לפניי תביעה בגין ניזקי רכוש (רכב) שעניינה תאונת דרכים שאירעה ביום 10/02/2021, בה היו מעורבים משאית התובע מ.ר. 89-969-33 (להלן: "המשאית") ואופנוע מספר רשוי
91-093-30 (להלן:"האופנוע"), אשר לטענת התובע, הנתבעת 2 הייתה במועדים הרלוואנטיים לתובענה הבעלים ו/או המחזיקה ו/או מתירת השמוש ו/או המעסיקה של הנהג באופנוע, כאשר הנתבעת 1 הייתה המבטחת של האופנוע (להלן: "התאונה").
· אי לכך, אנו שומרים על זכותנו להעלות טענות לגבי זהות הנהג ברכב המבוטח ובחינת שאלת הכסוי הבטוחי לגבי נהג זה.
אקדים ואומר כבר עתה, שאין להכביר במילים אודות טענת הנתבעת 1 להעדר שתוף פעולה שעה שממכתב הדחיה עולה, כי ידועה לה גרסת הנהג המבוטח אצלה לגבי נסיבות קרות התאונה, שאם לא כן, הכיצד נטען על ידה במכתב הדחייה שעל פי גרסת נהג מבוטחה, רכב התובע סטה מנתיב נסיעתו ופגע בו, כאשר נראה כי מסיבות השמורות עימה לא זימנה הנתבעת 1 את המבוטחת או מי מטעמה לישיבת ההוכחות על מנת למסור גרסה בנוגע לנסיבות קרות התאונה.
...
מנגד, טוענת הנתבעת 1, כי דין התביעה כנגדה להידחות לאור התנהלות מבוטחה אשר נמנע מלשתף פעולה עמה לשם ברור חבותה ו/או פעל באופן אקטיבי להסתרת מידע אשר נדרש לה לשם ברור חבותה.
לאחר עיון בכתבי הטענות ובמכלול החומר המצוי בתיק, ולאחר ששמעתי את מוחמד מצאתי לנכון לדחות את טענת הנתבעת 1 בנדון, ואנמק;
בסעיף 22 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א – 1981 (להלן : "החוק"), נקבע :
"קרה מקרה הביטוח, על המבוטח להודיע על כך למבטח מיד לאחר שנודע לו, ועל המוטב להודיע למבטח, מיד לאחר שנודע לו, על קרות המקרה ועל זכותו לתגמולי הביטוח; מתן הודעה מאת אחד מאלה משחרר את השני מחובתו."
בסעיף 23 לחוק נקבע :
"(א)משנמסרו למבטח הודעה על קרות מקרה הביטוח ותביעה בכתב לתשלום תגמולי הביטוח, על המבטח לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותו.
בסיכומו של דבר, הנתבעת 1 לא עמדה בנטל הכבד המוטל על כתפיה להוכחת הכשלת בירור חבות ואני דוחה את טענתה זו, ואני קובעת כי קיים כיסוי ביטוחי.
בסיכומו של דבר
אני מחייבת את הנתבעת 1 לשלם לתובע סך של 25,392 ₪ בצירוף אגרות משפט (מחצית ראשונה ושנייה), שכר העד בסך של 250 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 5,300 ₪.