פתח דבר
מונחת לפניי תובענה כספית, שעילותיה חוזית ונזיקית, ועניינה בתביעה לתגמולי ביטוח בגין ניזקי רכוש לרכב מסוג ביואיק לה-קרוס מ.ר. 94-405-13 (להלן: "הרכב"), אשר בכל הזמנים הרלוואנטיים לתובענה זו, היה מבוטח אצל הנתבעת בפוליסת ביטוח מקיף, שמספרה 802515273617 (להלן: "הפוליסה").
ביום 3.5.2018, עם גילוי הנזק, נבדק הרכב על-ידי שמאי מטעם הנתבעת, מר ניסים בן בכר, אשר ציין בחוות דעתו כי "על-פי מימצאי בדיקת המוסך, ניזוק המנוע כתוצאה מנסיעת הרכב עם סולר במקום בנזין", והעריך את הנזק בסך של -27,205 ₪ כולל מע"מ. בהמשך, הועברה בדיקת המנוע למומחה חצוני מחברת "סמוך שפוץ מנועים (1986) בע"מ" - מר פאור אברהם, אשר קבע בחוות דעתו, כי הממצאים והנתונים מצביעים על "כשל בתכנון ייצור הבוכנות", ובהעדר כל ראיה מקצועית - המצביעה כי סולר גרם לחימום יתר ולשברים של הבוכנות במנוע, הרי שהארוע הנטען "אינו תאונתי".
ביום 10.6.2018, הודיעה הנתבעת לתובע על דחיית תביעתו, מהטעם כי אין מדובר ב'מקרה ביטוח' כהגדרתו בפוליסה, וכי הנזקים הנטענים אינם נזקים תאונתיים - אלא תיקון קלקולים ברכב ו/או טפולי תיחזוקה ו/או בלאי של מערכות הרכב.
האם בוצע תידלוק שגוי בסולר במקום בנזין?
לאחר שעיינתי במכלול הראיות בתיק ושמעתי את עדי הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי הגרסה, ולפיה בוצע תידלוק שגוי בסולר במקום בנזין, סבירה, הגיונית ונתמכת ראייתית במידה הדרושה בדין האזרחי, וכפי שאפרט להלן:
ראשית, התובע צירף לכתב התביעה את חשבונית התידלוק (נספח ג' לכתב התביעה), אשר ממנה עולה כי אכן תידלק את רכבו זמן קצר לפני הארוע.
כמו-כן, בחוות הדעת של השמאי מטעם הנתבעת, אשר בדק את הרכב ביום בו הגיע למוסך, ציין מר בן-בכר, כי הוצגו לפניו נזקים מכניים שנגרמו מתדלוק שגוי בסולר במקום בבנזין, וכי אמד את הנזק שניגרם למנוע בסך של 27,205 ₪ כולל מע"מ.
לצד חוות הדעת הסותרות - אשר הציגו הצדדים, יש לציין את דוח המעבדה המטלורגית של הטכניון, אליה נשלחו לבדיקה בוכנות המנוע המפורק.
...
למסקנה זו הגיע בית המשפט לאחר שדן במשמעות הלשונית של המונח "תאונה", ובכגון דא, ראוי להביא דברים כלשונם:
"תאונה הינה אירוע בלתי מתוכנן, בלתי צפוי, ישיר, המתרחש בפתאומיות במקום מוגדר. ישנם אפוא ארבעה תנאים החייבים להתקיים על מנת שהאירוע נשוא התביעה דנן יחשב כתאונה, ואני סבורה כי אכן כולם מתקיימים במקרה דנן. במקרה דנן התדלוק השגוי היה: בלתי מתוכנן, בלתי צפוי, ישיר ופתאומי."
סבורני, כי אותם ארבעה תנאים, המתקיימים לעמדת בית המשפט בעניין אלבז הנ"ל, מתקיימים אף בעניינו.
סוף דבר
על יסוד החומר המונח לפניי, לאחר ששמעתי את העדויות, עיינתי בראיות ובכל אשר הובא לפניי, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלבנטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי הרכב ניזוק עקב תדלוק בסולר במקום בבנזין, וכי מדובר במקרה ביטוח המכוסה בפוליסה, אותה רכש התובע מהנתבעת.
משהגעתי לכלל מסקנה כאמור, אני מקבל התביעה - אם כי לא במלואה - ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע כדלקמן:
סך של – 32,366 ₪ בגין הנזק, בניכוי השתתפות עצמית, ככל ובשיעור שזו קיימת.