מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכוש בגין רכב שקע בשלולית

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פסק הדין ניתן בתביעת שומרה חב' לביטוח בע"מ (להלן: "המשיבה" הוספה: או "חברת הביטוח") נגד המערערת (להלן: "הערייה"), בה תבעה חברת הביטוח שיפוי מלא בגין תשלומים בסך כולל של 33,143 ₪ , אשר שולמו על ידה, למבוטחה, בגין נזק שניגרם לרכבו, בתאונת דרכים.
בהסתמך על חווה"ד השמאית, קבע בית משפט קמא, כי ברכבו של הנהג נימצאו ניזקי מים ומצא מהימנה את גרסת הנהג לפיה הרכב נתקע בשלולית והמים הגיעו עד מעל גובה מכסה המנוע.
(12.12.1996) בפסק הדין הידוע בעיניין גורדון - ע"א 243/83 עריית ירושלים נ' גורדון, פ"ד לט (1), (11.2.85) הבהיר בית המשפט העליון, כי "בית המשפט מתחשב בצורך להבטיח חופש פעולה מזה ובצורך להגן על הרכוש והגוף מזה. הוא מתחשב בסוג הנזק ובדרכי התרחשותו... הוא שוקל את המעמסה הכספית, אשר תוטל על סוג מסויים של מזיקים או ניזוקים בעקבות החלטתו. שיקולים אלה ואחרים מתאזנים בכור הכרתו השיפוטית של בית המשפט, תוך שהוא שוקלם במאזני צדק, ועל-פיהם הוא קובע את היקפה וגבולותיה של חובת הזהירות המושגית, אשר מהוה את השיקול במקבילית הכוחות...". כן נאמר, כי על השופט לבחון מהם צרכי החברה וכי "עליו להפעיל את שיקול דעתו, על-פי מה שנראה לו, לפי מיטב הכרתו האובייקטיבית, כמשקף את צורכי החברה. השאלה אינה, מה שופט רוצה, אלא מה החברה צריכה" וכי השאלה אם להטיל חובת זהירות מושגית, מושפעת גם משקולי מדיניות.
הינה כי כן, על פי עדותו הוא, הנהג כלל לא הבחין שהוא ניכנס לכיכר וכלל לא הבחין בשלולית, עד שהרכב היה כבר שקוע עמוק בתוך המים (עד מעל גובה מכסה המנוע).
...
בית משפט קמא קיבל את גרסת העירייה, לפיה היא הייתה ערוכה עם צוותים לטיפול במקרה של הצפה ואף קבע כי אכן צוות של העירייה הגיע מיד למקום וניקז את השלולית, אולם קבע, כי היה על העירייה להיערך לבעיית ההצפות "מבעוד מועד ולבצע פעולות תיקון או הכנה של התשתית, על מנת למנוע את הישנות המקרה. לא די בהצבת אנשי צוות, אשר יטפלו נקודתית בהצפות בעת קרותן". בית משפט קמא ציין, כי על פי עדות הנהג, שלא נסתרה, רק לאחרונה הוחלפה התשתית, וקבע כי "הדבר מחזק את המסקנה כי אכן קיימת באזור זה בעיה של הצפות חוזרות ונשנות, אשר לא טופלה משך שנים, עד לאחרונה". בית משפט קמא, נמנע מלהטיל על הנהג אשם תורם בשיעור כלשהו, בקבעו כי אומנם, מדובר באזור הקרוב למקום מגוריו, מזה כ- 20 שנה, אולם לא הוכח שהמבוטח נסע במהירות גבוהה או שיכול היה למנוע את כניסת רכבו למים.
לפיכך, אני מקבלת חלקית את הערעור - ומורה כדלקמן: מתוך סכום הנזק שנקבע על ידי בית משפט קמא (33,823, ₪, למועד פסק דינו של בית משפט קמא - 24.1.19) על הנהג לשאת ב- 40% מהנזק ואילו על העירייה לשאת ב- 60% ממנו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים: ביום 12.12.2013 נהגה המבוטחת, גב' הדר חדד (להלן:"המבוטחת") בכביש ערוני בעיר שדרות שבתחום שיפוטה של הנתבעת, עירית שדרות (להלן:"העיריה"), כאשר הרכב בו נהגה שקע בתוך שלולית.
לטענת התובעת, שומרה חברה לביטוח בע"מ (להלן:"התובעת") השלולית נוצרה בחלקו הנמוך ביותר של הכביש אך לא סומנה וכתוצאה מארוע זה נגרמו לרכב המבוטחת הנזקים כמפורט בחוות דעת השמאי שצורפה לכתב התביעה.
החובות המרכזיות המוטלות על העיריות, ובכללן על הנתבעת, עירית שדרות, ואשר רלוואנטיות לעובדות המקרה שלפני מצויות בסעיפים 248-235א לפקודת העיריות [נוסח חדש] במסגרתם נקבעה בין היתר חובתה של העיריה לדאוג לתיקונו, ניקויו, הזלפתו תאורתו וניקוזו של רחוב שאינו רכוש הפרט.
...
מכל המקובץ לעיל יש לקבוע כי העיריה לא נקטה אמצעים סבירים, אף שהיתה עליה חובה לעשות כן בנסיבות העניין, ומכאן שהעיריה התרשלה והתרשלותה הביאה לנזק כמפורט בכתב התביעה.
משכך התביעה מתקבלת באופן חלקי.
בנסיבות הענין אני מורה כי האגרה תשולם בתוך 7 ימים מהיום וכי הנתבעת תשלם לתובעת אגרת מחצית שניה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד תשלומה על ידי התובעת לקופת בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעת שבוב שהוגשה בסדר מהיר בגדרה, התובעת המבטחת של רכב מסוג יונדאי מ.ר. 38-949-11 (להלן: "הרכב") מבקשת להפרע מאת הנתבעות את תגמולי הביטוח ששילמה למבוטחת שלה, בגין ניזקי הרכוש שנגרמו לרכב בעקבות התאונה שארעה ביום 12.9.17.
התובעת תארה את נסיבות קרות התאונה בכתב התביעה כדלקמן: "ביום 12/09/2017 בשעה 06:00 או בסמוך לכך, נסעה היונדאי באיזור התעשייה גילבוע, כאשר לפתע נפלה לבור פעור, אשר לא נראה לעין, בעקבות שלולית מים שהיתה באיזור. בעקבות כך נגרמו נזקים ליונדאי...". בדומה הצהיר מר יוסי לגבי נסיבות קרות התאונה: "ביום 12/09/2017 בשעה 06:00 או בסמוך לכך, בעת שסיימתי לעבוד באותו יום במפעל ראיתי כי אין מים בברזים. לכן, יצאתי החוצה כדי לבדוק אילו ברזים סגורים. ראיתי כי הברז בכניסה פתוח ועדיין אין מים זורמים לפיכך, נסעתי לבדוק את הברז הראשי בצד המזרחי של איזור התעשייה...בדרכי לצד המערבי, הכביש היה רטוב ולפתע, תוך כדי נסיעה, נפלה היונדאי לתוך בור גדול שהיה בכביש וכפי הנראה, היה מכוסה בשלולית מים עמוקה....אציין כי לא הייתה במקום תאורה ולא היו כל סימני אזהרה וסימני נתוב שיזהירו מפני השלולית העמוקה או הבור שנפער בכביש". גרסת מר יוסי, אודות ארוע התאונה ונסיבותיה לא נסתרה בחקירתו הנגדית, כאשר במסגרת חקירתו הציג מהנייד שלו תמונות שהוגשו בהמשך לתיק בית המשפט, בהם נראית שקיעת הרכב והבור שנפער, והלה היטיב לתאר את נסיבות קרות התאונה בעדותו: "אני מציג תמונה בה נפלתי לתוך הבור עם שני גלגלים קידמיים בלבד, לאחר מכן הרכב מתחיל לשקוע, זה צולם ב-5 ומשהו בבוקר. הרכב מתחיל לשקוע, הגלגלים הקדמיים יוצאים החוצה, הוא שוקע. זה בור שנפער כתוצאה מפיצוץ שהיה מתחת לכביש. הרכב ממש צולל פנימה לתוך השלולית, ככה הוא ממשיך יורד ויורד, כל האף של האוטו ניכנס פנימה לתוך הבור" (ראה: עמ' 3 לפרוטוקול, שורות 7-11.
...
בנסיבות האמורות דין טענה זו להידחות גם אם הייתה נטענת בסיכומי הנתבעות.
בשקלול כל האמור לעיל, מצאתי לנכון להשית בנסיבות המקרה נשוא דיוננו אשם תורם בשיעור של 30%.
בסיכומו של דבר הנני מחייבת את הנתבעות לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, סך של 12,557 ₪, בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך של 4,500 ₪, אגרות משפט (אגרת פתיחה ומחצית שנייה) והוצאות משפט בסך של 600 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"מ 13381-10-12 השכרות רכב שלמה (1987) בע"מ נ' מע"צ-החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופטת מירב קלמפנר נבון התובעת השכרות רכב שלמה (1987) בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד יוסי שקואי ואח' הנתבעים 1. מע"צ-החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד חן ורשביאק ואח' (התביעה נמחקה) 2. מועצה אזורית מעלה יוסף ע"י ב"כ עוה"ד דן נחליאלי ואח' 3. מועצה מקומית מעיליא (התביעה נדחתה) ע"י ב"כ עוה"ד אנטון ליוס פסק דין
לפני תביעה בגין ניזקי רכוש.
בשורה ארוכה של פסקי דין נקבע כי אין אפשרות שעירייה או רשות מקומית ובכלל זאת מועצה אזורית, תהיה אחראית לכל שקע קטן, בליטה או בור שנוצר כתוצאה מבלאי טבעי וכל אדם בעצם צאתו למרחב הצבורי, נוטל עליו סיכונים כאלה, שלא תמיד מקימים עילת רשלנות.
הנהג מטעמה העיד "זה עיקול מסוכן והיה גשם... אני חשבתי שאני אעבור את השלולית אבל כשנכנסתי לשלולית , היא היתה עמוקה והרכב הסתובב וניכנס במעקה" (ראה עמ' 13 שורות 17-19 לפרוטוקול).
...
בהעדר הפרת חובת הזהירות הקונקרטית, הרי שלא הוכחו יסודותיה של עוולת הרשלנות ויש לדחות את תביעת התובעת.
מכל המקובץ עולה כי יש לדחות את התביעה, בהעדר הפרת חובת הזהירות הקונקרטית והעדר הרשלנות הנטענת במעשי הנתבעת.
סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2005 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה שבפנינו בנזקי רכוש כתוצאה מאירוע שהתרחש ביום 30/11/01 בסמוך לשעה 18:45.
הנהג הסיע אדם לבנוני מאנשי צד"ל, למועדון בקריית חיים, ביום חורפי וסוער במיוחד ונכנס לתוך שלולית מים, הרכב שקע בתוך השלולית וחולץ רק לאחר זמן רב. כתוצאה מכך, הושבת רכבו של התובע, לתקופה של 3 חודשים לצורך תיקונו.
...
לפיכך, איפוא התביעה נגד הנתבעת 1 נדחית וממלא גם נדחית הודעת הצד השלישי שהגישה הנתבעת 2 כנגד הנתבעת 1.
התוצאה הסופית הינה, כי התביעה נגד הנתבעת 1, כמו גם הודעת צד ג' נגדה נדחית.
התביעה נגד נתבעת 2, מתקבלת באופן חלקי ולפיה על נתבעת 2 לשלם לתובע את הסכומים הבאים: א.נזקי תיקון הרכב בהתאם לחוות דעת שמאי בסך של 17,028 ₪, סכום זה כשהוא משוערך להיום מסתכם לסך של-20,600 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת 2 לתובע, בגין שכ"ט עו"ד והוצאות משפט סך כולל של 4,500 ₪ ובתוספת מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו