מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף בגין תאונת דרכים - נכות אורתופדית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעת ניזקי גוף בגין תאונת דרכים מיום 31.7.16.
מאידך, כאשר בא ביהמ"ש לאמוד ההשפעה התפקודית של הנכות הרפואית (במקרה דנן – מדצמבר 2017, כאשר עד הונח אי כושר תעסוקתי מלא בעקבות התאונה) יש חשיבות לעובדה כי התובע נשר מלימודיו כבר בכתה ח', שלוש עד ארבע שנים לפני שניפגע, לא השלים לימודיו, ואין לו בגרות.
התובע יכול ללכת, אך יש הגיון בטענתו שמי שנכותו האורטופדית הגבית עומדת במשוקלל על 29%, יתקשה לצעוד למרחק, וזקוק הוא יותר מאדם בריא להסעות, שעלותן בצידן (ולו בלאי מואץ מוגבר ברכב פרטי, ועלויות דלק מוגדלות או עלויות נסיעה בתחבורה ציבורית ולעתים מוניות).
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה עניינה נזק גוף בגין תאונת דרכים מיום 24.10.2017.
התאונה הייתה תאונת עבודה ובעטיה נקבעה לתובע על ידי המל"ל נכות אורטופדית ופסיכיאטרית.
...
באשר לתחום הרפואה התעסוקתית נטען כי קיימות ראיות המגבשות חשש של ממש כי הפגיעה התפקודית והתעסוקתית גבוהה מהנכות הרפואית וכי מאחר ועסקינן בקביעה על פי ס' 6ב אין אפשרות לקבל הבהרות ותשובות מהמומחים הרפואיים שבדקו את התובע במסגרת ועדות המל"ל ויש להיעתר לבקשה ולאפשר לתובע להוכיח את נזקיו.
התובע נבדק פעמיים על ידי ועדות המל"ל. בפעם הראשונה, ועדה מיום 23.5.18 קבעה במסקנות כי "היועץ קובע כי אין קש"ס בין הבקע המפשעתי והתאונה הנידונה ולכן מבחינה כירורגית אין נכות". על ההחלטה האמורה הגיש התובע ערר וביום 11.3.19 נדחה הערר תוך שנקבע כי "על פי מנגנון התאונה וממצאים בUS של בקע גולש לא ניתן לקשור את הבקע עם התאונה הנדונה לפיכך היועץ משאיר את החלטת ועדה קודמת מדרג ראשון כי אין קשר סיבתי בין הבקע לתאונה הנדונה". לטענת התובע בפני הועדה הראשונה לא עמד מלוא התיעוד הרפואי בנוגע לפגיעת בטן שנגרמה לתובע כתוצאה מהתאונה, המלמד כי התובע סבל מחבלה בבטן התחתונה החל מיום התאונה.
לאור ריבוי המסמכים שכן עמדו בפני הועדה והמלמדים על חבלת בטן מעת התאונה, העובדה שעיון מלמד כי דו"ח מד"א לא עמד בפני הועדה אין בו כדי להוביל למסקנה כי מסקנותיה היו אחרות אילו עמד הדו"ח בפניה.
לפיכך הבקשה להבאת ראיות לסתור לעניין המומחה בתחום הכירורגי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף עקב תאונת דרכים מיום 14.2.2016.
לאור האמור, המומחה קבע, כי בעקבות התאונה נגרמו לתובעת נכויות אורתופדיות: בשיעור 30% בגין הפגיעה במפרק הירך, בהתאם לסעיף 48(1)(ז) לתקנות המל"ל. בשיעור 10% בגין שברים באגן שבחלקם היתחברו עם תזוזה, לפי סעיף 35(1)ב' מותאם לתקנות המל"ל. המומחה ציין, כי התובעת תיזדקק לניתוח החלפת מיפרק הירך, אשר יקל באופן ניכר על הכאבים והניידות.
...
לאחר בחינת טענות הנתבעת ולאחר עיון במסמכים שהתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי, מצאתי כי אין מקום להיעתר לבקשת הנתבעת.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובעת פיצוי בסך של 177,450 ₪.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בגין שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 27,000 ₪ (בהתאם לתעריף הקבוע בכללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), תשל"ז-1977).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

רקע כללי ותמצית טענות הצדדים: לצורך הרקע הדרוש יצוין כי עסקינן בתביעה לפצוי בגין ניזקי גוף בעקבות תאונת דרכים שארעה למבקש לטענתו ביום 28/10/18 בעת שירד ממשאית ונפל.
גם אם אתעלם מכך שהמומחה בתחום האורתופדי מצא לייחס לתאונה נשוא התביעה שיעור של שליש בלבד מנכותו הכוללת של המבקש לתאונה נשוא התביעה וכן מהיעדר המלצתו למינוי מומחה בתחום רפואת הכאב, עיון בפרוטוקול הועדה הרפואית של המל"ל מיום 13/10/21 (נספח ג' לבקשה) מעלה כי הובא לידיעת הועדה, בין היתר, השמוש בקנביס רפואי מצד המבקש וכן עמדו בפניה מסמכים שונים מתחום רפואת הכאב (כעולה מנספח 1 לפרוטוקול הועדה האמור).
...
המסקנה הצריכה מהאמור הינה שלא מתקיימות בענייננו נסיבות שיש בהן להצדיק הבאת ראיות לסתור, נוכח האינדיקציה הברורה אודות הבאת טענות המבקש בעניין הכאב בפני וועדות המל"ל. העדר שביעות רצון מתוצאת החלטת וועדת המל"ל לפיה לא נמצאה החמרה ודחיית ערעורו, אינו יכול להיכלל בגדר המקרים החריגים בהן תינתן רשות להבאת ראיות לסתור.
לא נעלמה מעיני הפנייתו של המבקש להחלטה שניתנה ברע"א (מרכז) 47717-10-21 שם מצא בית המשפט המחוזי להתערב בהחלטת בית משפט השלום ולהורות על מינוי מומחה בתחום הכאב.
סוף – דבר: לאור כל האמור, דין הבקשה להידחות.
לנוכח תוצאות ההחלטה ולצורך קידום התיק הנני מורה על הגשת תחשיבי נזק כדלקמן: המבקש יגיש תחשיב נזק בתוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

(גירסה לפירסום בהשמטת פרטים מזהים) זוהי תביעת ניזקי גוף בגין תאונת דרכים.
לאחר שנקבע כי התובעת סובלת בעקבות התאונה מנכות אורתופדית של 10%, מקבל בית המשפט כי נכות זו משמעה ממילא נכות תפקודית בשיעור זה, טבע של נכות ע"ש שהיא משפיעה על רוב סוגי העבודות בין מלאכות המתבצעות בישיבה בין בעמידה ובין המתבצעות בתנועה כמו מלאכתה של התובעת שהיא מלאכת פקוח שטח בחברת הגיחון.
...
ממצאי בית המשפט באשר לעובדות השנויות במחלוקת ולמסקנות המשפטיות הנובעות מהן: בית המשפט מצא כי אין מקום להתערב בקביעת הנכות הרפואית של המומחה מטעמו וכי יש להעמיד את הנכות התפקודית על שיעור הנכות הרפואית וזאת לאחר ששקל את טענות הנתבעת אחת לאחת, כדלקמן.
הנתבעת הפנתה לפסיקה בעניין, כגון ע"א 413/88 זוהיר באדר אחמד נ' שמיר חברה לביטוח בע"מ: "בנסיבותיו המיוחדות של המקרה ועל פי ממצאיו של בית המשפט, רשאי היה בית המשפט להגיע למסקנה על פיה לא הוכיח המערער אובדן כושר השתכרות כתוצאה מהתאונה", במקרה שהובא לעיל נקבעה למערער נכות בשיעור 10% בכתף.
לפיכך לא מצא בית המשפט לפסוק מעבר לסך האומדן של 3,000 ₪ בגין עזרה מוגברת של בני המשפחה לתקופת ההחלמה הראשונה.
התביעה מתקבלת חלקית הנתבעת תפצה את התובעת בסך של 168,271 ₪ בהתאם לכללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טירחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), תשל"ז-1977, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בשיעור 13% הנתבעת תשלם לתובעת הוצאותיה בגין אגרת משפט ובגין צילום חומר רפואי, בהתאם לקבלות שתעביר לה התובעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו