כן טען התובע לתחולת סעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], שעניינו "הדבר מעיד על עצמו", וכן סעיף 38 לפקודה תוך היתייחסות למלגזה עליה עבד במחסן הנתבעת כ"דבר מסוכן".
כאשר הוא נישאל מדוע לא הסתכל לאחור בעת שנסע ריוורס, השיב כך : "הסתכלתי, לא, כשאני מסתובב בסירטון, יש לי מסופון, אני עובד עם מסופון. השעה כבר 3:20, בשעה 4:40 צריך להעמיס את המשאיות בסחורה וכל הזמן אנחנו בלחץ, אתה חייב לסיים לפני שיגיעו המשאיות. אני סיימתי את הליקוט, מסתכל על המסופון מה שיש לי והתחלתי לנסוע ואז שנייה הסתכלתי, ראיתי את המלגזה פונה וזה פיתאום, מה? זה דבר הגיוני. אם אני עובד, אני חונה באמצע רחבת העבודה" (עמ' 13, ש' 9-14).
משטענה זו (בדבר העידר רישיון להפעלת מלגזה) לא נטענה בכתב התביעה ולא צוינה בתצהיר התובע, ובנוסף לא הוצגו כל אסמכתות או ראיות כלשהן לכאן או לכאן, לא אדרש לסוגיה זו בפסק הדין.
...
בהתחשב במאפיינים הספציפיים של התובע ובשים לב להלכה בעניין, אני מקבל את עמדת התובע וקובע כי שכרו לעתיד ייקבע בהתאם לשכר הממוצע במשק, שהינו נכון להיום סך של 12,800 ₪.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בכפוף לאשם התורם.
בנוסף ישלמו הנתבעות לתובע שכ"ט עו"ד בשיעור של 20% + מע"מ מסך פסק הדין, וכן הוצאות משפט בהתאם לאסמכתאות ואת אגרת פתיחת ההליך.