטענות המשפטיות השונות שהוכחו ע"י הנתבעת, ובכלל זה: העדר מסמך ויתור מטעם הנתבעת המעיד על מודעותה לאפשרות לבטח את הרכב בביטוח מקיף, תנאי מקפח בחוזה אחיד, סעיפי הסכם שאינם ברורים דיים והמצריכים פרשנות, כאשר הפרשנות היא כנגד המנסח ועוד.
אשר על כן, אני מורה על דחייתה של התביעה.
משלא מצאתי לקבל את התביעה הרי שאין מקום לקבל את הודעת צד ג' כנגד התובעת עצמה וכנגד משה ואורן, ואני מורה על דחייתה של הודעת צ"ג. באשר להוצאות המשפט, ובהינתן דחיית התביעה על כלל רכיביה, שהוגשה כבר ביום 18.9.19, על הסך של 85,835 ₪, כשסכום זה נושא ריבית והפרשי הצמדה, בהינתן ארבעת הדיונים שנערכו בתיק ובשים לב להוראות תקנות 151-153 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, ובהינתן כלל הטיעונים לדחיית התביעה, אני מורה לתובעת לשאת בשכר טרחת עורך דינה של הנתבעת בסך של 11,700 ₪, וכן בהוצאות התייצבותה של הנתבעת לדיונים בסך של 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו