מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף לקטין בגין תאונה בגן ילדים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

רקע כללי לפניי תביעה לניזקי גוף שנגרמו על פי הנטען לארבעה תובעים, שני זוגות, אשר נפגעו בתאונת דרכים מיום 18/3/2015 עת נסעו יחדיו ברכב המבוטח בביטוח חובה על ידי הנתבעת בביטוח חובה.
בדבריו אלו מבהיר בית המשפט העליון כי חרף החזקה המשפטית החלה ביחס לקטינים וצעירים שטרם קבעו את עתידם המקצועי והתעסוקתי, לפיה פיצוי ראש הנזק של פגיעה בכושר הישתכרות לעתיד יעשה בדרך כלל לפי חישוב אקטוארי, הרי שבנכויות נמוכות בשיעור 5% הפרקטיקה הנוהגת היא לסטות מהחזקה ולפסוק בראש נזק זה פיצוי גלובאלי על דרך האומדנה.
עת נישאלה מדוע, איפוא, לא שבה לעבודה כלשהיא מאז התאונה לנוכח העובדה כי הילדים בגרו, השיבה: "עדיין בתקופה האחרונה אני רוצה לחזור לשוק העבודה והגשתי קורות חיים בעירית רמת גן ואני מצפה לפגישה בפתח תקווה ואני מאד מקוה להתחיל בתחילת שנה באיזה משרה.." (עמ' 22 לפרוטוקול).
...
גישה זו מתיישבת עם הדברים שכבר הועלו בספרו של דוד קציר "פיצויים בשל נזק גוף" 259 (מהדורה חמישית, 2003)) שם צויין: " נכויות בשיעור נמוך, של 5% או אפילו עד 10%, מטבען שאינן עלולות להשפיע על כושר התפקוד בנוגע להשתכרות, אצל אדם מן היישוב; במקרים כאלה, הנטייה היא שלא לפסוק את הפיצוי לפי אחוזי נכות, אלא מקום שבית-המשפט משתכנע שאפשר שהנכות תהיה בעלת משמעות תפקודית, הוא עשוי לפסוק סכום גלובלי בפריט נזק זה. מובן, שאין בכך משום קביעת כלל גדול, שכן תלוי הדבר בטיבו של הנפגע ובמהות עיסוקו. אולם, כדבר שבנוהג, ניתן להצביע על המקרים שבהם סרבו בתי-המשפט להיזקק, ביחס לנכויות כאלו, לחישוב אקטוארי המבוסס על אחוז הנכות" על כן טענת התובעים הגורסים בסיכומיהם כי הפסיקה קבעה, כביכול, "כלל האצבע" של חישוב מינימלי של 70% מחישוב אקטוארי מלא, תהא הנכות הרפואית אשר תהא גם בהיעדר ראיה לפגיעה תפקודית , אין על מה שתסמוך והרי היא נדחית בזאת.
לאור האמור לעיל, באתי למסקנה כי בתקופת אי הכושר בה שהה התובע ובהצטרף לעובדה כי אשתו התובעת 1 שהתה בשמירת הריון בתקופה זו, יש לפצותו בסכום גלובלי בסך 2,000 ₪.
לאור האמור לעיל, באתי למסקנה כי בתקופת ההחלמה יש לפצותה בסכום גלובלי בסך 4,000 ₪.
סוף דבר לאור כל המקובץ דלעיל, הנתבעת תשלם לתובעים את הפיצוי כדלקמן: לתובעת מס' 1- סך של 76,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ ואגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפיצוי בגין ניזקי גוף.
בשאלת האחריות העידו בבית משפט מר יריב פרי אביו של הקטין, גב' ענבל שדלצקי אשר שימשה כגננת מחליפה בגן בו אירעה התאונה, גב' סיגלית סייג מנהלת הצהרון ברשת המתנסים, מר אשר כהן ממונה בטיחות בעירית חיפה, גב' שפרה ענתבי מנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי.
הוכח בראיות שהגננת המחליפה ביום התאונה לא קיבלה הדרכות כלשהן ממנה ולמעשה נכנסה לגן כשהיא אינה מכירה את הנפשות הפועלות בו ואת הבעייתיות שיש אולי בילדים כאלה ואחרים בגן.
עזרת צד ג' לעבר ולעתיד – מדובר בקטין שחזר לגן לאחר פרק זמן קצר ולא ברור מדוע יש לפסוק לו סכומים בלתי פרופורציונאליים בהיתחשב בנכותו ובמסמכים שהוצגו לי. אני פוסק בראש נזק זה כאשר עיקר הפיצוי הוא בגין העבר שכן גם אם חזר לגן לאחר פרק זמן קצר היה מקום להשגחה מוגברת עליו סך של 12,000 ₪.
אני מאשר סך של 30,000 ₪ מתוך הסכום האמור להורי הקטין בגין הוצאותיהם ועזרתם כמטיבים.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים לא מצאתי בטענות הנתבעת 1 אשר הנתבעת 2 למעשה הסכימה איתה ממש.
אני סבור איפוא לאור החומר הרפואי ולאור חוות הדעת כי יש לפצות את הקטין בפיצוי כולל של 75% בלבד מתוך הסך האקטוארי וזה הוא הפצוי הסביר והנכון בנסיבות העניין.
