מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף בגין פגיעה במתקן נדנדה בגן שעשועים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התובע, יליד 1982, נפגע לטענתו ביום 27.10.12, בעת שנחבל במהלך שימוש במיתקן נדנדה בגן שעשועים בחיפה.
התביעה הוגשה לפצוי בגין ניזקי גוף כנגד נתבעת 1 עריית חיפה- הבעלים והמחזיקה של הגן הצבורי לרבות המתקן ממנו נפגע התובע לטענתו; כנגד נתבעת 2 נ.ע לבה בע"מ- החברה הקבלנית שביצעה את עבודות התחזוקה בגן ובמתקנים שבו וכנגד נתבעת 3 הפניקס חב' לביטוח- המבטחת של הנתבעות 1 ו-2.
נכות רפואית מוסכמת בתחום האורטופדי הנה בשיעור 7.5% בגין פגיעה בקרסול ימין + 5% בגין צלקת ניתוחית.
נסיבות הארוע מפורטות בסעיף 5 בכתב התביעה ובסעיף 3 לתצהיר עדותו הראשית של התובע: "ביום 27/10/12 ו/או בסמוך לכך נפגעתי בזמן ששהיתי עם בני משפחתי וקרובי מישפחה בגן משחקים בפארק ערוני בחיפה, קרוב למסעדת מקסים, ותוך כדי ששיחקתי על נדנדה יחד עם כמה מקרובי המשפחה, רגלי נתקעה באדמה מתחת לנדנדה בצורה קשה ונפלתי לרצפה, בגלל שהנדנדה היתה בגובה נמוך יחסית מהאדמה ומשטח הריצפה מתחת לנדנדה היה קשה ומחוספס, פגום, לא היה תקין ולא מתאים לנדנדה, וכתוצאה מהתאונה נפגעתי קשה ברגלי". התובע מצהיר כי לא הוצב במיתקן או בקירבתו שלט המפרט את הגילאים המתאימים לשימוש בנדנדה; לא את מספר האנשים שמותר להם להשתמש בה, ואף לא שלוט לעניין הוראות שימוש בנדנדה.
...
ב"כ נתבעות 2-3 טוען כי יש לדחות את התביעה בהעדר אחריות של הנתבעות.
לפיכך, אין מנוס מדחיית התביעה.
ההודעה לצד שלישי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 59422-12-15 לפני כבוד השופט ישי קורן, סגן נשיא התובעים: פלוני ע"י ב"כ עו"ד יעקב כהן הנתבעת: צד ג': עירית אור יהודה ע"י ב"כ עו"ד ירון ארד 1. א.ד. ריהוט ומתקנים בגן בע"מ 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עמיחי טרוזמן 3. שעשועים וספורט בע"מ (נמחקה) פסק דין
תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף, שנגרמו לתובע בשעה שהשתמש במיתקן נדנדה מסוג "קן לציפור", בגן צבורי בשטחה של הנתבעת.
עדות אובייקטיבית יחידה זו שנרשמה מפי התובע בזמן אמת משקפת נאמנה את שאירע בתאונה, בזון הלשון: "בן 28. בהגיענו שוכב בתוך רשת בגן שעשועים ומתלונן על כאבים עזים בכף רגל ימין. לדבריו עלה לשחק והרגל נתקעה באחד החורים שנמצאים בתוך הרשת. בבדיקה בהכרה מלאה ללא חיוורון וללא הזעה וללא מצוקה נשימתית. מדיף ריח של אלכוהול נמצא עם נפיחות בכף רגל שמאל עם שינוי צורה. פונה למיון שיבא לפי בקשתו להמשך בירור וטפול". הנתבעת מצביעה על סתירות שונות בגירסאות העדים מטעם התובע, וטוענת שכל סיפור המפגע הנטען, והחבל הפרום, לא היה ולא נברא.
דיון והכרעה השאלות שדורשות הכרעה אלה השאלות שטעונות הכרעה בתיק זה: באלו נסיבות נפגע התובע בקרסוליו? האם הפגם בכבל עשוי להקים לנתבעת אחריות בנזיקין? האם כשנבדק המתקן ביום 1/5/2014 היה הכבל שלם ותקין? האם קיימה א"ד את התחייבויותיה כלפי הנתבעת על פי ההסכם? האם קיימה הנתבעת את חובת הזהירות שמוטלת עליה כרשות מקומית? מה שומת ניזקו של התובע, בהיתחשב בנכות שנגרמה לו ובראשי הנזק השונים.
עתה, נשאלת השאלה האם "הנתבעת או הצד השלישי יכולים היו וצריכים היו לצפות את ארוע התאונה" – כלשון ב"כ צדדי ג', או - בפראפראזה על לשון סע' 36 לפקודת הנזיקין - האם אדם סביר צריך היה באותן נסיבות לראות מראש שהמשתמשים בנדנדה עלולים במהלכם הרגיל של דברים להפגע בגלל הכבל הפגום? אני סבור שהתשובה לשאלות אלה – חיובית.
...
לאחר עיון נוסף, שוכנעתי שלא כך הדבר.
שוכנעתי שדו"ח הבדיקה מיום 1/5/2014 אינו מדויק, והדעת נותנת שחרף פגם בכבל שמחזיק את מושב הנדנדה סימן הבודק את המתקן כתקין (כשם שעשה חברו בבדיקה מיום 25/6/2014).
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: (1) פיצויים בסך 594,500 ₪; (2) הוצאות משפט בסך 7,500 ₪ כולל אגרות ושכר מומחים; (3) שכ"ט עו"ד בסך 104,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה זו עניינה ניזקי גוף שנגרמו לתובע לאחר שהתגלש, במגלשה בשטח עריית הנתבעת, אשר הותקנה ותוחזקה על ידי הצד השלישי.
במקרה דנן, עלה בידי התובע להוכיח מהירות גלישה בלתי סבירה, הווצרות חום כתוצאה מן החיכוך ופגיעה עקב כך, כן הוכח שהמתקן שונה לאחר מספר תלונות דומות שהתקבלו, על ידי הנתבעת והצד השלישי.
הצורך בבקרה של תפעול המתקנים לאחר התקנתם מקרה זה, ומקרים נוספים שנידונו בפסיקה מלמדים שלא מופרך לקבוע צורך בקיום בקרה שוטפת לאחר פתיחת גן שעשועים מסוג זה, בין בבחינת המתקנים הלכה למעשה, בשעות שונות של היום ועל ידי טווח גילאי ילדים שונים ובין בפקוח צמוד של אנשי מיקצוע מטעם הרשות ונוכחות במקום, בימים הראשונים לאחר פתיחת הפארק על מנת להתרשם מבטיחות המתקנים ואולי מהצורך להתריע בנוגע לאופן השמוש לגבי מתקנים מסויימים.
שם, אירעה תאונה כפי שיכולות להתרחש כאשר ילדים משחקים על מיתקני שעשועים שעה שהתובעת ניסתה לרדת ממתקן של נדנדה טרם נעצרה לחלוטין.
לשון תניית השיפוי בעניינינו ברורה והיא כוללת פיצוי בו חוייבה הערייה בגין נזק גוף שניגרם לצד ג' (התובע) בגין רשלנות או מחדל של הקבלן בקשר להתחייבויותיו לספק שירותי אחזקה ופקוח כפי שנקבעו בהסכם, הכוללים, בין היתר, עבודות התקנה מקצועיות, בדיקה מקצועית של המתקן ובטיחותו למשתמשים, לרבות עמידתו בתקן הקובע, כמו גם דיווח על ליקויים וטפול בהם.
...
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים סבורני שנקל לקבוע שהתובע נזקק להוצאות לאחר התאונה, שאולי על חלקן יכל לקבל החזר.
סוף דבר לאחר שמיעת העדויות ודיון בכל טענות הצדדים, באתי לידי מסקנה שעלה בידי התובע להוכיח את תביעתו.
זכותן כמובן לנהל הליך וחובתו של בית המשפט לדון בו, אך ניתן היה לצפות שהדבר יעשה במקרים המתאימים המצדיקים זאת ומקרה זה לא היה אחד מהם (לעניין מידתיות ניהול הליך במקרה מעין זה ראו עניין עיריית הרצליה, סעיף 86 ואילך) אחר כל האמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובע סך של 37,200 ₪ בצירוף שכר טרחה בשיעור של 23.4% והחזר אגרה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש תביעה לבית משפט השלום כנגד המשיבה בגין הפגיעה – צלקת שנותרה במצחו.
בית משפט השלום קבע כי ככול שהיו ליקויים בנדנדה שממנה נפגע המבקש – ועובדה זו לא הוכחה כראוי משנפלו פגמים דיוניים באופן הגשת הראיות לעניין זה – נגעו הם לבטיחות השמוש בנדנדה, והם אינם קשורים בקשר סיבתי לנזק שארע.
בית משפט השלום דחה את טענת המבקש שלפיה היה על המשיבה לגדר את הנדנדה, וזאת מתוקף חובתה להפריד בין מתקנים המיועדים לשימוש ילדים עד גיל 4 לבין מתקנים המיועדים לשימוש ילדים מבוגרים יותר.
עוד טוען המבקש כי לגוף העניין שגו הערכאות הקודמות משלא קבעו כי המשיבה אחראית לנזקיו.
אין חולק כי בטיחותם של ילדים המשחקים בגני שעשועים היא בעלת חשיבות רבה, ואולם קביעותיהן של הערכאות הקודמות אינן כאלה שיש להן השפעה ציבורית רחבה על בטיחות כאמור.
...
דין הבקשה להידחות.
התוצאה היא שהבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לתשלום פיצויים בגין נזקי גוף אשר נגרמו, כנטען, לתובע 1 (להלן גם: "התובע"), יליד 1996, עקב נפילה ממתקן משחקים ביום 5.7.03, בהיותו כבן שש וחצי שנים.
לא הוגשה חוות דעת של מומחה רפואי בדבר ניזקי גוף שנגרמו לתובע מעבר לאמור לעיל.
התובעת הסכימה כי מטבע הדברים ילדים שעולים על נדנדות או קרוסלות עלולים ליפול ו"זה עניין של גורל" (שם, עמ' 15-21).
האחת, נטען כי שכבת מצע החול מתחת למיתקן הייתה בעובי שאינו מספק, דהיינו לא בעובי של 30 ס"מ. שכבת חול של 30 ס"מ, נטען, הייתה מונעת את הפגיעה.
יש לציין כי הן בטופס הפניה לקופת החולים והן במסמכי הפניה לבית החולים, ולמעשה בכל המסמכים שהוצגו, לא צוין כלל כי מדובר בנפילה ממתקן משחקים כלשהוא או בגן שעשועים.
...
בהתאם לסעיף 54 לפקודת הראיות לא ניתן להכריע בשאלה כה מרכזית שבמחלוקת רק על פי עדות זו ולא השתכנעתי כי יש מקום לקבל גרסת התובעים בענייננו בנושא קרות האירוע רק בהסתמך על עדות יחידה זו. למרות זאת, גם אם אתן אמון בגירסה ה"בסיסית" של התובעים, כי התובע נפל בעת שניסה לעלות על המתקן נשוא הדיון, עדיין, מסקנתי היא כי לא הוכחו יסודות עוולת הרשלנות או הפרת חובה חקוקה כלפי מי מהנתבעות.
בנסיבות אלו, אני סבורה כי במקביל לאמצעים פאסיביים, דהיינו, תיקון ליקויים עקב קבלת תלונות תושבים, הרי שבדיקה יזומה של המתקן פעם בחודש, לרבות בדיקת כמות החול, כפי שנעשתה על ידי הנתבעת 1, והקפדה על תיקון הליקויים המתגלים בבדיקות – הן פעולות אשר עומדות בדרישת האמצעים הסבירים.
לאור כל האמור לעיל אני דוחה את התביעה כנגד שתי הנתבעות.
משכך, נדחות גם ההודעות לצדדים השלישיים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו