מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תקלת גלישה באינטרנט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך 200,000 ₪ שהגיש אלי רחימי (להלן: "התובע" ו/או "רחימי"), העוסק בבניית אתרים וקידומם ברשת האנטרנט, נגד "גו הייטק הכשרה מקצועית בע"מ ח.פ. 515647014"- חברה העוסקת, בין היתר, בשיווק באנטרנט ועריכת קורסי הכשרה לקידום ובניית אתרים באנטרנט (להלן: "נתבעת 1 ") וכנגד ניסים ויצמן- מנהל ושותף בנתבעת 1 ומחזיק ב 50% ממניותיה, (להלן:" נתבע 2" ו/או "ויצמן")-בטענה להפרת זכויות קניין רוחני ב- 38 יצירות בבעלות התובע ( להלן: "המאמרים").
לטענת הנתבעים, בעקבות התקלה, גלישה אל הדומיין בבעלות נתבעת 2 הובילה את הגולש אל אתר התובע במקום אל דף ריק, תקלה שאינה בשליטת הנתבעים.
למעלה מן הצורך מצאתי להעיר כי גם אם התובע היה עומד על תביעתו בעיניין זה, ומאחר שהתובע לא הוכיח נזק ממשי, אזי ממילא התובע אינו עומד בתנאי פקודת הנזיקין ומגמות הפסיקה, כאשר הוכחת רכיב הנזק הינה הכרחית כחלק מיסודות העוולה.
...
לאחר שעיינתי בפסקי הדין אליהם הפנה התובע, סבורתני כי אין הנדון דומה לראיה, ואסביר.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעים ישלמו לתובע סך כולל של 4,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע מלין בתביעתו, על תקלות יום יומיות, באופן קבוע בשרותי הגלישה באנטרנט, שמספקת לו הנתבעת.
אשר לתקלות, נטען כי הוא מנהל עסק מהבית של משרד חקירות והוצאה לפועל, וסובל מתקלות יום יומיות בגלישה, תקלות אלה מתבטאות בין היתר, בשרותי טלויזיה ש"נתקעים", בגלל תקלות הגלישה, דואר אלקטרוני שהוא לא מצליח לשלוח, בהיעדר גלישה נאותה.
עוד אבקש להפנות בעיניין זה להוראת סעיף 5 לפקודת הנזיקין, הקובעת כדלקמן: "בתובענה שהוגשה על עוולה תהא הגנה שהתובע ידע והעריך או שיש להניח שידע והעריך, את מצב הדברים שגרמו לנזק וכי חשף עצמו או רכושו למצב זה מרצונו". מחומר הראיות עולה, כי התובע, על אף שלל טענותיו כלפי הנתבעת, ועל אף תביעה קודמת נגדה בעילה דומה, המשיך ונטל סיכון מרצון וחשף עצמו, שוב, לשיבושים בשירות.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים אף בעניין זה, ובחנתי את מכלול האסמכתאות הנוגעות לעניין, חוששני שגם התביעה תחת ראש נזק זה, דינה להידחות.
התמונה הראייתית הכוללת היא, כי הנתבעת עמדה במוסכם עמה, החריגות בחשבון לא נבעו מגביית יתר, אלא מחריגות של התובע בשירותי הגלישה, ושירותים נוספים שצרך מעבר לכך, אשר חייבים בתשלום, ולכן, גם טענותיו בדבר הפרת ההסכם עמו, נעדרות תשתית ראייתית, ואף מנוגדות לחומר הראיות, ועל כן, דין התביעה תחת ראש נזק זה להידחות.
סוף דבר: אשר על כן, אני דוחה את תביעתו של התובע על שני חלקיה, ומחייב אותו בהוצאות משפט בסכום של 500 ₪, אשר ישולמו לנתבעת בתוך 30 יום.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עילות התביעה כללו בין היתר את העילות הבאות : הפרת חובה חקוקה - סעיף 11 לחוק התיקשורת, (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982, להלן: "חוק התיקשורת"), רשלנות לפי סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; עשיית עושר ולא במשפט, חוסר תום לב והפרת התחייבות בקשר לפצוי שניתן.
בבקשת שלו הוגדרו חברי הקבוצה : -"כל מנויי פלאפון הפרטיים אשר בימים 2.9.2018-3.9.2018 סבלו מתקלה בגינה לא קיבלו שירותים מפלאפון ו/או קיבלו שירותים באופן חלקי בלבד, ולרבות בקשר לשיחות טלפון ו/או גלישה ברשת האנטרנט." "כל מנויי פלאפון העיסקיים אשר בימים 2.9.2018-3.9.2018 סבלו מתקלה בגינה לא קיבלו שירותים מפלאפון ו/או קיבלו שירותים באופן חלקי בלבד, ולרבות בקשר לשיחות טלפון ו/או גלישה ברשת האנטרנט, ובשל כך אף נפגעה הכנסתם בפועל." בבקשת אקסלרוד הוגדרה הקבוצה: "קבוצת מנויי חברת פלאפון אשר לא ניצלו בפועל את ההטבה שהציעה פלאפון ביום 23.9.2018 ולא קיבלו פיצוי הולם בגין התקלה.
