רקע כללי ותמצית טענות הצדדים:
לצורך הרקע הדרוש יצוין כי עסקינן בתביעה לפצוי בגין ניזקי גוף בעקבות תאונת דרכים בה נפגעה התובעת (להלן: המשיבה) לטענתה ביום 11/12/17 כנוסעת באוטובוס זעיר בעת דרכה לעבודתה.
בכתב התביעה צוין כי פגיעת המשיבה כתוצאה מהתאונה הוכרה על ידי המל"ל כתאונת עבודה ונקבעה לה נכות בשיעור (משוקלל) של 19% מיום 13/1/18; 10% בגין כאב בצואר לפי סעיף 37(5)(א) לתקנות המל"ל ו-10% בגין כאב גב לפי סעיף 37(7)(א) לתקנות המל"ל.
כן יצוין לצורך הרקע הדרוש כי המשיבה הגישה בעבר תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף בגין אותה התאונה (גם כן לפי חוק הפיצויים) ואשר היתנהלה במסגרת 43092-09-18 בבית משפט השלום באשדוד (להלן: ההליך הקודם).
במסגרת הבקשה דנן, עותרת כאמור המבקשת לסילוק התביעה על הסף וזאת על רקע היתנהלותה הדיונית של המשיבה בהליך הקודם ובהליך דנן ואשר באה לידי ביטוי בחוסר תום לב וניקיון כפיים; כך, משמונה מומחה מטעם בית המשפט בגין התאונה מושא התביעה דנן, גם אם זה היה בהליך אחר שנמחק ושהמומחה נתן את חוות דעתו, יש לראות בכך "תחילת הבאת הראיות" כמשמעו בסעיף 6 לחוק הפיצויים ולכן על הליך זה להמשיך מהמקום שבו ההליך הקודם הפסיק.
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה בתשובה על נספחיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי אין אמנם להעתר לסנקציה הדראסטית של דחיית התביעה, אולם יש מקום לקבוע כי המסלול לפיו יתנהל ההליך שבפניי, הנו המסלול המקורי בו בחרה המשיבה ועל בסיס חוות הדעת שנערכה במסגרת ההליך הקודם.
...
ואולם בפסק דין מאוחר שניתן ברע"א 5440/09 אלרוב נ' חברת נכסי שלמה המלך בע"מ [פורסם במאגרים] (10/1/10), רוככה התוצאה שנקבעה ברע"א 4921/09 האמור, באופן זה שבית המשפט מצא שלא להתערב בהחלטת בית המשפט המחוזי (שאישרה את החלטת בית המשפט השלום להחשיב את חוות הדעת שהוגשה בהליך הראשון שנמחק בשל מחדל באי הגשת סיכומים) כחוות דעת מטעם בית המשפט בהליך המאוחר.
עיון בסעיף 6 להחלטה ברע"א 4921/09 האמורה, מעלה כי בית המשפט מצא שיש ליתן משקל בעניין זה לנסיבות שהביאו למחיקת התביעה ולהתחשב במחדל שהביא למחיקת התביעה הראשונה – "שימוש שלא בתום לב בהוראות סדרי הדין". משעה שבמקרה שפניי, אין עסקינן במחיקה שהינה פרי תוצאה של מחדל בעל אופי "טכני" כי אם מחיקה יזומה שהוסברה בשיקולי חיסכון וייעול ההליך, ואשר לימים הובררה כנימוק לא מהימן בלשון המעטה – הנסיבות במקרה דנן מחייבות את פסילת הניסיון לשנות את מסלול התביעה והותרת חוות הדעת על כנה גם בהליך זה.
סוף-דבר:
לסיכום האמור, אין מקום להכרה בכל נכות בתחום האורתופדי שלא על-פי קביעת המומחה שמונה מטעם בית המשפט בהליך הקודם.
על מנת לקדם את ההליך, הנני מורה לצדדים על הגשת תחשיב נזק על בסיס חוות הדעת של המומחה (ובכלל זה להכרה מצד המומחה בתקופת אי הכושר במענה של האחרון לשאלה 8 לשאלות ההבהרה כעולה מנספח 2 לתשובה לתגובה) .