את הסכום האמור ישלמו הנתבעים לתובע בחיובים נפרדים ושונים.
אני מאשר סך של 30,000 ₪ מתוך הסכום האמור להורי הקטין בגין הוצאותיהם ועזרתם כמטיבים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בפני תובענה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, בהיותו קטין בן 4, תושב הכפר ואדי סלאמה, ביום 21.10.2000.
לשיטתו של התובע, חלה על הנתבעת חובה לבטח את התובע בביטוח תלמידים בגין תאונות אישיות, על פי חוק לימוד חובה, התש"ט-1949, ומשלא עשתה כן, חלה עליה החובה לפצותו, בסכום אותו היה מקבל אילו בוטח בביטוח שכזה.
בכתב הגנתה טענה הנתבעת כי לא חלה עליה חובה על פי דין לבטח את ילדי הגן טרום חובה אליו נרשם התובע, אם כי החליטה לבטח את ילדי הגן, אך משלא התייצב התובע לגן, רישום התובע בוטל ביום 10.9.00 וממילא גם לא בוטח בביטוח תאונות אישיות.
...
בנסיבות אלה, לא מגלה כתב תביעתו הקיים עילה, ודינה של תביעתו להידחות, ואפרט.
אשר על כן, התביעה נדחית.
לפנים משורת הדין החלטתי שלא לחייב את התובע בהוצאות בהליך זה. המזכירות תסגור את התיק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת פיצויים בגין ניזקי גוף אשר נגרמו לקטין עת נפל ממתקן טיפוס אתגרי בגן שעשועים הנמצא בשטחה המוניציפאלי של הנתבעת.
יש לציין בעיניין זה כי הערייה ו"שעשועים וספורט" חלוקים עד היום בדבר זהות הגורם שקיבע את המתקן כפי שעוד ידון בהמשך, ואולם ניפתח תחילה בהצגת ראיות הצדדים; ראיות התביעה התובעים הגישו תצהיר עדות של אביו של הקטין, אשר היה עד ראיה לתאונה שכן שהה בגן השעשועים עם בנו ועוד כמה מילדי המשפחה.
מכאן שצד ג' 1 נושא בנסיבות דנן באחריות בלתי מבוטלת לקרות התאונה בשל התקנת מתקן בגן שעשועים באופן המהוה סיכון צפוי ובלתי סביר כלפי משתמשי המתקן, מבלי שהוכח כי הנו תואם את הוראות היצרן או כי עבר בדיקה בשטח לאחר התקנה של מכון התקנים.
...
פגיעה בכושר השתכרות לעתיד כולל פנסיה: לאור כל המקובץ דלעיל, אופן חישוב ראש נזק זה יעשה על פי בסיס שכר של 11,500 ₪ ו- 19% נכות תפקודית עד לגיל 67 (גיל תוחלת חיי עבודה) ומקדם היוון כפול עד גיל 22 (4 שנים לאחר סיום קולג'), וזאת מאחר כי בארה"ב אין חוק גיוס חובה.
אין בידי לקבל טענה זו המנותקת כל קשר למציאות.
סה"כ: 800,000 ₪ ניכויי אשם תורם (15%): 120,000 ₪- סה"כ : 680,000 ₪ (במעוגל) 51293סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, הריני מעמידה את נזקי התביעה על סכום כולל של 680,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום מסעדה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת-קטינה ילידת 2007, כתוצאה מתאונה שאירעה ביום 4.12.14 במהלך טיול בית ספרי.
אילו היה מדובר בסטייה לעבר מסלול הליכה מסוכן, או לאתר אתגרי ומסוכן, או לגן בו מצויים מתקנים לקויים או מסוכנים, ניתן היה לקבוע כי בעצם הסטייה מהמסלול יש משום רשלנות שכן היה על המורות לצפות תאונות ופגיעות כתוצאה מסטייה זו. אולם, משמדובר בגן בו מיתקני משחקים המיועדים לילדים, אשר לא הוכח כי היה בהם פגם כלשהו או ליקוי, או חוסר התאמה לגיל הילדים, לא ניתן לקבוע כי הייתה התרשלות בכך שהותר לילדים להכנס לנוח ,לאכול ולשחק בגן, גם אם מטרת הטיול הייתה ביקור במפעל השוקולד.
...
בהתחשב בכך שמדובר בפיצוי שניתן לפסקו רק בגין השתתפות התובעת בטיפולים ובתרופות מעבר לאלו הכלולים בסל הבריאות ולאחר שעיינתי במסמכים הרפואיים המצביעים על הטיפולים להם נזקקה התובעת, ובהעדר קבלות מטעם התובע, הפיצוי שהיה נפסק בראש נזק זה על דרך האומדן, לא היה עולה על 1,000 ₪.
לאור המסמכים הרפואיים שוכנעתי כי הפיצוי עבור עזרת צד ג' ראוי היה שייפסק על דרך האומדן בסכום מתון בגין עזרת ההורים בתקופה שלאחר התאונה ובסך 1,800 ₪.
יחד עם זאת כאמור, לא מצאתי כי בנסיבות חלה על הנתבעת אחריות להתרחשות התאונה, ולפיכך אני מורה על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו