מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין תאונת עבודה בעבודות גננות

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בתוך כך הציגה המבקשת מסמכים שונים ובכלל זה אישור רואה חשבון של העמותה, הסדר פריסת תשלומים מול הוצאה לפועל לאחר שנתבעה על ידי גננת בתביעת נזיקין בגין תאונת עבודה שאירעה, דו"ח כספי לשנת 2017, עיקול מטלטלין מעריית חולון מיום 30.1.19, ודפי חשבון הבנק, אשר מעידים על מצבה הכללי הקשה.
...
] לאחר שנתתי דעתי לכלל החומר שהובא לפני, לפסק דינו של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, שוכנעתי כי יש לקבל את הבקשה באופן חלקי.
] לאור האמור, ובשקלול סיכויי הערעור ומאזן הנוחות, שוכנעתי כי יש הצדקה לעכב מחצית מסכום פסק הדין, וזאת כנגד הפקדת הסכום המעוכב (בצירוף ריבית כדין והפרשי הצמדה) בקופת בית הדין עד ליום 31.3.19.
סוף דבר - הבקשה מתקבלת בחלקה כמפורט בסעיף 12 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בעיניין אסמאעיל (ע"א (מחוזי ירושלים) 3033/09 מוראד אסמאעיל נ' פאדי עבד אלנאסר סקאפי (10.05.2009)‏‏), היתייחס בית המשפט לסתירות בעדות התובע, כאשר בכתב התביעה ובפני המל"ל, נטען שהתאונה אירעה כשירד מהמלגזה, ואילו בבית המשפט מסר כי נפגע עת עמד בסמוך למלגזה מבלי שנסע בה קודם לכן.
לפיכך קבע המומחה כי התובעת סובלת מ- 10% נכות לפי פריט 37 (7)(א) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז – 1956, אולם רק רבע מנכות זו בסך 2.5% ניתן לשייך לתאונה הנוכחית.
מהי איפוא ההשפעה של הנכות הרפואית מן התאונה על תפקודה של התובעת? מחד גיסא, התובעת היא כבת 51, עבדה בעבר כעוזרת גננת, ואפשר כי היתה שבה לעבודה.
מאידך גיסא, לנוכח שלל הנכויות שאינן קשורות לתאונה, העובדה שהיא לא עבדה תקופה ממושכת של שנה ורבע לפני התאונה וכי גם קודם לכן עבדה לסירוגין, סביר מאד כי התובעת חדלה לעבוד טרם התאונה בגין מיגבלות אחרות שאינן קשורות לתאונה, ולא היתה שבה לעבודה.
בהתאם להילכת פרלה עמר (רע"א 3953/01 פרלה עמר נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נז (4) 350 (2003)‏), והפסיקה הרבה שאזכרה אותה, כאשר מדובר בנכות כללית, שומה לנכות רק את החלק היחסי מתקבולי המל"ל, שניתן כתוצאה מהארוע הנזיקי, תוך ניכוי מן הנכוי של נכויות שאינן קשורות בתאונה.
...
אני קובע אפוא, רק רק 10% בגין חסימה אפית היא נכות שאיננה נובעת מהתאונה.
סיכומו של דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מחייב את קרנית לשלם לתובעת סכום כולל של 40,000 ₪.
בנסיבות אלה, אני קובע כי למרות קבלת התביעה נגד קרנית, כל צד ישא בהוצאותיו, למעט הוראה לפיה קרנית תשיב לכלל את עלות חוות דעת המומחים ששולמו ע"י כלל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע וטענות בפניי תביעת נזיקין.
לטענת התביעה, לפני ארוע התאונה התובעת הייתה אשה בריאה, נמרצת ופעילה, תפקדה באופן תקין בכל תחומי חייה, ניהלה משק בית, טיפלה בנכדיה והתפרנסה במשך שנים כגננת.
עקב נכותה ומגבלותיה התפקודיות הקשות מושא התאונה, לא יכלה יותר לעבוד כגננת, כמפורט במסמכים הרפואיים שהגישה התובעת.
עקב התאונה התובעת נאלצה להוציא הוצאות רבות בגין טיפולים רפואיים, פיזיותראפיה, עזרים אורתופדים – כדוגמת מקבע כתף בו נאלצה לעשות שימוש בסמוך לאחר התאונה, תרופות, דמי ביקור אצל רופאים, עלות ביקורים אצל רופאים פרטיים וכיו"ב. לתצהירה של התובעת צורפו קבלות מעטות כנספח ו'.
...
התובעת לא הציגה נתונים מרואה חשבון, מסמכים מהורים שרשמו את ילדיהם לגן או כל מסמך אחר אותו יכולה היתה בנקל להציג על מנת להוכיח טענותיה, ולכן דין דרישתה בראש נזק זה להידחות.
התובעת לא הוכיחה כי נגרמו לה הוצאות כלשהן ומטעם זה דין דרישתה לפיצוי בגין ראש נזק זה להידחות.
בנסיבות אלה ובהיעדר ראיות להוצאות כלשהן, דין דרישתה לפיצוי בגין כך להידחות.
אי לכך ולאור כל האמור לעיל, מצאתי לנכון לדחות את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

 התאונה הוכרה כתאונת עבודה ונקבעו לה ע"י וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי נכות צמיתה של 5% מיום 1.1.19, הגם שנכות זו אינה מחייבת לצורך תביעת ניזקי גוף בהליך זה. התובעת לא הגישה חוות דעת רפואית לצורך הוכחת נכות, לטענתה מטעמים של חיסרון כיס, ועל כן, התביעה מתבררת כתביעה ללא נכות רפואית.
התובעת הגישה במסגרת ראיותיה תעודה מטעם רופא תעסוקתי , ד"ר יבגני לי מיום 17.4.18, בו מציין: "שבר בקרסול ימין-שבר בשלבי איחוי, עדיין כאבים, אינה יכולה לעבוד עם מאמץ ברגל ימין (גננת בגן ילדים) תקופה של חצי שנה לפחות". (תעודת רופא תעסוקתי צורפה כחלק מנספח ד' לתיק מוצגים של התובעת).
לבית המשפט הוכח כי לתובעת נגרם עקב התאונה הפסד שכר, בשל אי כשירותה לחזור לעבודתה כמדריכת ילדים ב"מפעלי בית עמנואל", לגבי תקופה של 7 חודשים, מאז שחזרה לעבודה חלקית בחודש מאי 2018, ועד לחודש נובמבר 2018 (כולל), בסך של 19,810 ₪ (2,830 ₪* 7 = 19,810 ₪).
בתביעת נזיקין בתיקי חבות רגילים אין מיגבלה לגבי סכום הפצוי הלא ממוני.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי נותר ספק לגבי מיקום המפגע- הבור והאשפה.
לצורך הדיון כאן, ניתן להניח, כי קמה בנסיבות גם חובת זהירות קונקרטית והשאלה הדרושה הכרעה הינה האם הופרה חובת זהירות זו. בנסיבות המקרה דנן, אני סבור, כי המענה לשאלה זו הוא חיובי.
בנסיבות העניין, סבור אני, כי יש לייחס לתובעת אשם תורם בשיעור של 15%.
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי אין בראיות שהובאו כדי ללמד על מהות העבודה של התובעת, ככזו המצריכה עמידה ממושכת ו/או מאמץ המופעל על רגל ימין.
לאחר שעיינתי במסמכים הרפואיים שצרפה התובעת במסגרת ראיותיה, בשים לב לכך שהתובעת סבלה משבר בקרסול רגל ימין, רגלה גובסה, שהתה באי כושר מלא של 4 חודשים, עברה טיפול פיזיותרפיה לשיקום, סבלה מכאבים, אני סבור כי יש לפסוק לתובעת סכום פיצוי בגין כאב וסבל בסך 30,000 ₪, המשקף את הנזק הלא ממוני שסבלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנתבעת הכחישה את טענות התובעת בדבר הנזקים הרפואיים והכלכליים אשר נגרמו לה בעקבות התאונה, וטענה כי התובעת חזרה לעבודה סדירה בפעוטון שבוע לאחר התאונה והחליטה לפרוש בתום החודש, זאת לצורך הרחבת הפעילות בסטודיו הפרטי שלה, ומיד לאחר הפסקת עבודתה אצל הנתבעת, התובעת התמסרה להפעלת קורסי היתעמלות וריקוד במכון, שלה שפעילותו גדלה החל מאותו מועד.
אחריות הנתבעת ושאלת האשם התורם: התובעת טענה כי יש להטיל את מלוא האחריות על הנתבעת בהתאם להוראות סעיף 41א לפקודת הנזיקין [נוסח משולב] (להלן: "הפקודה" ו/או "פקודת הנזיקין"), כאשר לגירסתה אין צורך להכריע בשאלה האם התרשלה הנתבעת בשמירה על כלבה.
התובעת צרפה לכתב התביעה חוות דעת רפואית של ד"ר גנאיים מאג'ד, מומחה לכירורגיה אורתופדית, אשר קבע כי לתובעת נותרה נכות רפואית צמיתה בשיעור 10% בשל הגבלה קלה בתנועות ע"ש צוארי לפי סעיף 37 (5) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: "תקנות הביטוח הלאומי").
השלב השני הוא מיום 1.11.2017 שהוא השלב הקיים שבו הסימנים הפוסט טראומטיים והתגובה החרדתית התגובתית ידעו הקלה והטבה, והתובעת החלה לעבוד במשרה מלאה כעוזרת גננת.
...
הנתבעת טענה כי אין לקבל את חישוב התובעת זאת בשל הפגיעה המינימאלית של התובעת אשר לפי גרסת הנתבעת, נותר ללא נכות תפקודית ובהתאם הציעה פיצוי כולל, על סך 25,000 ש"ח. בהתחשב במהות הפגיעה וגובה הנכות שנותרה לתובעת, ובהתאם לפסיקה במקרים דומים אני קובעת כי על הנתבעת לפצות את התובע בגין נזק לא ממוני על סך של 45,000 ₪.
סוף דבר: לסיכום - נזקי התובעת הם כדלקמן: הפסד שכר בעבר 15,000 ₪ אובדן כושר ההשתכרות לעתיד 120,000 ₪ הפסד פנסיה 16,875 ₪ עזרה צד ג' (עבר ועתיד) 3,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעה (עבר ועתיד) 5,000 ₪ כאב וסבל 45,000 ₪ סה"כ 204,875 ₪ לאחר הניכוי בגין האשם התורם הפיצוי יועמד על סך 185,000 ₪ (מעוגל).
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 185,000 ₪ נכון למועד מתן פסק הדין, בצירוף שכר טרחת עו"ד כולל על סך 43,000 ₪, בתוספת החזר אגרת בית המשפט, החזר שכר טרחת המומחים מטעם התובעת (כנגד הצגת חשבוניות), והחזר חלקה של התובעת בשכר טרחת המומחים מטעם בית המשפט (כנגד הצגת חשבונית) כשסכומים אלה משוערכים למועד מתן פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו