מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכוש בתאונת דרכים נגד בעלי רכב ונהג

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בעדות שנתן התובע בפני בית המשפט, טען התובע כי הנתבע נסע מאוד לאט עד כדי מצב של עמידה, ואז האופנוע שלו פגע ברכב התובע ולדבריו: "אז הוא החליט לעשות סיבוב פרסה כדי להגיע לצד השני. שהוא נעמד לפני הפרסה כדי לעשות פרסה, הוא נוסע לאט, מבחינתי הוא עומד, אני נכנסתי בו, כנראה שהוא נסע ממש לאט. אז התנגשתי בו." הנתבע נישאל בעדותו על ידי בית המשפט, אם היה במצב עמידה באותו מקום על מנת לעבור למסלול השני ואז התובע הגיע ופגע בו. הנתבע טען כדלקמן: "אני חיכיתי שהמכונית תעבור בשביל להשלים את הפרסה. אחרי התאונה לא דיברנו. אני הסתכלתי, בן אדם עומד לי מהחלון שאחרי עם גלגל של אופנוע . אני לא ראיתי בכלל עד לכיכר למעלה הוא לא היה כשאני עשיתי את הפרסה, הוא לא היה. הייתה מישטרה. המישטרה לפי מה שהבוחן האחרון הוא אמר שזה ברור שהוא אשם כי הוא טיפס לי על החלון...." בהודעה שנמסרה ביום 25.2.20 במישטרה על ידי התובע, טען התובע כדלקמן: "אני באתי למישטרה להתלונן על תאונת דרכים שארעה בתאריך 9.7.19 בשעה 11:30 בבוקר לאחר שהודיעו לי שתיק החקירה ניסגר. אני רוצה להוסיף לחקירה ולומר. בתאריך 9.7.19 בשעה 11:30 לערך נהגתי על האופנוע שלי מסוג קוואסקי מס' 655-62-401 בכביש של קניון חיפה, הכביש בנוי שני נתיבים לכל כיוון ויש שטח הפרדה בין כווני הנסיעה. אני נסעתי על הנתיב השמאלי, רכב שנסע בנתיב הימני, ביצע פניית פרסה שמאלה וחסם את דרכי. אני פגעתי לו עם חזית האופנוע בדלתות צד שמאל. אחרי התאונה פוניתי באמבולנס לבית חולים רמב"ם. שוחררתי באותו יום. אני רוצה לציין שבמקום התאונה יש פתח בשטח ההפרדה לטובת יציאה מהחניון של הקניון בצד ימין של הדרך. אנחנו נסענו מכיוון קסטרא למטה והוא פשוט עשה פרסה שמאלה כי אין לו לאן לפנות בצד שמאל." במהלך החקירה במישטרה, נישאל התובע על ידי החוקר, מתי הבחין לראשונה ברכב שמבצע את הפרסה.
בנסיבות אלו חלה החזקה הראייתית בדבר המנעות התובע מהבאת ראיה, ולפיה, אם בעל דין נימנע מהבאת ראיה רלוואנטית שבהישג ידו, ניתן להסיק שאילו הובאה הראיה היא הייתה פועלת נגדו, ויש בהמנעותו מלהציגה כדי לאשש את גרסת הצד שכנגד (ראו ע"א 55/89 קופל (נהיגה עצמית) בע"מ נ' טלקאר חברה בע"מ, מד(4) 595)).
בעיניין ע"א (תל אביב-יפו) 8104-11-14 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' שלמה תחבורה (2007) בע"מ, נאמר: " הלכה היא כי כאשר מדובר בנזקי רכוש (פח) כתוצאה מתאונת דרכים, דו"ח השמאי חייב להערך בסמוך למועד הפגיעה, וככל שהבדיקה נעשית במועד מאוחר יותר למועד התאונה, כך מתעורר קושי להסתמך על בדיקת השמאי, ויש בחלוף הזמן בין מועד התאונה לבין מועד הבדיקה על ידי השמאי כדי לנתק את הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הנזק הנטען כתוצאה ממנה, כאשר הפסיקה מתייחסת לתקופות קצרות בהרבה מהתקופה שבעניינינו (כשנה וחצי) כמשך זמן המוביל לניתוק את הקשר הסיבתי. הראציונאל בקביעה זו הנו כי ככל שמדובר בפגיעות זניחות יחסית שלא משביתות את הרכב, הרי שבתקופה שעד הבדיקה יכול הרכב לספוג פגיעות נוספות, ואין באפשרות השמאי לאבחן בין הפגיעות השונות." מכל המקובץ, דין התביעה להדחות.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים על מכלול הראיות שהוצגו לי, אני נוטה לקבל כגרסה אמינה את גרסת הנתבעת שכן מדובר בגרסה עקבית, הגיונית ומבוססת ולהעדיפה על פני גרסת התובע, אותה מצאתי גרסה שעליה לא ניתן לסמוך.
מכל המקובץ, התובע לא עמד בנטל ההוכחה כדי להוכיח שהאחריות לתאונה רובצת על הנתבע.
בעניין ע"א (תל אביב-יפו) 8104-11-14 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' שלמה תחבורה (2007) בע"מ, נאמר: " הלכה היא כי כאשר מדובר בנזקי רכוש (פח) כתוצאה מתאונת דרכים, דו"ח השמאי חייב להיערך בסמוך למועד הפגיעה, וככל שהבדיקה נעשית במועד מאוחר יותר למועד התאונה, כך מתעורר קושי להסתמך על בדיקת השמאי, ויש בחלוף הזמן בין מועד התאונה לבין מועד הבדיקה על ידי השמאי כדי לנתק את הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הנזק הנטען כתוצאה ממנה, כאשר הפסיקה מתייחסת לתקופות קצרות בהרבה מהתקופה שבענייננו (כשנה וחצי) כמשך זמן המוביל לניתוק את הקשר הסיבתי. הרציונל בקביעה זו הינו כי ככל שמדובר בפגיעות זניחות יחסית שלא משביתות את הרכב, הרי שבתקופה שעד הבדיקה יכול הרכב לספוג פגיעות נוספות, ואין באפשרות השמאי לאבחן בין הפגיעות השונות." מכל המקובץ, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי שתי תביעות כספיות בגין ניזקי רכוש כתוצאה מתאונת דרכים.
חברת מנורה הגישה תביעת שבוב תחילה נגד הבעלים של הרכב הפוגע (הנתבע מספר 1 מר נוי בן לולו) ולאחר מכן בכתב תביעה מתוקן כנגד הבעלים של הרכב הפוגע, נהג הרכב הפוגע (הנתבע מספר 2, מר מיכאל מקוננט אזנה) וכנגד נהג רכב כלמוביל (הנתבע מספר 3- מר ליאור חיים) בגין הנזק שניגרם לרכב מנורה בסכום כולל של 75,653 ₪ (ת"א 27843-02-15).
בהתנהגותו כאמור, ברשלנות ונהיגה בחוסר זהירות, גרם לתאונת הדרכים בה היו מעורבים שלושת הרכבים.
...
על כן, אני מורה לנתבע מספר 2 לשלם לחברת כלמוביל את סכום התביעה (ת"א 7141-02-15) בצירוף הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
כמו כן, אני מורה לנתבע מספר 2 לשלם לחברת מנורה את סכום התביעה (ת"א 27843-02-15) בצירוף הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף לכך, לאור מסקנותיי כמפורט לעיל, ההודעה כנגד צדדים שלישיים, שהוגשה על ידי הנתבע מספר 2, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תביעות הדדיות שעניינן ניזקי רכוש שנגרמו אגב תאונת דרכים בצומת T ללא תמרורים.
בהקשר זה אציין, כי בדיון שהתקיים לפניי ביום 07/03/2022 ולאור הצהרת הנתבעת 4 כי היא זו שנהגה ברכב הטויוטה, נמחק הנתבע 3 (הבעלים) מהתביעה וכן נמחקה נתבעת 5 (המבטחת) בשל העידר כסוי בטוחי.
לפיכך, ביקש ב"כ הנתבעת 4 לדחות את התביעה העיקרית נגדה וכן ביקש לדחות את התביעה שכנגד, ואף ביקש לשמור על זכותו להגיש תביעה חדשה בגין הנזקים שנגרמו לרכב הטויוטה לפי חוות הדעת שצורפה לכתב ההגנה.
...
כמו כן, אני מחייב את הנתבעת 4 לשלם לתובע 40% מסכום ההוצאות, קרי סך של 1,708 ₪.
אשר לתביעה שכנגד, אני מקבל אותה באופן חלקי ומורה כדלקמן: הנתבעת שכנגד 2 תשלם לתובעת שכנגד 40% מסכום התביעה שכנגד, קרי סך של 16,749 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה שכנגד ב- 23/11/2020 ועד היום.
כמו כן, אני מחייב את הנתבעת שכנגד 2 לשלם לתובעת שכנגד אגרת בית משפט בסך 914 ₪, שכר עדה בסך 300 ש"ח ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ ובסה"כ 4,214 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתשלום ניזקי רכוש שנגרמו לרכב התובעת בתאונת דרכים שאירעה ביום 16.3.2021 ברחוב בן-צבי בתל-אביב.
התובעת הגישה תביעה נגד הנתבע 1; נגד הנתבע 2, בעל הרכב הנתבע; ונגד חברת הביטוח.
מקובלים עלי בעיניין זה דבריו של כב' השופט א' נבו בעיניין שטין הנ"ל לפיהם "כל מסקנה אחרת תביא לתוצאה בלתי אפשרית לפיה פוליסות ביטוח מקיף אינן מעניקות כסוי בטוחי לנהגים אשר נוהגים ברכב מבוטח ברשות הבעלים. תוצאה זו אינה אפשרית במיוחד לנוכח העובדה שאין בנמצא פוליסות ביטוח המבטחת אדם בכל רכב בו ינהג [בדומה לפוליסות סחר המוגבלות לשימושים מסוימים]" (שם, בפסקה 22).
...
ומה לגבי הודעת הצד השלישי ככל שהיא מכוונת למערכת היחסים שבין הנתבע 2 לנתבע 1? אני סבורה כי אין מקום לקבל אף את ההודעה לצד שלישי במישור זה, וזאת כבר משום שהנתבע 2 כלל לא חויב בתביעה העיקרית וכידוע "הודעת צד שלישי היא תביעה 'על תנאי', קרי, ככל שהתביעה בין התובע לנתבע נדחית, ימצא עצמו הצד השלישי מחוץ למשוואה" (ראו: ע"א 5222/17 ‏פלוני נ' פלונית, פיסקה 6 (26.4.2018)).
תוצאת הדברים היא כי אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבעת 3 לשלם לתובעת סכום של 5,356 ₪ (נזק), בצירוף הפרשי הצמדה כחוק מיום הגשת התביעה, ועד למועד התשלום המלא בפועל.
ההודעה לצד שלישי נדחית, והנתבעים 3-2 יישאו בהוצאות הנתבע 1 בסך של 600 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

פתח דבר לפני תביעה עיקרית ותביעה שכנגד שעניינן ניזקי רכוש כתוצאה מתאונת דרכים שהתרחשה ביום 16.7.21.
התביעה שכנגד הוגשה על ידי מבטחת רכב הפולקסוואגן נגד התובע העקרי ומבטחת רכב זה. בעלי הרכבים נהגו בהם במועד התאונה.
...
ברי כי סתירה זו בין עדות נהגת רכב הפולקסווגן והצילום מזירת התאונה מחזקת את המסקנה כי יש להעדיף את גרסת נהג רכב הטויוטה כגרסה המהימנה מבין שתי הגרסאות.
נוכח כלל האמור סבורני כי יש להעדיף את גרסת נהג רכב הטויוטה לאופן התרחשות התאונה.
סוף דבר, אני מקבלת את התביעה העיקרית ודוחה את התביעה שכנגד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו