מבוא
המבקשת, ח.ב (להלן: "המבקשת") ילידת 17.2.88, נפגעה בתאונת דרכים, כמשמעה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975 (להלן: "החוק"), ביום 28.5.19 (להלן: "התאונה").
רכב אשר היה נהוג על ידי המשיב 1, שלומי ממן (להלן: "המשיב 1") ומבוטח על ידי המשיבה 2, הראל חברה לביטוח בע"מ (להלן: "המשיבה 2"), פגע במבקשת והסב לה ניזקי גוף.
בצלומי ירכיים, כף רגל ימין ומפרק אגן ופרקי ירכיים לא נמצאה עדות לשבר או פריקה.
במסגרת כתב התביעה טענה המבקשת, כי בעקבות התאונה, בנוסף לכאבים מהם היא סובלת בירך שמאל, בכף רגל ימין ובאגן, היא החלה לסבול בין היתר מכאבי ראש, בעיקר בצד ימין ובמרכז, מכאבים מפושטים בכל חלקי גופה, כולל בפרקים ובשרירים וכן ממצוקה רבה, חשש מנסיעות, חוסר בטחון, המנעות, חרדות וחוסר מוטיבציה.
...
לאחר קבלת תגובת המבקשת, ביום 12.12.20, נעתר בית משפט קמא לבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורתופדי בלבד ואילו בנוגע לשאר התחומים שהתבקשו, דחה בית משפט קמא את הבקשה, וזוהי ההחלטה הנוגעת לתחום הפסיכיאטרי:
"פסיכיאטריה- סיכום טיפול פסיכותרפי אינו תחליף לתיק טיפולים מלא או לאבחנה מאת פסיכיאטר/ית."
על החלטה זו מונחת הבקשה שבפניי.
טענות המשיבה 2
יש לדחות את בקשת המבקשת.
"אף שלעיתים יש קושי בהפרדה בין מסמכים טיפוליים אותנטיים ובין הבעת דיעה שהיא בגדר חוות דעת, אין לפסול מסמכים שבהם, בנוסף לקביעת הדיאגנוזה מסיק הרופא את המסקנה הטיפולית המתאימה בעיניו, הגם שניתן לראות בה מעין חוות דעת.
ראו דבריו של כב' השופט זילברטל ברע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ, ניתן ביום 30.5.12 אשר קובע כי כאשר קם ספק בדבר הצורך במינוי, יש למנות מומחה רפואי:
"...הנה כי כן, במקרה של ספק, יש למנות מומחה, שכן עדיף שיתברר כי המינוי היה מיותר, ואז גם ניתן יהיה לחייב את התובע בעלות המומחה, מאשר שלא יתמנה מומחה במקרה שאכן סובל התובע מנכות עקב התאונה. בסופו של יום, על בית המשפט למנות מומחים מטעמו שהם בעלי מקצוע מהמעלה הראשונה וניתן לסמוך עליהם שאם לא נגרמה לתובע נכות כתוצאה מהתאונה הם יעמדו על כך ויקבעו זאת בחוות דעתם...".
לכן, לאור העובדה כי מדובר בתביעה מכוח החוק, אשר אין ביכולתה של המבקשת להוכיח את נזקיה בתחום הנפשי ללא מינוי של מומחה בתחום זה, ולאור ההלכה בעניין כריסטיאן שמור, מצאתי לנכון בנסיבות העניין לדון בבקשה כבערעור ולהיעתר לבקשה למינוי מומחה בתחום הנפשי, כאשר שכר טרחת המומחה יוטל על המשיבה 2.
סוף דבר
הבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום הנפשי מתקבלת כך שהמשיבה 2 תישא בתשלום שכר טרחת המומחה, וככל שלא תיקבע נכות צמיתה בתחום זה, יקוזז שכר טרחת המומחה מכל פיצוי אשר ייפסק לזכותה של המבקשת.