...
לאור האמור, ועל מנת שלא לסרבל את הדיון באישור הסדר הפשרה ולא להכביד על הצדדים בעלויות מיותרות, מצאתי לנכון להיעתר לבקשתם שלא למנות בודק.
מכל מקום, כך נטען, מתן פטור יעודד צדדים להיעתר להמלצות בית המשפט לניהול משא ומתן לפשרה, גם אם הפערים נראים גדולים מכדי גישור; וכן יעודד נתבעים לשאת על עצמם עלות הליך הגישור, בדומה למשיבה.
סוף דבר הריני מאשרת את הסדר הפשרה בין המבקשים לבין פלאפון ונותנת לו תוקף של פסק דין בכל אחד מהתיקים שבכותרת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עילות התביעה אותן טען המבקש בבקשת האישור הנן: הטעה לפי חוק הגנת הצרכן, התשמ"א- 1981; הפרת חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; רשלנות לפי סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; עשיית עושר ולא במשפט על פי חוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט- 1979; פגיעה באוטונומיה של הרצון החופשי; ותנאי מקפח בחוזה אחיד לפי חוק החוזים האחידים, תשמ"ג- 1982.
את הקבוצה הייצוגית ביקש המבקש להגדיר בבקשת האישור כך: "כלל האנשים אשר מנויים לשירותי האנטרנט של חברת סלקום ישראל בע"מ והאחרונה או מי מטעמה הקטינו את מהירות הגלישה שמסופקת להם מבלי ליידע אותם, בין אם כדי ליפתור תקלה ובין אם מסיבה אחרת, ללא הפחתת המחיר שנגבה עבור שירותי האנטרנט כאמור בהתאם, וזאת בשבע (7) השנים שקדמו להגשת התביעה ועד למתן פסק דין בתיק דנן." ביום 11.3.20 הגישה המשיבה את תשובתה לבקשת האישור.
...
" במקרה דנן, בשים לב לשיקולים שפורטו לעיל בפרשת מרקיט, משלא מצאתי כי מדובר בטיעוני סרק, אני סבור כי הבקשה מצביעה על עילת תביעה לכאורה.
שוכנעתי גם כי קיימת תועלת בהליך זה ובהסדר ההסתלקות לחברי הקבוצה.
לפיכך אני מאשר תשלום גמול ושכר טרחה באופן שהמשיב ישלם גמול למבקש בסך כולל של 10,000 ₪ בצירוף מע"מ; וכן שכ"ט עו"ד לב"כ המבקש בסך של 40,000 ₪ בצירוף מע"מ. שכ"ט ב"כ המבקש וכן הגמול למבקש ישולמו תוך 45 ימים ממועד מתן פסק הדין ורק לאחר הצגת ההנחיה הכתובה שהוסיפה המשיבה כאמור בסעיף 7 לפסק דין זה לב"כ המבקש לשביעות רצונו.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חבילה זו מאפשרת למנוי לגלוש באנטרנט באמצעות הקו הסלולרי בנפח הגלישה הקבוע לכל מחזור חיוב.
עילות התביעה הן: הפרת ס' 2,3,4 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981; רשלנות לפי ס' 35-36 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; הפרת חובת תום הלב מכוח ס' 12 ו-39 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג-1973; רשלנות לפי ס' 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
לעמדת סלקום, אין בתקלה כדי להקים עילת תביעה מחמת כך שסעיף 75ד' לרישיון לא כוון לנסיבות בהן ההסדר שלאחר מיצוי חבילת הגלישה ומחירו הוסכמו בין הצדדים במפורש, ומכל מקום לא נגרם נזק כאשר סלקום פעלה כפי שהוסכם עמה.
יש לתקן כך שהפיצוי יינתן לחבר הקבוצה ככל וסכום ההחזר עולה על 20 ₪; מקדם פשרה בשיעור 41% הוא נמוך ועל כן יש להורות על העלאת מקדם הפשרה ב-30% לפחות; יש לתקן את הגדרת חברי הקבוצה בנוסח הבא:"...שלא קיבלו מסרונים הנוגעים להקף מימוש חבילת הגלישה הבסיסית עקב התקלה מיולי 2017 ועד דצמבר 2018...". שכן, עלול להווצר מצב בו צרכן לא קיבל מיסרון אודות מיצוי חבילת הגלישה הבסיסית שלא עקב התקלה ונוצר בעיניינו מעשה בית דין מבלי שקבל על כך פיצוי.
...
עוד יש להתחשב בסיכון שנטלו המבקשת ובא כוחה שכן לו הייתה הבקשה נדחית, הייתה יורדת עבודתם לטמיון תוך חיובם בהוצאות.
לאחר שבחנתי בכובד ראש את טיעוני המועצה לצרכנות בהתנגדותה, והבאתי בחשבון את הערות היועצת המשפטית לממשלה, אזי בנסיבות המקרה לא מצאתי כי יש בהם כדי להצדיק את דחיית הסדר הפשרה.
סוף דבר הריני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו