בהליך המשפטי הנוכחי, שפסק דין זה חותם אותו, התבררה תביעת התובע לפצוי בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו לטענתו, אשר הוגשה נגד מספר גורמים הקשורים למוצר: החנות שבה נמכר הבקבוק, היבואן, המשווקים והיצרן.
כללי
בתצהירו פירט התובע את נסיבות היתרחשות התאונה, וכך תוארו הדברים:
"בתאריך 15.10.2021, בשעת הבוקר, בהיותי בבית , שהוא בית הורי, פתחתי את המקרר והוצאתי בקבוק משקה קל מסוג 'פרשר', שהיה במקרר, כדי לשתות. מדובר במשקה מוגז בטעם לימונדה. בעודי מחזיק בידי את בקבוק המשקה, שהוא בקבוק זכוכית, ועוד בטרם הספקתי לפתוח אותו, (את הבקבוק פותחים ע"י סיבוב פקק מתכת) היתנפץ הבקבוק בידי וריסי זכוכית עפו לכיוון פני וחדרו לעיני הימנית וגרמו לי חבלה קשה בעין. כשהתאונה קרתה הייתי לביד במטבח הבית" (סעיף 2 לתצהיר התובע ת/1).
לגבי העילה לפי חוק אחריות למוצרים פגומים, נזכיר כי סעיף 2(א) לחוק קובע כי: "יצרן חייב לפצות את מי שניגרם לו נזק גוף כתוצאה מפגם במוצר שייצר (להלן-הנפגע), ואין נפקא מינה אם היה או לא היה אשם מצד היצרן"; ואילו סעיף 1 לחוק מגדיר יצרן כ"אדם העוסק למטרות מסחריות בייצור מוצרים או בהרכבתם, לרבות – (1) המציג עצמו כיצרן של מוצר במתן שמו או סימנו המסחרי או בכל דרך אחרת; (2) יבואן שייבא לישראל למטרות מסחריות מוצר שיוצר בחוץ לארץ; (3) ספק של מוצר שהיצרן שלו בארץ או היבואן שלו אינם ניתנים לזיהוי על פניו".
...
התוצאה
המסקנה היא שיש למחוק את התביעה נגד נתבעת 4, ולדחות את התביעה נגד נתבעות 1, 3 ו- 5.
לאור האמור לעיל, אני מורה על מחיקת התביעה נגד נתבעת 4 ועל דחיית התביעה נגד נתבעות 1, 3 ו- 5.
התובע ישלם לכל אחת מן הנתבעות 1, 3 ו-5 שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ (בסה"כ – 9,000 ₪).