לפניי תביעה לחיוב הנתבעת בהפסדי התובעת בגין הפעלת הכסוי הבטוחי לניזקי רכוש על רקע הנזק לרכבה בעקבות נפילת עץ.
העובדות הרלוואנטיות ותמצית טענות הצדדים
לטענת התובעת, שהנה בעלת רכב, מ"ר 762-37-301, בזמן נסיעתה בנתיב הימיני בכביש ברחוב יוניצמן בתל אביב נפל על רכבה עץ והסב לה נזקים (להלן: "הארוע").
עוד טוענת הנתבעת כי היא עמדה וממשיכה לעמוד בחובותיה כרשות מקומית למנוע מפגעים בשטחים הציבוריים בתחומה, ובמקרה דנן נבדקו העצים שברחוב יוניצמן כחמשה חודשים בלבד עובר לארוע.
"לנטוע עצים בכל רחוב או בכל מקום צבורי, ולהקים סוככי עצים, ובילבד שהרחוב או המקום לא ייפגעו על ידי כך יותר מן הראוי;"
על יסוד הוראה זו קיימת לנתבעת הסמכות לטעת עצים בכל רחוב או מקום צבורי ובילבד שלא יהיה בכך לגרום לפגיעה או נזק.
מכאן, שקיימת חובת זהירות מושגית של הנתבעת כלפי עוברי אורח ורכוש פרטי שבתחומה.
הנימוק לפיו לא נעשתה הבדיקה מאחר שקרסו עצים אחרים (מבלי להביא כל ראיה לכך שעצים נוספים נעקרו מן השורש) (עמ' 14, שורות 15-12 לפרוטוקול), לא יכול להוות נימוק ראוי לרשות מקומית סבירה, בודאי לא לאחת מרשויות המקומיות הגדולות בארץ, כגון הנתבעת.
...
עוד טוענת התובעת כי לא הייתה לה ידיעה או לא הייתה לה היכולת לדעת מה היו הנסיבות שגרמו לנפילת העץ שגרמה לנזקים לרכב התובעת, ומקום שהנזק נגרם על ידי נכס שלנתבעת הייתה שליטה מלאה עליו, ומשום שאירוע נפילת העץ מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעת לא נקטה זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהיא נקטה זהירות סבירה, חל הכלל של 'הדבר מדבר בעדו', שמשמעותו כי על הנתבעת נטל הראיה שלא הייתה התרשלות מצדה.
לגבי ראש הנזק הפסד הנחת היעדר תביעות, אני מקבל את הטענה כי בעקבות הפעלת הכיסוי הביטוחי הפרמיה בעת חידוש הפוליסה בשנת הביטוח ההבאה או בעת רכישת פוליסת ביטוח בחברת ביטוח אחרת בשנת הביטוח ההבאה, צפויה להתייקר.
לגבי ראש הנזק עגמת נפש וטרטור אני סבור כי מדובר בראש נזק שלא הוכח ואף לא ניתן פירוט אודות הטרטור או עגמת הנפש שנגרמו לתובעת.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
8.1.