מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תקיפת כלבים בין שכנים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים ותמצית הטענות הצריכות לעניין לפניי תביעת נזיקין בגדרה התובע טוען לנזקים שונים שנגרמו לו ולכלבתו, ג'יני, לאחר שהותקפו בידי כלבה אחרת, כך נטען, של הנתבעת.
אין בדעתי להדרש לטענות התובע בדבר טישטוש ראיות מצד הנתבעת, כי האחרונה מחזיקה ביותר מכלב אחד וכי אפשר שהנתבעת החליפה בין הכלבים ומסרה את פרטי הכלבה דוקא.
לא זו אף זו, הגם שנאמר באותו אישור נטען כי הכלבה פטורה מחיסון, הרי עיון בתדפיס שהתובע הציג במועד הדיון מעלה כי הכלבה חוסנה ביום 29/10/20, שלושה ימים בלבד לאחר ארוע הנשיכה, וישאל השואל בצדק מדוע הכלבה חוסנה ככל שהיא לא היתה מעורבת בארוע הנשיכה ובפרט מקום שהיא פטורה מחיסון! בדיון שהתקיים ביום 28/7/21 ונדחה לבקשת התובע על מנת לאפשר לו זימון עדת הראיה לארוע הנשיכה, הנתבעת הודיעה כי גם היא מצטרפת לבקשת הדחיה היות שבדעתה להזמין מספר שכנים שהיו עדים לארוע שיאששו את עדותה כי אין המדובר בכלבתה.
...
כאמור, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת כי מדובר בטעות בזיהוי.
באשר לטענת ההגנה של הנתבעת בדבר פערים שנתגלו לכאורה בעדויות התביעה ביחס לצבע הכלב אין בידי לקבל זאת, שכן התובע וגם העדה הניטראלית הסבירו כי דובר בשעת חשכה וכי דובר בכלב כהה עור.
יתרה מכך, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בדבר סתירה נוספת שנתגלתה לכאורה בעדויות התביעה ביחס לטענה באם התובע התקדם והמשיך לחפש אחר כלבתו או שמא נשאר במקום והבחין בנתבעת קוראת לכלבתה, הרי בעניין זה התובע העיד כי אומנם הוא התקדם במעט על מנת לחפש אחר כלבתו, ג'ני, אך בה בעת הבחין בנתבעת קוראת לכלבה התוקפת ומכניסה אותה לחצר ביתה.
בשקלול מכלול השיקולים שפורטו לעיל, בשים לב לאופי הפציעות שנגרמו לתובע ולכלבה ג'יני והעובדה כי נדרש אף טיפול רפואי בבית חולים, וכן בהינתן הקבלות שצורפו בגין ההוצאות השונות שנגרמו לתובע וכן בשים לב לרכיב הכאב והסבל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך 7,000 ש''ח בצירוף הוצאות משפט בסך 700 ש''ח. הסכומים ישולמו בתוך 30 יום אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום המלא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ד.2 - עילת תביעה בכל הנוגע לעילת התביעה מפנה ב"כ התובעת לסעיף 41א' לפקודת הנזיקין, הקובע כדלקמן: "בתובענה בשל נזק לגוף שניגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן - הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם הייתה או לא הייתה התרשלות מצידו של הבעלים." על סעיף זה אמר בית המשפט בע"א (ת"א) 2755/06 בן יהודה יהודה נ' אפרוני אלדד (21.2.2008): "הוראה זו הוספה על ידי המחוקק בשנת 1992 במסגרת תיקון מס' 7 לפקודה. מדברי ההסבר להצעת החוק ניתן ללמוד כי התיקון נידרש לאור ריבוי מקרי התקיפה של עוברי אורח על ידי כלבים: 'נוכח היתגברות תקיפות כלבים על עוברי אורח, יש לראות בבעליו של כלב אחראי באופן מוחלט למעשיו. רק כך יגבר הסיכוי כי בעלי כלבים יעשו את הדרוש למנוע תופעות אלה' (ה"ח 2104, כ"ב בשבט התשנ"ב, 27.1.92, 506).
' מדברי הלורד אטקין ומדבריו של השופט גריר, שצוטטו לעיל, עולה בבירור, כי גם בעלים, אשר נטיית כלבו להזיק לא הייתה ידועה לו, חייב לנהוג בזהירות סבירה כדי שכלב זה לא יזיק לשכנו ולמנוע הווצרות מצב, שבו עלול הכלב 'לאבד את שלוותו' ולגרום נזק למי שנימצא ברשות הרבים, וקל וחומר לגרום נזק למי שנימצא על אדמתו הוא והכלב הסיג את גבולה.
...
משכך, אני קובעת כי התקיפה שתקפו כלבי הנתבע את זויה ביום 16.3.2018 הביאה למותה ביום 21.3.2018.
אני דוחה את טענת הנתבע לפיה סוכם בינו לבין התובעת כי התשלום בסך 1,000 ₪ ששילם יהווה פיצוי נאות בשל נזקיה של התובעת.
ה - סופו של דבר אשר על כן, ישלם הנתבע לתובעת את הסכומים הבאים: א. נזק מיוחד – 2,400 * 0.75 = 1,800 ₪; הוצאות התובעת – שכר בטלת העד מטעמה בסך 350 ₪; אגרת בית המשפט בסך 750 ₪; ג. פיצויים בגין נזק לא ממוני – 15,000 * 0.75 = 11,250 ₪; ד. שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ההיתנהגות התוקפנית של התובעת ובן זוגה והתקרבותם לנתבע וכלבו הם שגרמו לריב בין הכלבים, כשתקיפת התובעת את הנתבע היא שגרמה לתגובה של הכלב שבקש להגן על בעליו.
דיון והכרעה: כבר בפתח פרק זה הנני מוצאת להבהיר ולהדגיש כי ההכרעה בפסק דין זה תיתמקד אך ורק בטענות הצדדים בקשר עם הארוע נשוא התביעה מיום 25/1/19, ללא כל היתייחסות (ולבטח לא קביעת מסמרות) בטענות נילוות שלא קשורות לעילת התביעה ושהועלו, בין השאר, בקשר עם מערכת היחסים בין הצדדים ו/או שכנים אחרים עד לאותו ארוע ובכלל זה ייחוס המשמעות לפעולות שונות של הצדדים שננקטו בזיקה למערכת יחסים זו (כדוגמת פרסומים מכפישים נטענים ברשתות חברתיות ועוד).
סעיף 41א לפקודת הנזיקין: "בתובענה בשל נזק לגוף שניגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן – הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצידו של הבעלים." סעיף 41ב לפקודת הנזיקין קובע מספר ההגנות שיעמדו למי שמחזיק בכלב בעת הארוע, ואשר כולן קשורות בהתנהגות הניזוק;   היתגרות של הניזוק בכלב; תקיפת הניזוק את הבעלים, את בן זוגו, הורו או ילדו; הסגת גבול של הניזוק במקרקעין של הבעלים.
...
על כן, גם באם הייתי מגיעה למסקנה שונה בעניין תחולת ההגנה (או בסיס עילת התביעה לפי עוולה נטענת אחרת), הפיצוי לו הייתה זכאית התובעת היה בא לידי ביטוי בגין נזק לא ממוני בלבד אותו הייתי מוצאת להעריך בנסיבות העניין בסך 15,000 ₪.
סוף-דבר: לאור כל האמור, דין התביעה להידחות.
בנסיבות העניין והגם שהתנהלות הנתבע לא עלתה כדי ביסוס עוולה נזיקית כנגדו, לאחר שנוכחתי כי גם לאחרון הייתה תרומה מסוימת לתוצאות האירוע נשוא התביעה, הנני מורה שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

עם זאת, על אף שהתובעת שכנגד 3 אינה נתבעת בתיק, לצורך הנוחות, יקראו להלן התובעת והנתבעת שכנגד – "התובעת", והנתבעות והתובעות שכנגד, כולן – "הנתבעות". רקע התובעת והנתבעות מתגוררות בשכנות בעיר באר שבע.
בגין האירועים האמורים תובעות הנתבעות במסגרת התביעה שכנגד, פיצוי על פי פקודת הנזיקין (נוסח חדש), בגין תקיפה, הסגת גבול, מיטרד, שליחת יד, ונגישה, הכל תוך גרימת נזקים כלכליים, ניזקי גוף ונזקי ממון לנתבעות.
בת"א (ת"א) 16294/08 גולדרינגר נ' תמרי מצא בית המשפט באשר לגידופים דוגמאת "את מנהלת בית זונות, בית זיונים" כי "מדובר בגידופים ובשפת רחוב, אשר אינם מחמיאים, בודאי למושאם, אך אין בהם, כמובן, משום אמת עובדתית, וכך אף יובנו ע"י 'האדם הסביר'...כך גם נפסק לגבי גינויים וגידופים כדוגמת "בהמה", "כלבה", "חזירה", "אשפה", "זונה" ו"חולת נפש", שהם אינם עולים כדי לשון הרע וזאת משקולי מדיניות משפטית ולאור הנסיבות בהן נאמרו.
...
מכל האמור עולה כי הנתבעות לא הוכיחו את התביעה שכנגד ודינה להידחות.
סוף דבר שני הצדדים לתביעה שלפני סבלו מיחסי שכנות עכורים, שטוב שהגיעו לסיומם.
משכך נדחות התביעה והתביעה שכנגד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברקע הדברים, ציין התובע כי סבתה של הנתבעת מתגוררת בבניין מגוריו (להלן: "הבניין"), וכי קיים סיכסוך שכנים רב שנים בין התובע לבין אמה של הנתבעת כמו גם בין התובע לשכנים נוספים בבניין בנוגע לתשלומי הועד.
לטענת התובע, ביום 7.6.22 עת ירד עם חברו בגרם המדריגות של הבניין, עמדה הנתבעת בפתח הבניין עם כלב גדול-ממדים אשר נבח לעומתם בצורה מפחידה.
לטענתו, הנתבעת ביצעה בו פעולת תקיפה כמשמעה בסעיף 23 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח 1968 (להלן: "פקודת הנזיקין") ולפיכך חבה בפיצויו.
הנתבעת ציינה כי התובע התקין מצלמות אבטחה בפתח הבניין על מנת שייטיב לארוב לה ולאימה, ואילו רצה התובע להוכיח את תביעתו ואת התקיפה הנטענת, יכול היה להציג את סירטוני המצלמות לבית המשפט, אולם העדיף שלא לעשות כן כדי שלא תחשף אלימותו שלו.
...
לסיכום, האמור ביחס לתביעת התובע, יפה גם בהקשר של התביעה שכנגד.
בהיעדר ראיות מספיקות, מצאתי כי גם דינה של התביעה שכנגד להידחות.
סוף דבר, דינן של התביעה והתביעה שכנגד להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו