בעניינינו שתי תביעות מטעם התובעת מתנהלות לפניי מאז מחצית שנת 2017, שהדיון בהן אוחד במחצית 2021; האחת – למתן פיצויים בגין נזק גוף (נפשי) בשל אירועים מסויימים שנטען כי עברה בעבודתה בישראל בשנת 2014, והשנייה – למתן פיצויים בגין נזק גוף בגין תאונת דרכים שעברה בישראל ביום 9.5.2014.
באורח מפורט ומדוקדק עברתי על הטענות בתיקים, כאשר, בין היתר, הבהרתי:
"התביעה הראשונה בנידון (הוגשה ביום 5.4.17) הנה תביעה נזיקית בגין נזק נפשי שנטען כי נגרם לתובעת (או לא נימנע) בגין היתעמרות שעברה בעבודתה משך כתשעה חודשים, שהסתיימו בתחילת נובמבר 2014 [ת"א 10025-04-17 (להלן: "תיק הפקנ"ז")].
...
כפי שחידד והבהיר כב' השופט אורן שוורץ [ת"א (מרכז) 13276-10-18 מרק משה בושמיץ נ' מדינת ישראל - המשרד להגנת הסביבה, (פורסם: 22.11.22)]:
"אין חולק כי קיימת עדיפות לשמיעת חקירתו של העד באולם בית המשפט ובקרבה פיזית לפרקליטי הצדדים ולשופט. אולם, גם בימינו אנו מוטלות מגבלות שונות על באי בית המשפט - עטיית מסכות והצבת חוצצים עשויים פולימר שקוף בין דוכן העדים לבין השופט שיושב בדין. אלה וגם אלה מפחיתים את האינטראקציה שבין העד לבין השופט, אך הם מחוייבי המציאות. בדומה, במקרים בהם קיים קושי משמעותי של עד להתייצב באולם בית המשפט מפאת גילו ועקב התפשטות מגפת הקורונה, אין מנוס מגילוי גמישות והסתייעות באמצעים טכנולוגיים על מנת לקיים חקירה אפקטיבית במסגרת האפשרויות הקיימות".
אך לטעמי יש להסתפק בהיוועדות חזותית בכלל, ובפרט במקרה של בדיקה רפואית של מומחה מטעם בית המשפט – רק במקרים מאוד נדירים; ואינני מוצא כי בנסיבות ענייננו ניתן לוותר על ההתרשמות הבלתי-אמצעית שבמפגש פנים אל פנים של המומחה עם התובעת, ולא – דרך הזום.
בהתחשב באמור, אין לאפשר הותרת ספק שעלול להתעורר אצל בית המשפט למול חוות הדעת הרפואיות של מי מהמומחים מטעם הצדדים, שכאמור - כן בדקו את התובעת בפגישה פנים אל פנים, אך משום שהתרנו להסתפק בבדיקה באמצעות הזום, כאמור.
אשר על כן, אני מוצא כי דין הבקשה להידחות.