לפניי תביעה לחיוב הנתבעת בפצוי כספי בגין ניזקי רכוש והפסדים שנגרמו לתובעת על רקע תאונת דרכים.
תמצית העובדות וטענות הצדדים
תאונת הדרכים ארעה ביום 01.04.2022 בין כלי רכב, מסוג מכונית פרטית, שבעת התאונה היה בבעלות התובע ונהוג בידיו (להלן: "הפרטית"), ובין כלי רכב, מסוג אוטובוס שבעת התאונה היה בבעלות הנתבעת (להלן: "האוטובוס") (ולהלן: "התאונה").
לטענת התובע, הוא ניסה כמה שיותר להיצמד לשמאל כדי לחמוק מהאוטובוס, אך ללא הועיל, ועם התקדמותו של האוטובוס פגע האוטובוס בדלת הימינית הקדמית של הפרטית.
דיון והכרעה
על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להיתקבל חלקית, באופן שנהג האוטובוס יישא באחריות לקרות התאונה בשיעור של 40% ואילו התובע יישא באחריות לקרות התאונה בשיעור של 60%, ובהפחתת ראש הנזק " הפסד ימי עבודה" ו-עגמת נפש", מהנימוקים וכפי המפורט להלן, באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976:
בראש ובראשונה אומר כי לאחר שהתובע סיפק את המועד והשעה המדויקים בהם התרחשה התאונה נראה כי הנתבעת חזרה בה מטענתה כי האוטובוס לא היה מעורב בתאונה.
...
עתה לאחר שמיעת העדויות ולאחר שעיינתי בכל החומר המונח לפניי, לא נותר לי אלא לדון ולהכריע בתובענה.
בהקשר זה אומר כי איני מקבל את טענת הנתבעת לעניין שווי הפרטית בסך 20,967 ₪, מאחר שאינו מגובה בכל אסמכתא ולא מבוסס הערכה של שמאי רכב.
איני מקבל את ראש הנזק הפסד ימי עבודה.
סיכום
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים:
12.1.