מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף בגין טיפול רפואי רשלני שגרם לאי ספיקת כליות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ההתרחשויות בעת ביקורו של המנוח בסניף שנויות במחלוקת, אך אין חולק כי בשלב מסוים התפרץ המנוח אל עבר אחת מהפקידות בסניף, המאבטחים שבסניף התערבו ובמהלך "היתערבות" המאבטחים, נפל המנוח ארצה ונגרמו לו ניזקי גוף, לרבות שבר בפרק ירך ימין (להלן: "הארוע").
לטענת התביעה, מותו של המנוח נגרם ראשית, עקב אלימות מצד המאבטחים בסניף אשר גרמו לנפילתו, ושנית, לאחר מכן, עקב טפול רשלני באיכילוב ובוולפסון, שם טופל.
כפי שצוין, אין טענות לגבי רשלנות שכרוכה בבצוע הניתוח עצמו אלא רק טענות שעניינן אי מתן משקל הולם למצבו של המנוח לאור מחלת הכליות ממנה סבל, אי מתן טפולי דיאליזה מספיקים ואי מתן טפול תרופתי מתאים - אשר כולם יחדיו הביאו לפטירתו, כחמשה ימים לאחר ארוע הנפילה וכשלושה ימים לאחר הניתוח.
מקדמית, אתייחס לטענת התביעה לפיה יש להורות על היפוך נטל הראייה בשל נזק ראייתי שניגרם לה. הנזק הראייתי – הוכח, ולמעשה לא היתה לגבי נושא זה מחלוקת, כי לא קיים כל תעוד או רישום שנערך על ידי רופא נפרולוג, בהתייחס לטיפולי הדיאליזה שבוצעו למנוח או לגבי מצבו הרפואי של המנוח עובר ולאחר אותם טיפולים.
לטעמי, במקרה זה, שעה שעולות טענות לגבי טיב ודיות הדיאליזה ולגבי המעקב אחר ערכי האשלגן וערכים נוספים לאחר הטיפולים, ושעה שקיימות טענות לגבי השאלה אם הקפידו על בדיקת מצבו של המנוח לאחר הניתוח בהיבט הנפרולוגי והאם היה מקום לבצע טיפולים נוספים או אחרים - לא יכול להיות ספק שהיעדר המסמכים כאמור גרם לנזק ראייתי לתביעה, לגבי עובדות שניתן היה ללמוד מהתעוד החסר ושבסיוען ניתן היה להוכיח את הרשלנות הנטענת.
לכן, לשיטתו, העובדה שלמרות הטיפול כן נמצא הגודש בריאות – מלמדת על כך שהגודש לא נגרם עקב חוסר בדיאליזות וסביר להניח שהוא נגרם עקב תסחיף ראתי (אותו לא ניתן היה למנוע).
בנקודה זו לא אוכל לקבל את עמדת התביעה ואני מאמצת את קביעתם של המומחים לגבי כך שהמנוח לא היה צפוי לתוחלת חיים של שנים רבות, לאור מחלת הכליות הסופנית, ויש לזכור כי היא היתה משולבת עם סוכרת ויתר לחץ דם (וראו את קביעתו של ד"ר שוורץ לגבי כך שהמנוח למעשה עבר את תוחלת החיים המקובלת ביחס לשנה בה החל לסבול מאי ספיקת הכליות הכרונית הסופנית – סעיף 15 לחוות דעתו, את קביעתה של ד"ר דרניצקי-אלהלל לפיה תוחלת חייו היתה 2-3 שנים נוספת לכל היותר אף אילמלא השבר בירך – פסקה אחרונה של חוות דעתה, ואת קביעתו הזהה של פרופ' רביד לגבי תוחלת חיים של 2-3 שנים – עמ' 5 לחוות דעתו הראשונה).
...
לכן, שוכנעתי על פי מאזן ההסתברויות שהעדר דיאליזה מספקת היה הגורם הדומננטי, אף אם לא הבלעדי, להדרדרות שהובילה לפטירה.
אפנה כאן לע"א 9328/02 מאיר נ' לאור, פ"ד נח(5) 54 (2004) ולסיכום ההלכה בהקשר זה כפי שמובאת במאמרו של גיא שני "אובדן סיכוי החלמה, נזק ראייתי והטיה נשנית: נקודות המפגש ואתרי ההתנצחות שבין המודלים לפתרון בעיית הסיבתיות העמומה" ספר שלמה לוין 395 (2013), בעמ' 404, לאמור: "עינינו הרואות: נטל השכנוע עבר לנתבעים במצב של סיבתיות עמומה שבו ידוע כי הייתה התרשלות אך קיימת אי-ודאות אם ההתרשלות גרמה לנזק. העמימות לא נבעה ממחדל ראייתי עצמאי כגון תיעוד רפואי כושל, אלא היתה נעוצה ב"עצם טיבה של הסיטואציה אליה נקלע הניזוק" – סיטואציה שבה הידע הרפואי אינו יכול ליתן תשובה אם במקרה הספציפי הגורם לנזק הוא עוולתי או שמא אינו עוולתי.
ההודעה כלפי הצד השלישי נדחית כיון ששוכנעתי כי יש להשית אחריות גם על שכם המל"ל, כמפורט מעלה - ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעתם בתיק זה טוענים התובעים כי הטיפול הרפואי שניתן לתובע בבתי החולים היה רשלני וכי כתוצאה מטיפול רשלני זה הוחמר מצבו הרפואי עד כי היום לא ניתן להשיב את המצב לקדמותו ולשפר את מצבו הרפואי.
על כן עותרים התובעים לפצות את התובע בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו כתוצאה מהתרשלות הצוות הרפואי בבתי החולים וההחמרה במצבו.
הנתבעים מדגישים כי מצבו של התובע ואי ספיקת הכליות ממנה הנו סובל הנם תוצאה של המומים המולדים וכי בכל דרך טפול שבה היו בוחרים היה מגיע בסופו של יום למצב של אי ספיקת כליות שמחייבת דיאליזה ובעתיד השתלת כליה.
לדברי ד"ר בן חיים, השינויים בכיס השתן, הלחצים שהוא יוצר וההיענות שלו, הם משתנים בגלל שזה בעקבות ניתוח ובעקבות גוף זר בתוך כיס השתן (עמ' 88).
...
מצבו של התובע נובע ממומיו המולדים, ולא שוכנעתי כי טיפול אחר היה משנה את מצבו.
סוף דבר התובע סובל ממומים קשים בכליות ובמערכת השתן.
על כן אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה לפצוי בגין נזק גוף - אי ספיקת כליות סופנית המחייבת טפולי דיאליזה ובעתיד השתלת כליה - אשר נגרם, על פי הנטען, לתובעת בעטיו של טפול רפואי רשלני.
...
התובעת הסבירה כי לא ביצעה את בדיקת הציסטוסקופיה (נועדה לשלול גידול) מאחר שנאמר לה על ידי "האורולוג ורופא הנשים" שהתייבשה ואין לה מה לדאוג (ראו סעיף 10 ל- ת/3) אלא שאין בידי לקבל הסבר זה. בעובדה כי נשלחה על ידי ד"ר חתומי לבדיקות נוספות, האחת פולשנית (ציסטוסקופיה) והשנייה כרוכה בחשיפה לקרינה (CT), כמו גם בעובדה כי התובעת ביצעה את בדיקת ה- CT, יש כדי לסתור הסבר זה וללמד כי הבינה את הצורך בהמשך הבירור הרפואי אלא שבחרה איזו בדיקה לבצע ומאיזו להימנע.
(עמ' 15-16 לפרוטוקול הדיון) (הדגשות שלי - ש.י) במצב דברים זה, אין תמה אפוא, שלא הומלץ לתובעת להפסיק את ההריון ואף אם הייתה מקבלת המלצה שכזו, ספק אם הייתה שועה לה לאור עדותה - "אני הבנתי שאני בסיכון. בגלל זה המעקב. בגלל זה באתי לבדיקות, אבל לא שיערתי שאני אסיים את ההריון ואכנס לדיאליזה. לא ידעתי את זה. ... אני הבנתי שיש לי איזה בעיה. יעברו ההריון. חשבתי שאני... שאני אתמודד, שיתנו לי טיפול תרופתי ובעזרת כדורים. מה שנאמר לי שזו מחלת יתר לחץ דם, הבנתי שאפשר לקחת כדורים ולאזן את לחץ הדם...." (עמ' 29 לפרוטוקול הדיון) (ההדגשה שלי - ש.י.) מבלי לגרוע מכל האמור לעיל ולמעלה מן הצורך אתייחס לטענת התובעים בכתב התביעה ובסיכומיהם לפיה יש לקבל את התביעה מכוחה של דוקטרינת "הנזק הראייתי". יגעתי, טרחתי ובחנתי את מכלול הראיות שבאו לפניי ולא מצאתי כי הנתבע ו/או הנתבעת בהתנהלותם גרמו לתובעת ל"נזק ראייתי", קרי; מנעו ממנה, בין במעשיהם ובין במחדליהם, להוכיח תביעתה.
סוף דבר לאור קביעותיי לעיל, משלא הוכחו כל יסודות עוולת הרשלנות דין התביעה להידחות וכך אני מורה, זאת מבלי להידרש לדיון ולהכרעה בשאלת הנזק, לרבות תביעת התובע כמיטיב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קצין התגמולים דחה את תביעתה בנימוק שלא נגרם לה נזק בעקבות הטיפול הרפואי בה בצבא ושאין קשר בין אי ספיקת הכליות ממנו סבלה ובין תנאי השרות בצבא.
במהלך השנים נידרש בית המשפט לפרש את המונח "עקב השרות הצבאי" בהקשר של תביעות רשלנות רפואית שעילתן נזק גוף שניגרם לאדם עקב טפול רפואי לקוי שניתן לו על ידי הגורמים הרפואיים המטפלים בצבא.
...
אשר לטענת הנתבעת לתחולתו של סעיף 36 לחוק הנכים, איני מקבלת את הטענה.
סוף דבר, בקשת המדינה מתקבלת.
ההודעה לצד שלישי שהוגשה נגדה נדחית על הסף בשל ייחוד העילה הקבוע בסעיף 6(א) לחוק אחריות המדינה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא עסקינן בתביעה לניזקי גוף שאונו לתובע לטענתו בשל טפול רפואי רשלני בו על דרך מתן תרופות מסוג NSAIDS שקבל מידי רופאי קופת החולים בה היה חבר, בזמנים הרלוונטים לתביעה, ואשר בגינם לטענתו נגרם לו נזק גוף חמור עד כדי אי ספיקת כליות סופנית וצורך בהשתלת כליה.
...
אני סבורה שככל שירדה רמת התפקוד של כליותיו של התובע הוא נדרש להפחית מקצב עבודתו וכך היה גם לאחר ההשתלה שסביר שהצריכה תקופת החלמה ארוכה ובוודאי שמנעה ממנו לתפקד בהיקף שהיה רגיל אליו מחשש לזיהומים ובשל אותן תופעות לוואי שתיאר ולא נסתרו.
סוף דבר ראיתי לקבל התביעה רק בחלקה ולקבוע כי התובע הוכיח כי מתן הטיפול שניתן לו ב – NSAIDS על ידי רופאי הנתבעת ובמצבו, היה רשלני.
הנתבעת תשלם לתובע את הסך הנ"ל בגין מחדליה בטיפול בו. כן תשא הנתבעת בהוצאות משפט כשהוצאות אלה ישולמו כנגד קבלות כשהסכומים משוערכים מעת הוצאתם ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו